UİP hazırlık sınıfı öğrencileri Türkiye Diyanet Vakfı’nda

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
0
Uluslararası İlahiyat Programı (UİP) hazırlık sınıfı öğrencileri, Türkiye Diyanet Vakfı’nı ziyaret ederek, vakfın faaliyetleri hakkında bilgi aldı.

Türkiye Diyanet Vakfı Genel Müdürü İsmail Palakoğlu, vakıf genel merkezindeki programda yaptığı konuşmada, yeni bir dönemin başladığını ifade ederek, “Ailelerinizden, ülkenizden ayrılıp Türkiye’ye geldiniz. Burada ilahiyat eğitimi alacaksınız. Hoş geldiniz. Hayırlı olsun. Rabbim mahcup etmesin” dedi.

Vakfın faaliyetleri hakkında bilgi veren Palakoğlu, 1975 yılında kurulan Türkiye Diyanet Vakfı’nın 40. hizmet yılını geride bıraktığını söyledi. TDV’nin bu süre içerisinde büyük mesafe kat ettiğini belirten Palakoğlu, vakfın bugüne gelmesinde emeği geçen, bu iyilik hareketine destek veren, katkı sunan herkese teşekkür etti.

 TDV’nin kurulduğu günden bu yana büyük bir gelişme gösterdiğini ifade eden Palakoğlu, vakfın şube sayısının geçen hafta itibarıyla 1000’e, hizmet götürülen ülke sayısının da 105’e ulaştığını bildirdi.

Palakoğlu, “Hizmetlerin daha nitelikli yürütülebilmesi için ülkemizde ve dünyada değişen ve gelişen şartlara göre yeniden yapılandık. Vakfımızın artan sorumluluğu ve büyüyen hedeflerini karşılayabilecek yeni bir yönetim sistemi kurduk. Uzman desteğiyle kurum hedefleri doğrultusunda stratejik plan hazırladık. Tüm birimlerimizle operasyonel yeteneklerimizi aynı amaç doğrultusunda kullanarak yüksek bir motivasyonla çalışıyoruz. Üstlendiği sorumluluğun bilinciyle küresel sorunlara hızlı ve etkin bir biçimde çözüm üretmeye devam ediyoruz” dedi.

“Anavatanınıza hoş geldiniz”

TDV Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Tutkun da öğrencilere, “Türkiye’ye, anavatanınıza hoş geldiniz” diyerek, öğrenciler için yeni bir başlangıç olan bu sürecin hayatlarında güzel değişikliklere vesile olacak bir başlangıç olması temennisinde bulundu.

“Burada 4-5 yıllık bir öğrencilik hayatınız olacak. Bu öğrencilik hayatını en iyi şekilde değerlendirmenizi tavsiye ediyorum” diyen Tutkun, vakfın faaliyetlerinin insani yardım, eğitim ve din hizmetleri anlamında Diyanet İşleri Başkanlığına yapılan destek çalışmaları olmak üzere üç temel üzerinde toplandığını kaydetti.

Şu anda vakfın en çok önem verdiği konulardan bir tanesinin eğitim olduğunu ve bu çerçevede ciddi bir yapılanmaya gidildiğine işaret eden Tutkun, şöyle konuştu:

“Yurt içinde ve yurt dışında eğitim faaliyetlerimiz var. Yurt içinde en önemli eğitim faaliyetlerden biri konuk öğrenci dediğimiz, UİP dışında yurt dışından getirmiş olduğumuz İmam Hatip Lisesi seviyesinde öğrencilerimiz var. Bu sene yaklaşık 1.200 civarında olacak yeni alınan öğrencilerle. Bir o kadar da sizin dahil olduğunuz 700 kişi, 500 civarında da diğer ülkelerden gelen öğrenciler mevcut. Şu an itibariyle 108 farklı ülkeden Türkiye’de eğitim gören öğrenci var. Bu öğrencilerin başvuru sürecinden mezun olana kadarki bütün süreçte Türkiye Diyanet Vakfı tarafından yürütülüyor.

Yurt dışında da öncelikle Orta Asya ve Balkanlar olmak üzere son zamanda da Afrika, Pakistan ve Haiti’de okullarımız var. Bu okullar daha çok din eğitimi alanında eğitim veren okullar. Bunların birçoğu vakfımız tarafından finanse ediliyor. Takip ve denetimleri de yine vakfımız tarafından yapılıyor.”

UİP hazırlık sınıfı öğrencileri Türkiye Diyanet Vakfı’nda UİP hazırlık sınıfı öğrencileri Türkiye Diyanet Vakfı’nda UİP hazırlık sınıfı öğrencileri Türkiye Diyanet Vakfı’nda UİP hazırlık sınıfı öğrencileri Türkiye Diyanet Vakfı’nda UİP hazırlık sınıfı öğrencileri Türkiye Diyanet Vakfı’nda

Anahtar Kelimeler:

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Gazlıgöl Yatılı Kuran Kursu için Kermese DavetÖnceki Haber

Gazlıgöl Yatılı Kuran Kursu için Kermese...

İmam Hasan Öztürk Vefat EttiSonraki Haber

İmam Hasan Öztürk Vefat Etti

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!