TDVS KİK Kararlarını Eleştirdi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
0
Türk Diyanet Vakıf-Sen, Yetkili sendika Diyanet-Sen ile Diyanet arasında imzalanan Kurum İdarî Kurullarını (KİK) yetersiz bularak Dyanet-Sen ve çalışmalarını eleştirdi.

Türk Diyanet Vakıf-Sen'den yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Sendikaların başlıca iki görevinden biri olan; 4688 sayılı Kanunun 22.maddesi uyarınca: “Kurum düzeyinde kamu görevlilerinin çalışma koşulları ve kanunların kamu görevlilerine eşit uygulanması konularında görüş bildirmek üzere, eşit sayıda kamu işveren vekili ile en çok üyeye sahip sendikaca, üyeleri arasından belirlenen temsilcilerin katıldığı kurum idarî kurulları oluşturulur. Bu kurullar yılda (Nisan-Ekim aylarında) iki kez toplanır.”  Kurum İdarî Kurullarına katılmaktır.

4688 Sayılı kanunun 22. maddesi uyarınca Ekim 2015 tarihinde yapılması gereken kurum idari kurulu toplantısı kâğıt üstünde Ekim ayında yapıldığı belirtilse de, ne zaman yapıldığı bilinmeyen ve üç ay gecikme ile Diyanet İşleri Başkanlığının 25.12.2015 tarih ve 52261 sayılı yazısı ekinde sözkonusu toplantıya dair kararlar sendikalara gönderildiği anlaşılmıştır.

Böylece konu ile ilgili idare-sendika ilişkilerinin ciddiyeti de ortaya çıkmıştır. Diyanet çalışanları problemlerine dolayısıyla kendilerine ne kadar değer verildiğini değerlendirecektir!!

Sendikal mücadele; ciddiyet, fedakârlık, emek, emeği her zeminde savunacak cesaret ister, Güce ve güçlüye göre değil temsil ettiği insanlar adına tavır ister. İrade gösteremeyen, tavır alamayan, kararının arkasında duramayan, mücadelesini savunamayan, soluğu kesilince geleceğini reddeden bir anlayışla yürütülemez.

Diyanet çalışanları; Dertlerinin dile getirileceği Kurum İdari Kurulu toplantısında görüşülüp çıkacak sonucu merakla bekledi. Yaklaşık üç ay gecikerek yapılan KİK Toplantısından çıkan kararları gördüğünde hayal kırıklığı yaşadığı gibi boşuna umut bağladığını da gördü.

Diyanet İşleri Başkanlığı ile yetkili sözde sendika Dinayet-sen arasında imzalanan Kurum İdari Kurulu (KİK) Toplantısı Kararları metnine bir bakın!
Çalışma şartlarını ilgilendiren Atama ve Yer değişikliği Yönetmeliğinin getirdiği zorluklar, bu zorlukların aşılması için mevzuat ve vicdanlara aykırı şahıslara özel uydurma çözümler, Din Görevlisinin psikolojisini bozan adaletsiz rotasyon uygulaması ve akıbeti, Sınav Yönetmeliğinin getirdiği açmazlar, MBSTS eziyeti ve tayin hakkından mahrum bırakılması, 3071 sayılı kanuna aykırı işleme alınan isimsiz imzasız dilekçelerle görevlinin taciz edilmesi, Muhtar, Dernek ve Vakıf yöneticilerinin görevlilere müdahalesinin engellenmesi, İdarecilerle, görevliler arasında yönetişimden kaynaklanan yaşanan rahatsızlıklar, Hac ve Umre mülakatları için; izin, ulaşım ve konaklama problemleri, sık sık para toplanması ve getirdiği sıkıntılar, Büyükşehir yasası ile yaşanan lojman problemleri yer almış mıdır?   

Maalesef yok.  

Sendikal faaliyette bulunmanın amacının ve memurların beklentisinin idrakinde olmayan, Sendikacılığı kişisel çıkar, siyasete ve idareye yaranma ve hizmet olarak anlayan ilkesiz bir sendikal anlayıştan da başka bir şey beklenemez.      

İşte noktasına virgülüne dokunmadan imzalanan KİK TOPLANTISI KARAR METNİ

DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI KURUM İDARİ KURULU KARARLARI (EKİM-2015)

1- İlçe müftülüklerinde şube müdürlüğü ve şef kadrolarının yaygınlaştırılması,

2- Ağırlıklı olarak ev hanımlarının öğrenci olarak bulundukları Kur’an Kurslarında ders başlama saatinin 09.30 olarak yeniden düzenlenmesi,

3- A ve B grubu Kur’an kurslarına memur kadrolarının tahsis edilmesi konusunda çalışma yapılması,

4- İmkânlar ölçüsünde İl ve ilçe müftülükleri büro hizmetlerinde kadın personel istihdamının sağlanması,

5- Cami görevlileri ile cami dernekleri arasında yaşanan sorunlara çözüm bulunması için çalışma yapılması,

6- Büyükşehirlerde Eğitim Merkezi Müdürlüklerinin açılmasının sağlanması,

7- Umre organizasyonunda personelin grup oluşturabilme sayısının azaltılması için çalışma yapılması,

8- Hac organizasyonunda görevlendirilen personelin eşi daha önce hiç hacca gitmemişse ve hac kurasında hacca gitme hakkı elde edememişse; hac ücretini ödemesi şartıyla personele bu imkânın sağlanması,

9- İl ve İlçe müftülüklerinde hac ve umre kayıtlarında büro personelinin dönüşümlü olarak görevlendirilmesinin sağlanması,

10- Cami görevlilerinin ve vaizlerin bayram tatillerinde kullandıkları izinlerin yıllık izinden sayılmaması,

11- Müftülüklerde ek ders ücreti, mesai ücreti, yolluk ve harcırah vs. gibi hak edişlerin personele zamanında ödenmesine riayet edilmesi,

12- Becayiş taleplerinin değerlendirilmesinde gerekli kolaylıkların sağlanması,

13- Kurum İdari Kurulu Toplantı kararlarının, kararlan alan taraflarında açıklanarak aylık mutat toplantılarda okunması,

14- Kurum İdari Kurulu kararlarının uygulanmasındaki aksaklıkların giderilmesi ve daha önceki kararların uygulanabilirliğinin sağlanması.

Değerli Diyanet çalışanı arkadaşım!

İşte seni temsil eden Hükümet bizden yana, idare bizden yana diyerek üye yapan, baskı kuran ve her tarafta bunlarla öğünen sendikanın mahareti ve becerisi ile imzaladığı, ancak senin dertlerinin yer almadığı KİK Toplantı karar metni budur.

Yüreksiz insan küreksiz sandal gibidir. Onunla bir yere gidemezsin, sadece kendini yorarsın.

Emeğin ve hakkın savunulması gereken sendikal faaliyetlerde;  Hakkı savunamayan ve ne yaptığından haberi olmayan insanlardan bir şey beklenemez.  Bugün sendikacılığın geldiği durum sendikacılığa itibar ve mevzi kaybı yaşatmıştır. İtibarsız ve saygınlıksız başarı, güç ve mevki kazandırsa da değerleri ve ümitleri aşındırmaktan başka hiçbir fayda sağlamamaktadır.

Değerli Diyanet çalışanı kardeşim!

Bütün bu olumsuzluklara rağmen: Türk Diyanet Vakıf Sendikası, sendikacılığı bir hak arama zemini olarak görmekte ve sendikal mücadelesini ilkeli, sorumluluk duygusu içinde, insanların hakkına saygı duyan ve kararlı bir anlayışla sürdürmekte ve senin sesin olmakta kararlıdır.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

05.01.2016
Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Merkezi

Anahtar Kelimeler:

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
08.01.2016 Tarihli okunacak hutbe.. Turkiye GeneliÖnceki Haber

08.01.2016 Tarihli okunacak hutbe.. Turk...

Cuma Mesaisi Nasıl Olacak?Sonraki Haber

Cuma Mesaisi Nasıl Olacak?

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!