Rabbi’ni Bütün Dünyası Kadar Seven Üç Yaşındaki Hafız

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
0
Bir aile düşünün Bu evin ahalisi bilgisayarla haşır neşirdir fakat Onlar için Kur’anın tadı herşeyden daha tatlıdır. İşte İran\'da bir aile Bahtiyari ailesi

Neba Muhabirleri; 12- 6 ve 3,5 yaşındaki üç küçük hafızın evine gittik. Buu çocuklar sabahları önce anne babalarıyla Kur’an ezberlemekte daha sonra okula gitmektedir. Okul'dan döndükten sonra ödevlerini yapmaktalar. Bu evin ahalisi bilgisayarla haşır neşirdir fakat bilgisayar daimi kullanım araçlarından değildir sadece ihtiyaç olduğunda kullanılır, evin vesileleri arasından kaldırılmıştır. Onlar için Kur’anın tadı herşeyden daha tatlıdır.

12 yaşındaki Hafız; Ali Bahtiyari
Bu ailenin ilk çocuğu Ali Bahtiyari’dir. O, 9 yaşında bütün Kur’anı Kerimi ezberlemiştir ve bunu sadece bir yıl içerisinde başarmıştır. Kendi söylediğine göre dört yaşında Kur’anla aşina olmuştur.
(Ama biz Kur’an nuru ile aşina olmak ne demektir ne bilebiliriz.)

Bu aşinalıkla çocuk Kültür Bakanlığı testinde birinciliği ve Evkaf birinciliğini kazanmıştır.

12 yaşındaki çocuk Nehcül Belaga hikayelerini ezberlemiştir. Söylediğine göre o ve arkadaşları yaptıkları bir yaramazlıktan dolayı öğretmen, o ve arkadaşlarına  ceza olarak Nehcül Belaga’dan 10 hikmeti ezberlemelerini istedi. Ali bunu yerine getirdikten sonra Nehcül Belaga hikayelerine hayran kalıyor ve 360 hikmetin tümünü ezberliyor.

Bu tüm Kur’an-ı Kerimi (hafızı Kur’an) ezberlemenin derslerine engel olmadığını hatta Kur’an ezberinin hafızasını geliştirdiğini ve okul derslerinde daha başarılı olmasını sağladığını söyledi.

6 ve 3,5 Yaşındaki Hafizeler; Fatma ve Zehra Bahtiyari

Bu evde iki kız çocuğuda Kur’anı kerim ezberlemektedir. Fatma Bahtiyari 6 yaşında Kur’an hafızıdır. Allah’ın lûtfu ile ve annesinin yardımıyla Kur’andan 21 cüz ezberindedir. O El hafızun da birinciliği kazandı. Ve gelecekte Kur’an öğretmeni olarak küçüklere Kur’anı Kerim öğretmeyi arzulamaktadır.

Evin en küçük masum meleği 3,5 yaşındaki Zehra Bahtiyari’dır. O da Kur’an hafızıdır. Kur’an hocaları ona saklı hafız demekte. O pek çok sureyi ezbere bilmesine rağmen yaşının küçüklüğünden dolayı Kur’an yarışmalarında duraklamalardan sonra surenin devamını akıcı bir şekilde okumaya devam etmektedir. Hocalar yaşının küçüklüğünden dolayı ona saklı hafız lakabını takmıştır.

 

Kaynak: DiniHaberler.com.tr

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kur\'an Kursları Arasındaki Kardeşlik Bir Başka GüzelÖnceki Haber

Kur\'an Kursları Arasındaki Kardeşlik Bi...

Diriliş Ertuğrul 35. Bölüm Fragmanı- 25.11.2015Sonraki Haber

Diriliş Ertuğrul 35. Bölüm Fragmanı- 25....

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!