DİYANET BÜTÇESİ REVİZE EDİLSİN

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
DİYANET BÜTÇESİ REVİZE EDİLSİN
Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, TBMM Genel Kurulu’nda görüşülmekte olan 2021 Mali Yılı Bütçe görüşmelerine Cumhurbaşkanlığı’nın bütçesini sundu.

DİYANET BÜTÇESİNDE TALEPLERİMİZİN YER ALMASINI İSTİYORUZ

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, TBMM Genel Kurulu’nda görüşülmekte olan 2021 Mali Yılı Bütçe görüşmelerine Cumhurbaşkanlığı’nın bütçesini sundu.

Sayın Fuat Oktay’ın, TBMM’de Diyanet İşleri Başkanlığı bütçesi hakkında bilgi verirken belirttiği oranın, Diyanet’in ihtiyaçlarını karşılama noktasında endişelere neden olduğunu belirten Diyanet Bir-Sen Genel Başkanı Hasan Türüt, yazılı basın açıklaması yaparak şöyle dedi:

Bu Bütçeyle Diyanet’in Hizmetlerini Sürdürebilmesi İmkânsız

“Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sayın Fuat Oktay, TBMM’ne sunduğu Diyanet İşleri Başkanlığı bütçesinin yüzde 96,2’sinin Diyanet personelinin maaş ve prim giderlerini oluşturduğunu söyledi. Maaş ve prim giderlerinden sonra bütçede kalan oranın Diyanet’in hizmetlerini etkili ve verimli bir şekilde sürdürebilmesi açısından yetersizdir. Diyanet, DEAŞ ve FETÖ gibi hain terör örgütlerinin Müslümanları kandırmaması ve çocuklarımızın bu tür terör örgütlerinin ağına düşmemesi için bilgilendirici yayınları yapması ve Diyanet personelinin beklentilerinin karşılanması bu bütçe ile imkânsız görünüyor.

Bütçe Hazırlanırken Yurtiçi ve Yurtdışı Hizmet ve Yatırımlar Düşünülmeliydi

Kamuoyu ile ve ayrıca Sayın Cumhurbaşkanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığı ile paylaştığımız önemli konuların da bu bütçe ile karşılanmasını imkânsız görüyoruz. Çünkü din hizmetlerinde kullanılacak binaların; Müftülük hizmet binaları, cami, Kur’an kursu, Diyanet Evi, Eğitim Merkezi; İhtisas Eğitim Merkezleri, Diyanet Akademisi,  4-6 yaş kurs, eğitim öncesi binaları gibi hizmet binalarının genel bütçeden yapılması gibi hususların 2021 Mali Yılı Bütçesine dahil edilmesini bekliyorduk. Ayrıca Diyanet İşleri Başkanlığı’nın genel hizmetlerinin kesintiye uğramaması; gelişmemiş düzeydeki İslam ülkelerine gönderilmek üzere Kur’an-ı Kerim’in basılması, Afrika ülkelerinde susuzluk çeken din kardeşlerimize su kuyularının açılması, ibadetlerini yapabilmeleri için cami inşa edilmesi vb. ile Diyanet’in merkez ve taşra teşkilatlarının idari hizmetlerini etkin ve verimli bir şekilde sürdürebilmesi bu bütçe ile imkânsızdır.  

Açıktan Personel Alımı Bütçe de Değerlendirildi mi?

Diyanet İşleri Başkanlığının 2021 Mali Yılı Bütçesine açıktan atanacak personel giderleri de dâhil edilmelidir. Diyanet’in 2020 yılı itibariyle personel açığı 25 bin civarındadır. Bu açığın 2021 yılı içinde 30 bini bulması bekleniyor. Dolayısıyla mevcut kadro ile din hizmetlerinin yürütülmesi mümkün değil. 2021 yılında 30 bin din görevlisinin alınması planlanmalı ve bütçede buna göre düzenlenmelidir.

Bütçe Revize Edilsin

Sayın Cumhurbaşkanlığı’na çağrıda bulunuyoruz: TBMM’ne sunulan Diyanet İşleri Başkanlığı bütçesi yetersizdir. Makamınıza arz ettiğimiz konuların bütçe dâhilinde karşılanabilmesi açısından bütçenin revize edilmesini talep ediyoruz.”

Diyanet Duyurular Sayfamız için TIKLAYINIZ

 

Diyanetliler Platformu  Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

Dini Haberler Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

Kaynak:Dini Haberler


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Salgın ve afetlerde hayatını kaybedenler ile tedavi görenler için duaÖnceki Haber

Salgın ve afetlerde hayatını kaybedenler...

Dini alaya alanların cenazeleri camilerimize sokulmasınSonraki Haber

Dini alaya alanların cenazeleri camileri...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!