Cizre'deki bebek düşerek ölmüş
Cizre'de çatışmalar sırasında vurularak hayatını kaybettiği iddia edilen bebeğin annesinin elinden düşerek öldüğü öğrenildi
Şırnak’ın Cizre ilçesinde önceki günkü toplu cenaze töreninde minicik tabutu içinde uğurlanan 35 günlük Muhammet Tahir Yaramış’ın ölümündeki sır perdesi aydınlandı. Cudi Mahallesi’nde oturan Yaramış ailesi bebeklerinin nasıl öldüğünü anlattı.
Milliyet'ten Namık Durukan imzalı habere göre anne Sosin Yaramış, silahların patlaması üzerine korkup siper aldıkları sırada bebeğini elinden düşürdüğünü, hastaneye kaldırılamayınca da kucağında yaşamını yitirdiğini söyledi.
Abdullah ve Sosin Yaramış çifti, 35 günlük bebekleri Muhammet Tahir Yaramış’ın yasını tutuyor. “Ne sevincimizi ne acımızı yaşayabildik” diyen anne Sosin, o gece yaşananları şöyle anlattı: “Sokağa çıkma yasağı başlamış, ancak bizim haberimiz yoktu. Silahlar patladı, elektrikler kesildi. Balkonda oturuyorduk. Patlamayı duyar duymaz sipere yattık, bebeğim kucağımdan düştü. Kusmaya başladı, fenalaştı. Kusması akşama kadar devam etti. Babası 112 Acil’i aradı. Ambulansın sokağa girmesine izin vermediler. Bizim bebeğimizi ambulansa götürmemizi de engellediler. Bir süre sonra ateşi çıktı, çaresizlikten bir şey yapamadık. Gözümüzün önünde eriyip gitti, kucağımda son nefesini verdi.”
Abdullah Yaramış da Muhammet’i kurtarmak için sokak başını tutan polislerin yanına kadar gittiğini belirterek, “Bize ‘gidemezsiniz, giderseniz vurulursunuz’ diye anons yaptı. Evin sol ve sağında keskin nişancılar vardı, sokaktan çıkamıyorduk. Bebeğimi hastaneye yetiştirmeye çalışırken ben de ölecektim” dedi.
Dünya Bülteni/ Haber Merkezi
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN
Yorum Yazın