Diyanet’in Yeni Başkanı Prof. Dr. Ali AKPINAR mı Olacak?

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
0
11 Kasım 2015 yılında görev süresi dolacak olan Prof. Dr. Mehmet Görmez\'in yerine kimin geçeceği merak konusu. Gözler Cumhur\'un Reisi Recep Tayyip Erdoğan\'da.

11 Kasım 2015 günü görev süresi dolacak olan Diyanet İşleri Başkanı Prof Dr. Mehmet Görmez'in görevine devam edip etmeyeceği merak konusu haline geldi. Devam edip etmeyeceği derken Prof. Dr. Mehmet Görmez tarafından devam etmek istemiyorum tarzında bir söz sarf edilmedi. Bu da gösteriyor ki, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez başkanlığa devam etmek istiyor.

Şimdi gözler bu konuda karar mercii olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a çevrildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Prof. Dr. Mehmet Görmez'e bir dönem daha yetki verebilir veya başka bir kişiyi Diyanet İşleri Başkanı olarak görevlendirebilir. Bu görevlendirme başkan yardımcıları arasından olabileceği gibi bunların dışındaki kişilerden de olabilir. Mesela il müftülerinden biri bu göreve getirilebilir.

Şimdi burada bir takım söylemler gündemi sürekli meşgul ediyor. Başkan Görmez giderse Diyanet'in başarıları ve çalışmları sekteye uğrar. Başkan Görmez muhakkak devam etmeli gibi. Muazzam bir kurum olan Diyanet İşleri Başkanlığının başarısını ve saygınlığı bir kişiye hasretmek doğru bir davranış olmadığı gibi, Mehmet Görmez Hocamızın yaptığı güzel hizmetleri görmezden gelmek te yanlıştır.

Cumhur'un Reisi Erdoğan, kimi başkan olarak atarsa atasın o bizim başımızın tacıdır. Unutmayalım ki, atanacak kişi ister Görmez olsun, ister başkan yardımcılarından biri olsun, isterse il müftülerinden biri olsun, çok güzel başarılara imza atacaklardır. Kurum için ve yapılan güzel çalışmaların devamı için hayırlı olacak kişinin atanmasını yüce Allah (cc)'tan niyaz ediyoruz.

Kulaktan kulağa sürekli birşeyler fısıldanıyor. Başkan şu olacak veya bu olacak tarzında. Adı personel arasında geçen isimleri şöyle bir zikretmek gerekirse, Prof. Dr. Mehmet GÖRMEZ, Bursa Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin AY ve Konya Müftüsü Prof. Dr. Ali AKPINAR. Bu isimler sadece personelin bir kısmı tarafından dile getirilmekte. Derler ya hani, “her yiğidin gönlünde bir aslan yatar”.

Hepsi de birbirinden müstesna bu hocalarımızdan hangisi gelirse gelsin, çok güzel hizmetlere imza atacaklarına olan inancımız sonsuzdur. Burada mevcut başkanın kalması veya gitmesi üzerine polemik yapacak değiliz. Sayın Mehmet Görmez hocamız, görevine devam ederse yaptığı hizmetlerine yenilerini eklemiş olur. Olur da giderse farklı bir hocamız gelerek güzel hizmetlere imza atar.

Sonuç olarak başkanın değişip değişmeyeci netlik kazanmış değil. Biz bu yazımızda bazı din görevlisi kardeşlerimiz tarafından farklı yerlerde zikredilen isimler üzerinde durmaya çalıştık. Bursa Müftümüz Prof. Dr. Mehmet Emin AY ve Konya Müftümüz Prof. Dr. Ali AKPINAR hocalarımızın kişilikleri, ilmi yeterlilikleri ve başarıları herkesin malumudur. Kaynak: Mihrap Haber

Prof. Dr. Ali AKPINAR Kimdir?

Prof. Dr. Mehmet Emin AY Kimdir?

Anahtar Kelimeler:

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Prof. Dr. Ali AKPINAR\'ı TanıyalımÖnceki Haber

Prof. Dr. Ali AKPINAR\'ı Tanıyalım

Diyanet, 340 imam-hatip alımı yapacakSonraki Haber

Diyanet, 340 imam-hatip alımı yapacak

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!