Çatışmalar bölge halkına sadece ıstırap verir

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
0
Bölgede gelişen çatışmalı süreci değerlendiren Diyarbakır İl Müftüsü Burhan İşliyen, yaşanan çatışmaların bölge halkına sadece ıstırap verdiğini söyledi.

Diyarbakır İl Müftüsü Burhan İşliyen, bölgede gelişen çatışmalı süreç hakkında değerlendirmelerde bulunarak, yaşanan çatışmaların sona ermesi için ortak bir dilin kullanılması gerektiğine vurgu yaptı. İşliyen, çatışmaların bölge halkına sadece ıstırap verdiğine dikkat çekti.

Allah'ın insanlara meramlarını ifade edebilmeleri için akıl, kavrama kabiliyeti ve dil verdiğini söyleyen İşliyen,  Allah'ın ‘Biz bu emaneti göklere,  yere ve dağlara sunduk ta onlar yüklenmekten kaçındılar, onu insan yüklendi'  ayetine vurgu yaparak, Allah'ın insana yüklemiş olduğu emanetin akıl olduğuna işaret etti.

Sorunların kardeşlik içerisinde,  biri birini incitmeden,  sevgi dilini kullanarak çözülmesi gerektiğinin altını çizen İşliyen,  “Aklımız var,  dilimiz,  imkânlarımız,  sivil toplum kuruluşlarımız,  siyasi kuruluşlar var,  kavga etmenin bir anlamı yoktur.  Şiddette müracaat etmenin hiçbir amacı ve anlamı yoktur.” dedi.

Bir an önce çatışmalı ortamın bitmesi gerektiğine vurgu yapan İşliyen,  “Daha gencecik yaşlarda ömrünün baharında olan ve dünyada yaşayabileceği çok şeyden mahrum bırakılan ve hayatını kaybeden her kardeşimiz toprağa düşmüş bir filiz gibidir. Bu hayatlar yeşermesi gerekirken, kurumaya mahkûm edilmiştir.” diye konuştu.

Yöntemimiz diyalog olmalıdır”

Şiddet ortamının sonlanmaması halinde toplumun sükûna kavuşmasının mümkün olmayacağını belirten İşliyen,   “Onun için yöntemimiz diyalog olmalıdır. Yazmak olmalıdır.  Yöntemimiz ikna olmalıdır.  Onun dışındaki bütün yöntemler gayr-i meşrudur. İnsanlar kanunu, düzeni tanımadan bir şey yapmaya çalıştıkları takdirde orada kargaşa olur. Kargaşa da kimseye fayda getirmez ve getirmediğini de görüyoruz. Sadece bölge insanı ızdırap çekiyor.  Sadece bölge insanı acı çekiyor ve acılarına acı katıyor.  Onun için bir an önce huzur ve barış ortamı oluşturmak için ortak bir dil geliştirmesi gerekiyor.” ifadelerini kullandı. Kaynak: Doğru Haber

Anahtar Kelimeler:

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İTTİHAD yazılı fetva sistemine geçtiÖnceki Haber

İTTİHAD yazılı fetva sistemine geçti

\'Diyanetime Dokunma, Diyanetine Sahip Çık\' EylemiSonraki Haber

\'Diyanetime Dokunma, Diyanetine Sahip Ç...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!