O kürsü hâlâ boş... Susturuldu!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
0
Oflu Hoca olarak anılan ve cesur vaazlarıyla bilinen İstanbul Esenyurt Büyük Osmanlı Camii İmam Hatibi Yasin Gündoğdu\'ya çeşitli bahanelerle kürsü yasağı getirilmiş ve vaaz vermesi engellenmişti. O yasak hâlâ devam ediyor... Oflu Hoca\'nın sevenleri imza kampanyaları ile seslerini duyurmaya çalışırken, Diyanet\'in bu konuda sessiz kalması ve taleplere cevap vermemesi tepki çekiyor.

Kamuoyunda Oflu Hoca olarak bilinen ve cesur vaazlarıyla Müslümanların sevgisini kazanan İstanbul Esenyurt Büyük Osmanlı Camii İmam Hatibi Yasin Gündoğdu, hakkında yapılan şikayetlerden dolayı kürsü yasağına tabi tutulmuş ve vaaz vermesi engellenmişti.

'Cuma vaazını uzatıyor' ve 'mevzuatları çiğniyor' gibi uyduruk bahanerle kürsüden uzaklaştırılan Oflu Hoca'ya sevenlerinin desteği ise devam ediyor. 

Gündoğdu hakkında verilen karara sert tepki gösteren cami cemaati ve duyarlı Müslümanlar, Diyanet'e çağrıda bulunarak, cezanın kaldırılmasını talep ediyor ve Yasin Gündoğdu Hoca gibi 'cesur imamların' susuturulmaması gerektiğini belirtiyorlar. 

Din görevlilerinin sistemin kuklası olarak düşünülmemesi gerektiğini vurgulayan duyarlı Müslümanlar ise; Oflu Hoca'nın tüm Diyanet camiasına örnek olmasını temenni ediyorlar.


 

GÜNDOĞDU: HER ZAMAN VE HER YERDE HAKK'I HAYKIRACAĞIZ!

Yasaktan önceki son vaazında, "Acun Ilıcalı'nın bu devlete, bu millete verdiği zarardan çok daha fazla bir zarar mı veriyoruz" diyerek kendisini savunan Gündoğdu şunları söylemişti:

Allah Kur'an'da, 'Müslümanlara karşı müşfik, kafirlere karşı şedit olun' diyor. İslam'ın öz değerlerine hakaret edenlere, Müslümanların camisine saldıranlaranlara karşı (kanun onlardan yana olsa da) her zaman ve her yerde Hakk'ı haykıracağız. 'Bunları konuşmak zorunda değilsin, neden konuşuyorsun, mevzuatların dışına çıkma' diyenler var.. Elhamdülillah ben rahatım ve hamd ediyorum ki müfettişler bana, 'İslam'ın şu kuralını, şu emrini, şu ayetini yanlış yorumladın, yanlış fetva verdin, yanlış hüküm verdin, İslam'a aykırı konuştun' diye bir soru yöneltmediler. 'Elif' kadar kıyamda olamasak da, 'Lam Elif' gibi rükûdayız hamdolsun. 

Kaynak: Yeni Akit

Anahtar Kelimeler:

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Gazete ManşetleriÖnceki Haber

Gazete Manşetleri

12. Avrupa Kur’ân-ı Kerîm Tilavet Yarışması yapıldı!..Sonraki Haber

12. Avrupa Kur’ân-ı Kerîm Tilavet Yarışm...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!