Kur’an Kursu Öğreticileri Mağdur edilmesin

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
0
Bağımsız Diyanet-sen Kur’an Kursu Öğreticileri Mağdur edilmesin Ek Ders Ücretleri geri alınmasın

Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

DiniHaberler.com.tr:     Bağımsız Diyanet-sen Genel Başkanı Faruk Çetin konuyla ilgili bir basın açıklama yaptı.

 
Genel Başkan Çetin yapmış olduğu açıklamada; 
 
Diyanet İşleri Başkanlığı Müfettişlerince illerde yapılan denetimlerde öğreticilerin ek ders hesaplamalarının aylık yapılması gerektiği belirtilerek, Kur'an Kursu öğreticilerine haftalık mahsuplaşma yapılarak ödenen ücretlerin öğreticilerden geri alınmasını istediklerine dair sendikamıza bazı bilgiler gelmiş Bağımsız Diyanet Sen olarak konunun çözümüne yönelik taleplerimizi Başkanlığa ilettik.
 
Bağımsız Diyanet-sen Genel Başkanı Faruk Çetin konuyla ilgili yapmış olduğu açıklamada;
Bilindiği üzere Kur’an kursu öğreticilerinin ek ders ödemeleri Bakanlar Kurulu kararına istinaden yapılmaktadır.
Mevcut uygulamada maaş karşılığı haftalık ders görevini tamamlayan öğreticilere o ay içerisindeki diğer haftalarda maaş karşılığı girmesi gereken derslere girip girmediklerine bakılmaksızın fazladan girdikleri dersler için ek ders ücreti ödenmekteydi.
Yapılan denetimlerde hesaplamanın haftalık değil de, aylık yapılmasını, o ay için girmeleri gereken dersleri tamamlamayan öğreticilere ek ders ücreti ödenmemesini, ödenmiş olanların ise geri alınmasını istemektedirler. Geri alınması durumunda ise Kuran Kursu öğreticileri mağdur olmaktadır.
Bağımsız Diyanet-Sen olarak mağduriyetin giderilmesini, öğreticilerden de fazladan girdiği derslerin ücretinin kesilememesini ifade ettik.
Ayrıca fazla mesai yapan ve fazla mesai yaptığı ay içerisinde izin veya rapor alan bir memura haftalık çalışma saatini tamamlayıp tamamlamadığına bakılmaksızın nasıl ki mesai ücretleri ödeniyorsa, öğreticilerin de ek ders ücretlerinin ödenmesi talep ettik.
Bağımsız Diyanet-Sen olarak kurulduğumuz günden bugüne kadar haklı ve meşru talepleri yetkili makamlara ileterek diyanet personelinin sesi olduk olmaya da devam edeceğiz” dedi.
Anahtar Kelimeler:

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Çocukluk döneminde müzik eğitimini ihmal etmeyin !Önceki Haber

Çocukluk döneminde müzik eğitimini ihmal...

Hac Bilgilendirme Seminerinde Duygulu Anlar YaşandıSonraki Haber

Hac Bilgilendirme Seminerinde Duygulu An...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!