Erdoğan G-20 zirvesinde konuştu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
0
Antalya\'da gerçekleşen G-20 zirvesi başladı. Dünyanın gözü dünyayı yöneten ülkelerde...

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasına Ankara ve Paris'te gerçekleşen terör saldırılarında hayatını kaybedenlere saygı duruşuna bulunulmasını isteyerek başladı. Fransa Cumhurbaşkanı Hollande'ye başsağlığı dileğinde bulundu. G20 zirvesine katılan liderler, Ankara, Paris ve diğer terör saldırılarında hayatını kaybedenler için bir dakikalık saygı duruşunda bulundu.

Saygı duruşunun ardından terörün bütün ülkeleri tehdit ettiğini vurgulayarak sözlerine devam eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Terörizm hepimizin barış ve güvenliğini tehdit ediyor. Uluslararası toplumun terör konusunda iyi bir sınav verdiğini söylemek mümkün değil" dedi.

G20 ülkeleri olarak büyüme stratejilerinin hazırlandığını belirten Erdoğan, "G20 zirvesinin tarihin dönüm noktası olmasını temenni ediyorum. Atılan tüm adımlara rağmen hala gerçek küresel bir reforma kavuşamadığımızı görüyoruz. Tam toparlanma başladı derken gelişmekte olan ülkelerde yavaşlama olduğunu görüyoruz. Geçtiğimiz yıl G20 ülkeleri olarak büyüme stratejileri hazırladık. Tam ve eksiksiz olarak yaparsak 2 puanlık destek sağlayacağız. Yıl boyunca sürdürdüğümüz çalışmaların olumlu sonuçlarını alıyoruz. Hala güçlü küresel bir ekonomik performansa ulaşamadık" diye konuştu.


Liderler 1 dakikalık saygı duruşunda...

Cumhurbaşkanı'nın konuşmasının sürdüğü G-20 Zirvesi liderlerin katılımıyla devam ediyor...

Kaynak : Haber7

Anahtar Kelimeler:

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Devlet Vatandaş Kaynaşmasının En Güzel ÖrneğiÖnceki Haber

Devlet Vatandaş Kaynaşmasının En Güzel Ö...

Türkiye kendi füzesini yapacakSonraki Haber

Türkiye kendi füzesini yapacak

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!