CHP'li Av.Ali Aydoğan, Peygamberimizle alay etti

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
0
CHP Adana Seyhan Belediye Meclis Üyesi Ali Aydoğan'nın Hz. Peygamber Efendimize yaptığı saygısız ve çok alaycı bir yaklaşımda bulundu.

CHP'li  Av.Ali Aydoğan, çok alaycı bir ifade ile “Bizim Yalancı Muhammed’e ve Onun Uydurduğu tanrıya ihtiyacımız yok” sözleriyle dalga geçti.

Aydoğan, sözleri karşısında şaşkına dönen bazı arkadaşlarının uyarısı üzerine yaptığı paylaşımı geri çekti.

Adana Diyanet-Sen’in Başkanı Feysel Akkoç, “Peygamber Efendimize hakarette bulunanları ve bu hakaretleri yayınlayanları Müslümanlardan özür dilemeye davet ediyoruz” dedi.

Başkan Feysel Akkoç’dan Peygamber Efendimize hakarette bulunan CHP'li Av.Ali Aydoğan’a özür daveti

Bir sosyal paylaşım sitesinde, Peygamber Efendimize yönelik ağır hakaret ve yorumların yer alması üzerine bir açıklama yapan Akkoç, bunun kendilerini derinden üzdüğünü belirterek, “CHP Seyhan Belediye Meclis Üyesi Ali Aydoğan’ın bu yorumları şiddet ve nefretle kınıyorum”dedi

Akkoç,”İster sosyal paylaşım sitesi, ister kitap ya da film olsun ve kim tarafından yapılırsa yapılsın, düşünce ve ifade özgürlüğü bahane edilerek gerek Müslümanların mukaddesatına gerekse diğer din ve peygamberlere saldırı kesinlikle kabul edilemez. Özellikle barış ve kardeşliği önceleyen sevgi, şefkat ve rahmet Peygamberi Hz. Muhammed (SAV) ve İslamiyet’e yönelik bu ağır hakaret ve küfürlerin Müslümanları provoke etme amaçlı yapıldığına inanıyoruz. Hakarette bulunanları ve bu hakaret içeren alaycı sözü nedeniyle Müslümanlardan özür dilemeye davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.

'MÜSLÜMANLAR OLARAK BUNUN GEREĞİNİ YERİNE GETİRMEMİZ GEREKİR’

Yakaladıkları her fırsatta ülkemizin huzurunu bozmaya çalışanların, çeşitli olayları bahane ederek çıkarmak istedikleri kaos ortamına ulaşamayınca, bu defa Peygamber Efendimize ve dini değerlerimize saldırıya geçtiklerini hatırlatan Akkoç “Kimi zaman tahrik, kimi zaman siyasi dengeler nedeniyle gerçekleştirilen bu tür provokatif girişimler karşısında Müslümanları sağduyulu davranmaya, tepkilerini hukuk ve İslam geleneğinin bizlere öğrettiği saygı ve naiflik ölçülerinde göstermeye davet ediyoruz. Müslümanlar olarak bunun gereğini yerine getirmemiz gerekir. Bu vesileyle tüm Müslümanları, amacı tahrik ve provoke olan bu tür girişimlerin ve kişilerin oyununa gelmemeye, dengeli ve sağduyulu hareket etmeye davet ediyoruz. Adana Diyanet-Sen'in  Başkanı Feysel Akkoç olarak Peygamber Efendimize hakaret edenlere karşı hukuki girişimlerde bulunacağımızın ve olayın takipçisi olacağımızın bilinmesini istiyoruz” dedi.

 

HABER METNİ İÇİN TIKLAYINIZ

 

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
PKK için çalışmakla suçlanan 15 HDP'li tutuklandıÖnceki Haber

PKK için çalışmakla suçlanan 15 HDP'li t...

İstanbul'un kurtuluşu Taksim'de kutlandıSonraki Haber

İstanbul'un kurtuluşu Taksim'de kutlandı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!