Mısırlı yetimlerin Kur’an ezberleme hikayesi

Mısırlı 7 yetimin annesi, çocuklarının Kur’an'ı nasıl ezberlediğini anlattı.
El Destur gazetesine göre, Necla Mısır'ın El-Manufiya Eyaletindeki Şehitler Merkezi'nden yedi yetim annesidir ve tüm çocukları Ku’ran'ın tamamını veya bir kısmını çocukken ezberlemiştir.
El Destur gazetesine verdiği ropörtajda çocuklarının çok küçük yaşta Kur’an-ı Kerim ezberlemeye başladığını belirterek ‘’ Geçimimizi sağlamakta zorlanıyoruz ve sadece 700 Mısır poundu kazanıyoruz ki bu bizim için yeterli değil.’’ dedi.
Bu Kur’an hafızı yedi çocuğun annesi, çocuklarının Kur’ani yaşamı hakkında şöyle söyledi: Ahmed ve Yusuf, Hafs ve Asam göre tüm Kur’an hafızıdır. Muhammed ve Melik Kur’anın 15 cüzünü, en küçük oğlum olan Fars Amme cüzünü ezberdir. Kızlarımdan biri Kur’anın 10 cüzünü diğeri ise 20 cüzünü ezberdir.
Çocukların annesi onların yetiştirilmesine değinerek eşinin vefatından sonra son 5 yıldır tüm hayatını çocuklarının yetiştirilmesine adadığını ve çocuklarının yetiştirilmesini kendi hayatına tercih ettiğini söyledi.
Diyanet Duyurular Sayfamız için TIKLAYINIZ
Diyanetliler Platformu Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ
Kaynak:Dini Haberler
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN
Yorum Yazın