Devlet-Millet Düşmanlığı Yapanlar Defolsunlar

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Devlet-Millet Düşmanlığı Yapanlar Defolsunlar
Türk Diyanet Vakıf-Sen Bursa Şube Başkanı Hilmi Şanlı'dan basın açıklaması....

TÜRK DİYANET VAKIF-SEN BURSA ŞUBE BAŞKANI HİLMİ ŞANLI’NIN “BAHAR KALKANI HAREKATI VE DİYANET’TEN ELİNİZİ ÇEKİN” KONULU İL MÜFTÜLÜĞÜ ÖNÜNDE YAPMIŞ OLDUĞU KİTLESEL BASIN AÇIKLAMASININ METNİDİR. 05.03.2020

Sayın Basın Mensupları;

Vatan topraklarının her karışı, eski hâkimiyet havzalarımızın her köşesi şehit kanlarıyla sulanmış, Türk milletinin hatıralarıyla süslenmiştir.

Anadolu coğrafyasından dört bir yana başımızı çevirip baktığımızda buram buram tüten Türk destanlarını görür, şühedanın aziz anılarını duyarız.

 “Ölürsem şehit, kalırsam gazi” diyen bir milletin; “Yâre nişandır tenine erlerin, şehitlik son rütbedir askerin” duruşuna sahip vatan evlatlarının kolunu bükecek, boynunu eğecek, diz bağlarını çözecek ne bir güç ne de bir kudret vardır.

Şehitlerimizin teminatıyla sahip olduğumuz mukaddesat zırhını orasından burasından tahrip edecek bir silah da henüz icat edilememiştir.

Suriye’nin 14 eyaletinden birisi olan İdlib’de 27 Şubat 2020 tarihinde yaşanan şehadetler milletimizi ziyadesiyle üzmüş, derinden yaralamıştır.

Alçak Esad ve ahlaksız destekçileri kanımızı dökmüştür.

Ne olursa olsun, kim hangi saldırıyı yaparsa yapsın, Türk milletinde verilecek kan da bitmez, ayağa kalkacak kahraman da eksilmez.

Kurt kışı geçirir geçirmesine, ama yediği ayazı unutmaz, atılan okları, kurulan tuzakları hatırından ve havsalasından asla çıkarmaz.

İdlib’in Cebel Zaviye Bölgesi’ndeki Balyun Kasabası’nda konuşlu Türk Silahlı Kuvvetleri unsurlarına önce karadan roket ve top mermileriyle saldırı düzenlenmiştir. Hemen arkasından hava bombardımanı başlamıştır.

Rejim uçakları ve destekçileri, bölgeye intikal eden bir konvoy ile kahraman askerlerimizin bulunduğu eski bir belediye binasını alenen hedef almışlardır. Burada çok sayıda askerimiz şehit düşmüştür.

Oluşan enkazın altında kalan vatan evlatlarına yardım etmek isteyen askerlerimiz ise saldırıların devam etmesi üzerine bir başka binaya sığınmışlar, ne var ki burası da ateş altına alınmıştır.

Sonuç itibariyle hunhar saldırıda 34 kahramanımız şehit olmuş, 32 kahramanımız yaralanmıştır. Bu alçak saldırının içinde Suriye’nin yanı sıra hangi devletler olduğu herkes tarafından bilinmektedir, hepsi birden cinayet devriyesine çıkmışlardır. Türk askerinin kanı bu husumet cephesi tarafından dökülmüştür.  Şehadetleri mübarek olsun.

Zalimlerin kanı kurusun, Türk milletinin ahı tutsun. Kahraman Türk Silahlı Kuvvetleri’ne yapılan her saldırıyı nefretle lanetliyoruz.

Aziz şehitlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet; ailelerine, silah arkadaşlarına, milletimize sabır ve başsağlığı diliyoruz. Şu anda tedavi altında bulunan kardeşlerimize şifalar temenni ediyorum.

       Sayın Basın Mensupları;

İdlib saldırısından hemen sonra Türkiye Bahar Kalkanı Harekatı’nı başlatmıştır. Arap Bahar’ının isyan dalgasının son etabı olan Suriye’ye karşı Türk’ün bahar kalkanı sınırlarımıza set çekmiştir. Sorulacak hesabımız vardır. Alınacak intikamımız vardır.

Aynı anda F-16’lar, SİHA’LAR, İHA’lar, Kasırga Füzeleri, Fırtına Obüsleri zulüm mevzilerini dövmeye başlamıştır. Gaye vatandır, gaye sınır, toprak ve insan güvenliğidir.

Bizler Türk Ordusunun “BAHAR KALKANI HAREKATI” nı sonuna kadar destekliyoruz. Diyanet İşleri Başkanlığı’mızın talimatları doğrultusunda her bir diyanet görevlisi sabah namazı öncesi Fetih Suresi okuyarak Türk Ordusuna manevi desteğini gönderiyor. Dua ve aminlerimiz onlar içindir. Allah yar ve yardımcıları olsun. Ordumuzu her daim mensur ve muzaffer eylesin.

Sayın Basın Mensupları;

 Diyanet İşleri Başkanlığı; 3 Mart 1924 tarihinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından kurulan ve toplumu din konusunda aydınlatmak gibi önemli bir görev icra eden Anayasal bir kurumdur.

Anayasamızın 136. maddesindeki ifadesi ile “Laiklik ilkesi doğrultusunda, bütün siyasi görüş ve düşünüşlerin dışında kalarak ve milletçe dayanışma ve bütünleşmeyi amaç edinerek” herkesin hocası olma ve herkesi kucaklamak gibi bir özelliği taşımaktadır.

” İslam Dininin inançları, ibadet ve ahlak esasları ile ilgili işleri yürütmek, din konusunda toplumu aydınlatmak ve ibadet yerlerini yönetmek” görevi Diyanet İşleri Başkanlığı’na verilmiştir.

Cefakâr Diyanet çalışanları, vatandaşlarımıza yurtiçinde ve yurtdışında Kur`an ve Sünnete dayalı olarak İslam Dininin emir ve yasaklarını öğretmektedir. Bu önemli görevi büyük bir heyecan ve özveri ile yerine getirmektedirler. Bu sebepledir ki vatandaşlarımız, din görevlilerimize ve bütün Diyanet çalışanlarımıza saygı ve hürmet göstermektedir.

Zor şartlarda ve kısıtlı imkânlarla gece gündüz, bayram tatil demeden üstlendikleri görevi yerine getirmek için çaba sarf eden din görevlileri gerçekten kıymetlidir. Yaptıkları görev de her türlü övgüye layıktır.

Din grevlileri toplumumuzun önderleri, öncüleri ve hepsinden önemlisi de örnek kişileridir.

Sayın Basın Mensupları;

Son zamanlarda basında Diyanet ve Müftülüklerimiz ile ilgili aslı olmayan gerçek dışı haberler yapılmaktadır. Hatta daha da ileri gidilerek Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün emaneti olan Diyanet İşleri Başkanlığı’nın kaldırılmasını isteyenler bile çıkmaktadır. Birilerinin kafasının arkasında bu devletle, bu bayrakla problemi varsa, gitsinler o problemi başka yerde çözsünler. Biz bu Devletin memuru olmaktan onur ve gurur duyuyoruz.

03.03.2020 tarihli Türk Milleti’nin sözcüsü olamayan bir haber sitesinde İl Müftüsü Sayın İzni Turan’ın Diyanet  İşleri Başkanlığı ve bütün personelini hedef alan tehdit, tahrik, yalan ve iftiralarla dolu ifadeler yer almaktadır.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti 27 Şubat 2020’de İdlib kırsalında, katil Esad unsurlarıyla zalim işbirlikçileri tarafından alenen ve alçak bir hava saldırısına maruz kaldığı malumlarınızdır. Allah korkusu taşımayan, insan sevgisi tanımayan caniler Regaip Kandilimizi kana bulamışlardır. Derinleşen İdlib krizi milli bekamızı en üst düzeyde tehdit eden bir hüviyete bürünmüştür.

İdlib’de vuku bulan hunhar saldırıya her Türk evladı gibi Sayın Müftümüz İzani TURAN bey de üzüldüğü bir gerçektir ki; her Vatan severin altına imza atacağı “ DURMADAN MİLLET-DEVLET DÜŞMANLIĞI YAPANLAR, HAZIR KAPILAR AÇILMIŞKEN MÜLTECİ TAKLİDİ YAPARAK AİT OLDUKLARI YERE DEFOLUP GİTSİNLER” düşüncesini kendi facebook sayfasından paylaşmıştır. Bu paylaşım üzerinden İl Müftülüğü bünyesinde oluşturulan “Mobil İrşat” programı çerçevesinde İl Müftü yardımcıları tarafından Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Başkanlığına yapılan nezaket ziyareti de çarpıtılarak linç girişimi başlatılmıştır.

Öncelikle şunu belirteyim ki, haberi çarpıtarak kamuoyuna servis edenler kimin sözcülüğünü yapıyorlar, kime çalışıyorlar merak ediyoruz.

Sayın İzani TURAN, söz konusu paylaşımında “ vatan haini ifadesiyle, terör örgütü ve devlete düşman olan kişileri ifade etmiştir”. Her halde hiçbir vatan sever terör ve destekçilerini sevmez, onlarla yan yana gelmez.

Sayın TURAN, bu paylaşımıyla hiçbir siyasi görüş ve düşünceyi işaret etmemiştir. Sayın Hocamızın bu paylaşımı, ülkemizin bekası için İdlib’ de şehadet şerbetini içen kahramanlarımızın acısıyla yapılmıştır.

Sayın Basın Mensupları;

Sayın İzani TURAN hocamız Bursa’mıza geldiği günden beri İlimize yaptığı hizmetler ve gösterdiği devlet adamlığı taktire şayandır. Sayın Müftümüzün sözleri aynı milli ve manevi duyguları hisseden sessiz çığlıkların ifadesidir. Türk Diyanet Vakıf-Sen Bursa şubesi olarak hocamızın yanındayız.

Buradan tamamen nezaket kuralları içerisinde yapılan bir ziyareti, kendi siyasi çıkar ve emellerine alet ederek, gerçek dışı ifadelerle Diyanet’e ve Müftülüğe iftirada bulunan kişi ve kurumları kınıyoruz.

Diyanet İşleri Başkanlığı aleyhinde yazı yazan, “Türkiyeli Medya’nın” bayraksız burçlarına yerleşmiş yazarlar, basın yayın organları ve bazı sivil toplum kuruluşlarına örgütlü sendikal gücümüz ve necip milletimizin demokratik tepkilerinin şiddetli olacağının bilinmesini istiyoruz.

Saygılarımla…

Hilmi ŞANLI

Türk Diyanet Vakıf-Sen Bursa Şube Başkanı

 

Diyanetliler Platformu  Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

Dini Haberler Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

 

Diyanet Duyurular Sayfamız için TIKLAYINIZ

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 2
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bursa il Müftümüzün Yanındayız.Önceki Haber

Bursa il Müftümüzün Yanındayız.

CAMİ VE KUR’AN KURSLARININ DENETİMİ GÖZARDI EDİLMEMELİDİRSonraki Haber

CAMİ VE KUR’AN KURSLARININ DENETİMİ GÖZA...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!