Kabe hutbesini Türkçe dinlemek mümkün mü?

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
0
Mekke ve Medine\'deki Cuma hutbelerini, kendi dilinizde dinlemek ister misiniz?

Artık kutsal topraklardaki Cuma hutbeleri akıllı telefonunuza indireceğiniz bir uygulama ile farklı dillerde dinlemek artık mümkün.

Mekke ve Medine de artık cuma hutbeleri akıllı telefona indirilen FM radyo programı ile Arapça dışındaki diller için de dinlenebiliyor!

Mekke ve Medine'de asılan afişlerle tanıtılan yeni uygulama ile, İngilizce ,Urduca , Fransızca ,Malayca dillerinde hutbeleri dinlemek mümkün. İlk olarak Urduca ve İngilizce ile başlayan programın dilleri hala geliştiriliyor. O dillerin arasında Türkçe'nin halen bulunmuyor oluşu, Türkiye'den umreye giden Müslümanları üzüyor. 

Peki, program nasıl çalışıyor? Uygulama basit; Bunun için Harem'e afişler de asılmış, “3 adımda hutbeyi kendi dilinizde dinleyin” diye… Kulaklığı takıyorsun, programı yüklüyorsun kendi diline göre kaçtan çıkıyorsa ayarlıyorsun. Umre, hac ziyaretlerinde en fazla sayıyı oluşturan ve Arapça hutbeleri kendi dilinde dinlemek isteyen Türkler, uygulamanın Türkçe dilinde ne zaman hizmet vereceğini dört gözle bekliyor. 

Şubat ayında yapılan ilk açıklamayla hayata geçen bu projeyi Mescid-i Haram ve Mescid-i Nebevi (Haremeyn) İşleri Genel Başkanı Şeyh Abdurrahman Es-Südeys duyurmuştu ve şunları söylemişti:

"Bu proje -Allah rahmet etsin- Kral Abdullah bin Abdülaziz'in Kabe'de ve Mescid-i Nebevi'de okunan hutbelerin Arapça bilmeyenlerin kendi dilleriyle hutbeleri anlayabilmeleri için verdikleri direktiflerine binaen geldi. Böylelikle hutbelerde verilen mesaj Müslümanlara kendi dilleriyle ulaşmış olacak. Özellikle Haremeyn'de okunan hutbeler ve verilen derslerin burada bulunanların istifadesine kendi dilleri ile sunulması, bu hizmetlere iki dilin eklenmesine onay veren Kral Selman döneminde de devam edeceğinin işaretidir." 

Kaynak: Ülke Haber

Anahtar Kelimeler:

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Ruslar iyice şaşırttı: Artık Kırım\'ımız varÖnceki Haber

Ruslar iyice şaşırttı: Artık Kırım\'ımız...

Suriyeli çocuğun vasiyeti: Cennette yemek yiyeyimSonraki Haber

Suriyeli çocuğun vasiyeti: Cennette yeme...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!