Morglar doldu: 1200 ölü

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
0
Pakistan'da geçtiğimiz haftadan beri etkisini gösteren aşırı sıcaklar nedeniyle ölenlerin sayısı 1200'e yükseldi.

Pakistan'ın güneyinde etkisini sürdüren aşırı sıcak havanın yol açtığı hastalıklar nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 1200'e yükseldi.

PAKİSTAN KAVRULUYOR!

Sind eyaletinin başkenti Karaçi'de bir haftadır etkisini sürdüren ve 45 dereceyi bulan sıcak hava nedeniyle hayat adeta durma noktasına geldi. Karaçi'de hastane yetkilileri, kent merkezinde aşırı sıcak havaya bağlı hastalıklar nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısının bin 83'e yükseldiğini bildirdi.

Sin eyaleti Başbakanı Seyyid Kayyum Ali Şah'ın verdiği bilgiye göre, eyaletin Karaçi dışındaki diğer bölgelerinde de yaklaşık 200 kişi hayatını kaybetti. Haziran ayının muson yağmurları öncesi hava sıcaklığının en yüksek olduğu dönem olarak yaşandığı Pakistan'da, enerji sıkıntısı nedeniyle de Karaçi ve civarında 12 saate varan elektrik kesintileri yaşanıyor.

Yaz aylarında aşırı nemli iklime sahip Karaçi'ye su verilememesine sebep olan elektrik kesintilerinin de ölümleri tetiklediği düşünülüyor. Bölge halkının büyük kısmı, ramazan ayında aşırı sıcak havaya rağmen zor şartlar altında oruç tutmaya devam ediyor.

Sıcak çarpması nedir?

Sıcak çarpması, ortam sıcaklığının yüksek seviyelere ulaşması ve uzun süre doğrudan güneş ışınlarına maruz kalınması sonucu görülüyor. Vücut sıcaklığının çevresel etkenler nedeniyle 41 dereceyi aşması, dokuların hasar görmesine, metabolik tepkilerin sekteye uğramasına yol açıyor. Sıcak çarpması, kişinin bilincini yitirmesine, tedavi edilmemesi durumunda da ölüme ya da kalıcı sorunlara neden oluyor. Kaynak: Son Devir

Anahtar Kelimeler:

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
TürkiyeDüşmanlarıÖnceki Haber

TürkiyeDüşmanları

Milyonlarca kişiye zam müjdesiSonraki Haber

Milyonlarca kişiye zam müjdesi

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!