Ravza Kur\'an Kursu İlk Hafızlarını Verdi
Çekerek İlçe Müftülüğü tarafından Ravza Kız Kur’an Kursu’nu tamamlayan 5 hafız öğrenci için düzenlenen ‘İcazet Programı’ manevi atmosferi yüksek bir ortamda gerçekleştirildi.
2013 yılında 15 kız öğrenci ile hafızlık eğitimine başlayan Ravza Hafızlık Kız Kur’an Kursu 51 öğrencisi ile Çekerek’te eğitimlerine devam ediyor. Hafızlık eğitimini başarı ile tamamlayan Ravza Hafızlık Kız Kur’an Kursunun ilk hafızları Çekerek Beyaz İnci Düğün Sarayı’nda düzenlenen törenle icazetlerini aldı.
Çekerekli vatandaşların büyük ilgi gösterdiği icazet programı, Beyyurdu Köyü Camii İmamı Murat Onar’ın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Programın devamında Bozok Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ömer Yılmaz’ın, ‘Hafızlık ve Kur’an Eğitimi’ konulu sohbeti gönüllere dokundu. Yapılan açılış konuşmalarının ardından Ravza Hafızlık Kız Kur’an Kursunu başarı ile tamamlayan 5 hafız öğrenci salavat-ı şerif eşliğinde sahneye alındı.
Programa katılan Vali Abdulkadir Yazıcı “Bir şey çok az ise kıymetlidir. Kömür madeni fazla olduğu için tonla satılır, altın madeni ise az olduğu için gramla satılır. Çekerek ilçemiz bize unuttuğumuz güzelliklerimizi hatırlattı. Bunlardan biri de hafız yetiştirme konusunda ki hassasiyetimiz. İçerisinde bulunduğumuz manzara, bu tarz eğitim ve Çekerek insanının bu güzel teveccühü hakikaten istisnai bir durum. İlimizin bu güzel ilçesinde 51 bayan hafızlık öğrencisinin hafızlık eğitimi alıyor olması her türlü takdirin üstünde çok istisnai bir durum. Ben inanıyorum ki bugün çok yoğun duygular yaşadığımız bu icazet merasimi Yozgat insanının içerisinde ayrı bir yer tutacaktır. 5 hafızımızın icazetinden sonra inşallah bu hafızlık müessesesine itibar eden kursiyer sayımız artacaktır. Yine evladını hafız yetiştirmek isteyen annelerimiz ve babalarımız ayrı bir şevk ile bu işe önem vereceklerdir” dedi.
Hafızlık Müessesesi Ülkenin Sigortasıdır
Vali Abdulkadir Yazıcı “Çekerek’te manevi duyguları yüksek, çok samimi bir atmosfer var. Çekerek insanından sürekli olumlu enerji alıyoruz. Burada bu ve buna benzer faaliyetler vesilesiyle, daha farklı güzellikler meydana gelecek ve oluşacaktır. Hafızlarımız ülkemizin sigortasıdır. İnşallah burada eğitim gören 51 hafız adayımızda Çekerek’in hayat sigortası olacak, bu güzel ilçemizin sel, taşkın ve zelzele gibi doğal afetlere karşı korunmasına vesile olacaktır. Sayılarının daha da artmasını temenni ediyorum” diye konuştu.
Erkek Kur’an Kursu da Olmalı
İlçede bulunan Kız Kur’an Kursu’nun herkesi gururlandırdığını söyleyen Vali Yazıcı “Burada bu güzelliği tamamlayacak başka bir güzelliği de Sayın kaymakamdan, belediye başkanından ve müftümüzden istiyorum. Bu güzel ilçemizde erkekler için de bir hafızlık kursu olması gerekiyor. Eğer bunu da sağlarsak Çekerek o zaman daha mükemmel bir hale gelecektir” diye konuştu. Yazıcı “ Gençlerimiz kalplerine, hafızalarına Allah’ın kelamını yazdılar ezberlediler. Bugün hafızlığı eğitimini bitiriyorlar ve hafızlığın ilk gününü yaşayacaklar. Ben bu vesile ile kendilerini tebrik ediyorum. Kendilerinin, bundan sonra yaşayışlarıyla bütün insanlara özellikle ilçemizde örnek olacaklarına inanıyorum. Bu gençleri yetiştiren hocalarımızı da tekrar tebrik ediyorum” dedi.
Programın ardından öğrencilere Vali Abdulkadir Yazıcı ve hayırsever vatandaşlar tarafından çeşitli hediyeler takdim edildi.
Programa Vali Abdulkadir Yazıcı’nın yanı sıra İlçe Kaymakamı Mesut Tabakoğlu, İl Müftü Vekili Süleyman Eroğlu, Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş, Çekerek Belediye Başkanı Bedrettin Bozkurt, İlçe Müftüsü İsmail Ersoy, Bozok Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ömer Yılmaz ve çok sayıda vatandaş katıldı.
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN
Yorum Yazın