Kıbrıs'ın fethi peygamberimizin müjdesidir

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
0
Prof. Dr. Hasan Moğol, Kıbrıs’ın fethinin Hz. Peygamber tarafından müjdelendiğini ifade ederek, adadan en ufak bir tavizin Peygamber Efendimiz’den vazgeçme anlamına geleceğini söyledi.

Erbakan Vakfı’nın KKTC-Lefkoşa’da gerçekleştirdiği Uluslararası Kıbrıs Sempozyumu’nda, dünü ve bugünüyle Kıbrıs Davası anlatıldı. Erbakan Vakfı Başkanı Dr. Fatih Erbakan’ın yanı sıra, KKTC eski Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, merhum Rauf Denktaş’ın oğlu Denktaş Vakfı Başkanı Serdar Denktaş, eski bakanlar İsmail Müftüoğlu, Ahmet Tekdal gibi isimler ile Türkiye ve KKTC’den çok sayıda akademisyen ve STK temsilcisinin katıldığı sempozyumda Kıbrıs’ın asıl mücahidinin merhum Necmettin Erbakan olduğunun altı çizildi ve Kıbrıs Davası’ndan zerre taviz verilemeyeceği vurgulandı, son dönemde uygulanan Kıbrıs politikaları eleştirildi. 

PEYGAMBERİMİZ MÜJDELEDİ

Kur’an tilaveti ve ardından İstiklal Marşı okunması ile başlayan sempozyumun konuşmacılarından İpekyolu Vakfı Başkanı Prof. Dr. Hasan Moğol, Kıbrıs’ın fethinin Hz. Peygamber tarafından müjdelendiğini ifade ederek, adadan en ufak bir tavizin Peygamber Efendimiz’den vazgeçme anlamına geleceğini söyledi. Moğol “Kıbrıs’ta bir karış dahi olsa toprak veren karşısında Peygamber Efendimiz’i bulacaktır” şeklinde konuştu. 

CHP: AMERİKA BİZİ MAHVEDER

Barış Harekatı döneminin Adalet Bakanı MSP’li İsmail Müftüoğlu ise “Yarın öleceğiz, gerçekleri anlatmak zorundayım” diyerek, Kıbrıs’ın asıl mücahidinin rahmetli Necmettin Erbakan olduğunu söyledi. Müftüoğlu, o dönem CHP’li kabine üyelerinin “Amerika bizi mahveder” diyerek Kıbrıs Barış Harekatı’na karşı çıktıklarını, Erbakan liderliğindeki MSP’li kabine üyelerinin şuurlu ve cesur duruşu sonucu harekatın gerçekleştirildiğini kaydetti.

ECEVİT’İN RUHU DUYMADI

CHP’li kabine üyelerinin Amerika ne der, İngiliz ne der düşüncesiyle Kıbrıs’a çıkarmaya karşı çıktığını anlatan Müftüoğlu, “Erbakan ise İngiltere’nin Amerika’nın ne dediği değil Türk milletinin ne dediği önemli diyerek harakatı savunmuştur ve Başbakan Ecevit İngiltere’de iken harakat emrini vermiştir. Ecevit’in ruhu duymadan gemiler hazırlığa başlatılmıştır” dedi. Müftüoğlu, kimi CHP’li bakanların “Bu karar mahvımız olacaktır” diyerek, Erbakan’a tepki gösterdiğini kaydetti. 

DENKTAŞ’IN DA KIYMETİ BİLİNMEDİ

İsmail Müftüoğlu, Kıbrıs mücadelesi konusunda Erbakan gibi Rauf Denktaş’ın da kıymetinin bilinmediğini belirterek, son dönem müzakerelerinde Denktaş’ın devre dışı bırakılmış olmasının kendisini çok üzdüğünü söyledi; Kıbrıs’ın geleceğinin Denktaş, Türkiye’nin geleceğinin ise Erbakan politikalarında olduğunu vurguladı. İsmail Müftüoğlu son olarak, her şeye rağmen Kıbrıs’ın peşkeş çekilmesine bu milletin müsaade etmeyeceğini ifade etti. 

Fatih Akkaya/Lefkoşa/Gazete Vahdet

Anahtar Kelimeler:

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Hüzün ve neşe ayı MuharremÖnceki Haber

Hüzün ve neşe ayı Muharrem

Salam-sosis-sucuk lobisi korkuyla bekliyor!Sonraki Haber

Salam-sosis-sucuk lobisi korkuyla bekliy...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!