HAKKIYLA ÇALIŞAN TEK SENDİKAYIZ

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
HAKKIYLA ÇALIŞAN TEK SENDİKAYIZ
Diyanet İşleri Başkanlığı’nda yirmiye yakın sendika bulunduğunu, ancak bu sendikaların personellerin sorunlarını çözmekte yetersiz kaldıklarını ifade eden Diyanet Bir-Sen Genel Başkanı Hasan Türüt, her sendikanın siyasi anlamda bir yerlere yamandığını, bu nedenle sorunlara çözüm üretilemediğini belirterek basın açıklaması yaptı.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nda yirmiye yakın sendika bulunduğunu, ancak bu sendikaların personellerin sorunlarını çözmekte yetersiz kaldıklarını ifade eden Diyanet Bir-Sen Genel Başkanı Hasan Türüt, her sendikanın siyasi anlamda bir yerlere yamandığını, bu nedenle sorunlara çözüm üretilemediğini belirterek basın açıklaması yaptı. Özellikle vekillerin, geçici Kur’an Kursu Öğreticilerinin ve sözleşmeli çalışanların özlük haklarında bugüne kadar iyileştirici bir düzenleme yapılamamış olmasının hamaset söylemleri nedeniyle sürekli ötelendiğini ve Diyanet İşleri Başkanlığı’nda çalışanların sorunlarının her geçen gün arttığına dikkat çeken Hasan Türüt, açıklamasında şunları söyledi: “Diyanet Bir-Sen olarak, üyelerimiz, temsilcilerimiz ve genel merkez nezdinde tüm personellerin sorunlarının çözümü için projeler üreten, temsilcilerimizle sahadaki problemleri tartışan, analiz eden ve birlikte çözüm üreten, gerektiğinde üyelerimizin bulunduğu ilçeye ve il’e giderek sorunları yerinde tespit eden, verdiğimiz hukuki destekle sorunların çözümü noktasında tüm personelimizin hizmetinde olan bir sendikayız. Sendika olarak Allah, Kur’an, Peygamber, vatan, bayrak ve inanç bağlamında devletimize bağlı, milletimize hizmet noktasında özverili bir şekilde çalışan, ekonomik ve siyasi bağımsızlığımızın inancıyla milletimizin huzur ve refahından yana olan bir sendikayız. Sendikal çalışmalarımızda bu hususlara dikkat ediyoruz.

Topluma önderlik eden ve aydınlatan din görevlilerinin yanında yer alan bir sendika olarak Hz. Peygamberin izinde, O’nun hak ve adalet çizgisinden ayrılmadan çalışıyoruz. Kısa zaman da büyüyen ve etkisini saha da gösteren bir sendika olarak üye çoğunluğuna değil, yapılan hizmetin üstünlüğüne, etkisine ve memnuniyetine hedeflenmiş, bu uğurda gösterdiğimiz gayretin olumlu sonuçlarıyla karşılaşmış ve ürettiğimiz projelerle Diyanet İşleri Başkanlığı’nda çalışan tüm personellerin sorunlarına çözüm üretebilme noktasında olan bir sendika olarak, kurulduğumuz günden itibaren ilkeli ve taviz vermeden sergilediğimiz duruşumuz neticesinde tüm personellerin teveccühüne mazhar olmanın mutluluğunu yaşayan bir sendikayız. Diyanet İşleri Başkanı Sayın Ali Erbaş’ın makamına davet ederek görüştüğü Genel Başkan Yardımcımız Sayın Hamdullah Silindir’in makama arz ettiği dosya ile yine Sayın Cumhurbaşkanlığı Makamına, T.B.M.M. Başkanlığına, Meclis’te grubu bulunan siyasi partilerin grup başkanvekilliklerine yazdığımız yazılarımızla kurumumuzda görev yapanların sorunları ve çözüm önerileri iletilmiştir. Bazı sorunların çözümü yasa ve yönetmelik değişikliği, bazıları genelgelerle çözülebilecek durumda olduğundan sabırla çözülmelerini bekliyoruz. İlgili makamlara sunduğumuz dosyaların akıbetleri sendikamız tarafından takip edilmekte ve çözümü için yapılacak çalışmalar izlenmektedir. Bu konular kamuoyu ile devamlı olarak paylaşılmakta ve gündemde tutulması sağlanmaktadır. Diyanet İşleri Başkanlığı çalışanları şunu bilmelidir ki; hiçbir sorun çözümsüz değildir. Hiçbir zamanda kurum çalışanları yalnız değildir. Hiç kimse kendini yalnız hissetmesin. Diyanet Bir-Sen çaredir! Sorunların çözümünde, din görevlileri arasında sıcak ilişkilerin kurulmasında, hoşgörü, saygı, kardeşlik, yardımlaşma ve dayanışma konularında köprüdür. Diyanet Bir-Sen’e gücünüzle güç katın, varlığınızla eksikliğimizi tamamlayın, huzurlu ve mutlu yaşamak için destek verin. Unutmayın ki hakkıyla hizmet eden tek sendikayız. Bu vesileyle Diyanet İşleri Başkanlığı’nın tüm personellerini Diyanet Bir-Sen çatısı altında buluşmaya davet ediyorum.”


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Başkan Erbaş, depremde yakınını kaybedenlere taziye ziyaretinde bulunduÖnceki Haber

Başkan Erbaş, depremde yakınını kaybeden...

Eğitim Görevlisi Sınavını Kazananlar AçıklandıSonraki Haber

Eğitim Görevlisi Sınavını Kazananlar Aç...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!