Boykot tutmadı saldırı başladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
0
DTK ile Eğitim-Sen’in okulları 1 hafta boykot çağrısı Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde karşılık bulmayınca terör örgütü, eğitimi sabote etmek için okullara saldırmaya başladı. Hainler, Van’ın Tuşba ilçesindeki Ahmed-i Hani Anadolu Lisesine ses bombası ve silahlarla saldırdı. Açılan ateşte okulun camları kırıldı, kapıda hasar oluştu.

Demokratik Toplum Kongresi'nin yeni eğitim öğretim yılında anadilde eğitim verilmemesini protesto için okullar boykot çağrısı yaptı. HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın iki çocuğunu okula göndermeyerek destek olduğu çağrıya kulak verilmeyince terör örgütü “Okula giden haindir" propagandası başlattı. Terör örgütünün tehditleri yine sonuçsuz kalınca bu kez devreye silah ve şiddet girdi. Onlarca okula saldıran terör örgütü, okul girişlerini bombalı barikatlarla kapatmaya çalıştı.

PKK OKULU TARADI
Van'ın Tuşba ilçesindeki Ahmed-i Hani Anadolu Lisesine ses bombalı ve silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda okulun bahçe kapısına ses bombası atıldı ve pompalı tüfekle ateş edildi. Açılan ateşte okulun camları kırıldı, kapıda hasar oluştu. İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yapılan incelemede, okula 22 merminin isabet ettiği belirlendi. İl Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin, saldırının düzenlendiği okulda onarım çalışmalarına başlanıldığını söyledi. Kırekin, geleceğin teminatı olan öğrencilerin eğitim alma hakkını engellemeye yönelik saldırıların mantıklı açıklamasının olamayacağını söyledi.

 

 

Saldırıda okulun giriş kapısı delik deşik oldu.

TERÖRE DESTEK SENDİKASI

Demokratik Toplum Kongresi'nin (DTK) boykot çağrısına öğretmenlerin haklarını savunduğunu iddia eden Eğitim-Sen'in destek vermesi ise dikkat çekti. Tüm bu boykot çağrılarına rağmen Diyarbakır'da 4 ilçede Mardin'de sadece Nusaybin'de eğitim öğretimde aksama yaşanırken Batman ve Muş'ta ise terör örgütünün yoğun tehdidi altındaki bir kaç aile dışında boykotun cevapsız kaldığı öğrenildi. Eğitim-Bir-Sen Diyarakır İl Başkanı Yunus Memiş, Diyarbakır'da Silvan, Bismil, Sur, Hani ve Lice bölgelerindeki bazı okulların önlerine hendekler kazıldığını ve barikat oluşturulduğunu silahlı PKKlıların okula girişleri engellemeye çalıştığını kaydetti. Memiş bu ilçelerdeki bazı okullarda öğretmenlerin de güvenlik nedeniyle okula giremediğini kaydetti. Bu arada terör örgütü PKK'nın yeni saldırılar için de hazırlıklarını artırdığı öğrenildi.

 

 



Eğitime katılım yüzde 98

Diyarbakır'da Sur ilçesinde Mardinkapı, Cumhuriyet, Yavuz Selim, Süleyman Nazif İlköğretim Okulları'nda, Bismil'de 4 okul, Silvan'da 8 okul, Lice'de ise 3 okulun PKKlıların engellemesi nedeniyle tamamen eğitime kapalı olduğu öğrenildi. Diyarba- kır'daki okullarda boykot baskısı nedeniyle yaklaşık 10 bin öğrenci okulların açıldığı ilk gün eğitime başlayamadı. Diyarbakır'daki toplam öğrenci sayısının 500 bin civarında olduğu belirtilirken okula devam edeme- yen ya da boykot baskısı altında bulunan öğrencilerin ise toplam öğrenci sayısının yüzde 2 kadarını oluşturduğu dile getirildi. Diyarbakır'da Bismil'de yaklaşık 10 bin 500 öğrencinin okula gidemediği öğrenilirken Silvan ve Sur'da 8'er bin, Hani ve Lice'de de toplam 2 bin 500 civarı öğrenci okula gide- medi. Sur ilçesindeki 4 okulunda ortalama 130, Bismil'de 80, Silvan'da 200, Hani ve Lice'de de 30 öğretmen ders başı yapamadı.

 

 

Van'da liseye bombalı ve silahlı saldırı


Okul yoluna hendek
 

 



Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde, teröristler tarafından kurulan barikatlar ile kazılan hendekler ulaşımı engelliyor. Vatandaşların ciddi sıkıntılar yaşadığı ilçede, birçok öğrenci okula gidemiyor. Öğrenci velileri, barikatların kaldırılmasını istiyor. Adının yazılmamasını isteyen bir veli, hendekler ve sokak aralarında bekleyen silahlı kişiler yüzünden çocuklarını okula göndermek istemediğini belirterek, “Biz okulları boykot etmiyoruz ancak mecburiyetten çocuklarımızı okula gönderemiyoruz. Birçok sokaktan geçemiyor çocuklarımız. Yine birçok sokakta ellerinde silah bulunan maskeli kişiler var" dedi.

Servis şoförleri tehdit edildi

Eğitim öğretimde aksamanın yaşanmaması amacıyla Diyarbakır'da 3 bin 400 öğrenci ile 70 civarında öğretmenin ilçedeki başka okullara nakline başlandı. Teröristlerin, servis şoförlerini de araçlarını yakmakla tehdit ettiği öğrenildi.

Velilere baskı

Mardin merkezinde de eğitim öğretimle ilgili herhangi bir problemin yaşanmadığı sadece Nusaybin ilçesinde terör örgütü tarafından ara sokaklara kazılan hendekler ve koyulan bombalardan tedirgin olan velilerin çocukları okula göndermediği öğrenildi. Nusaybin'de Yeşilalan İlköğretim Okulu'na ise öğretmen ve öğrencilerin ulaşamadığı belirtildi. Nusaybin'de toplam 70 bin öğrenci eğitim görürken boykot baskısı nedeniyle okula gidemeyen öğrenci sayısının ise 1500 civarında olduğu belirtiliyor.

Kardeş kanı üzerinden propaganda

CİHAT ARPACIK
Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde PKK'lı teröristlerin roketatarlarla saldırdığı evde 8 yaşındaki Elif Şimşek vahşi şekilde öldürüldü. Elif'in kardeşi Ekrem Şimşek terör örgütü tarafından kandırılarak dağa çıkarılmış ve geçtiğimiz haftalarda güvenlik güçleriyle girdiği çatışmada öldürülmüştü. Kısa süre içinde iki kardeşi bu hayattan koparan terör örgütü, döktüğü kardeş kanını propaganda malzemesi yapmaya çalışıyor. Yetkililer, örgütün seçim öncesi katliamdan nemalanmaya çalışacağını vurgulayarak ve evin hedef seçilmiş olabileceğinin güçlü bir ihtimal olduğunu dile getiriyor. 
Kaynak: Yeni Şafak

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kur'an'ın ışığı parmaklarının ucundaÖnceki Haber

Kur'an'ın ışığı parmaklarının ucunda

Diyanet'in Camiler Haftası Sitesi Yayına BaşladıSonraki Haber

Diyanet'in Camiler Haftası Sitesi Yayına...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!