Fahriler (Ücretli öğreticiler) Mağdur Edilmesin
Çin'den tüm dünyaya hızla yayılan ve ülkemizde de etkisini gösteren koronavirüs nedeniyle Türkiye'de okullarda eğitime ara verildi. Milli Eğitim Bakanlığı bu süreçte öğretmenlerin mağduriyetlerinin giderileceğini açıklamıştı. Fakat bu açıklamada ücretli öğretmenlerle ilgili net ifadelerin yer almaması sonrası sosyal medyada "Ücretli öğretmenler taş mı yesin?" etiketi açıldı.
Çin'de ortaya çıkan ve kısa sürede tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle Türkiye'de 214 kişi hayatını kaybetti, vaka sayısı 13 bini aştı. Ölümcül salgınla ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önderliğindeki Türkiye, tüm devlet kurumlarıyla seferberlik ilan etti.
Virüse karşı alınan tedbirler kapsamında ülke genelinde okullar tatil edildi. Bu dönemde milyonlarca öğrenci, okula gitmeden Eğitim Bilişim Ağı (EBA) üzerinden eğitimlerine devam ediyor.
Diyanet İşleri Başkanlığı Kur'an Kursları, 4-6 yaş Kur'an Kursları öğrencileride Diyanet Tv kanalından ve Watsapp üzerinden uzaktan eğitimlerine devam ediyorlar.
Kadrolularda Sıkıntı yok ama Ücretli öğretmenler, Öğreticiler mağdur oldu
Milli Eğitim Bakanlığı bu süreçte öğretmenlerin mağduriyetlerinin giderileceğini açıklamıştı. Fakat bu açıklamada ücretli öğretmenlerle ilgili net ifadelerin yer almaması akıllarda bir çok soru işareti bıraktı.
Konuyla ilgili açıklama yapan Eğitim Kültür Danışma Derneği Genel Başkanı Hatice Temel, "Bu süreçte öğretmenler idari izinli sayılmış ve evlerinde öğrencilerini takip etme sorumluluğu verilmiştir. Fakat devlet kadrolu öğretmenlere maaş ve fiilen girmedikleri ek ders ücretlerini vereceğini ilan ederken, Ücretli Öğretmenler ve Usta Öğreticileri bu haktan mahrum bırakmıştır. Bu öğretmenlerimiz zaten maaş almayıp ek ders karşılığı derse girerken şimdi bu ücretten de mahrum kalmışlardır." ifadelerini kullandı.
Bakan Selçuk da bugün açıklama yaptı
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, konuyla ilgili bugün bir açıklama yaptı. Bakan Selçuk, konuyu takip ettiklerini belirterek, "Bu konuyu birinin gündeme getirmesi gerekmiyor. Bu konuyla ilgili Maliye Bakanlığı ile ilgili çalışmalar yapılıyor, çok da mesafe alındı. Neyi nasıl yapabiliriz konusunda en kısa zamanda bir açıklama olacak." bilgisini paylaştı.
"Ücretli öğretmenler taş mı yesin?" etiketi açtılar
Konunun hala netliğe kavuşmamış olması nedeniyle haklarından mahrum olan ücretli öğretmenler, sosyal medyada #UstaveÜcretliÖğrTaşMIYesin etiketi açtı.
Diyanet'te Durum Nedir?
Ücretli Öğretmenlerin haklarını sendikalar ve stk'lar gerekli girişimleri yaparak, Milletvekilleri gensoru vererek sahip çıkıyorlar. Diyanet İşleri Başkanlığında ücretli öğretmenlik yapanlarla ilgili kimse bir çalışma yapmıyor ve bu öğreticilerimizin haklarını savunmuyorlar.
Diyanet İşleri Başkanlığı bir çok konuda Milli Eğitim bakanlığının model alıyor.
MEB yakın zamanda bu konuyu bir çözüme kavuşturacak ve ücretli öğretmenlerin mağduriyetlerini giderecek.
Diyanet İşleri Başkanlığınında aynı çözüm yolu veya yeni bir yöntemle Ücretli Öğreticilerin (Fahrilerin) Mağduriyetlerini gidermesini istiyoruz. Sigortalı işçi olarak çalışanlara bile devlet destek sağlarken, Diyanette ücretli öğretmenlik yapanlara Diyanet'in sahip çıkmaması adalet olmaz... Çünkü aile geçindiren öğreticilerimiz var.
Karantina Döneminde 4-6 Yaş Grubu Kur’an Kursu Öğreticilerine Yönelik Ders Programı adı altında öğrencilerle diyoloğun devam edilmesi talimatı verildi. Hem ücret ödemeyeceksiniz, hemde öğreticiliğe devam edin diyeceksiniz....
Resûlullah (sav)’ın: “İşçinin ücretini alın teri kurumadan önce ödeyiniz.” buyurduğunu biliyoruz.
Zorunlu olmadıkça kimsenin evinden dışarıya çıkamadığı bu zor günlerde 4-6 Yaş Kur'an Kursu Öğreticilerimizinde ücretlerinin ödenmesi konusunda gereğinin yapılmasını istiyoruz.
HABERLERİMİZE DAHA HIZLI ULAŞMAK İÇİN FACEBOOK SAYFALARIMIZ
Diyanet Duyurular Sayfamız için TIKLAYINIZ
Diyanetliler Platformu Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ
Kaynak:Dini Haberler
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN
Yorum Yazın