Başkan Erbaş'tan Dikkat Çeken Mesaj Mescid-i Aksa Özgür Değilse...

Son dönemlerde sosyal medyada da varlığını hissettiren Diyanet ve Diyanet İşleri Başkanı miraç kandili münasebetiyle dikkat çeken bir mesaj yayımladı.
Mübarek 3 Ayların ikinci kandili olan Miraç hadisesi içinde birçok sırrı barındıran, ilahi emir ve müjdeleri inanlara sunan bir gecedir.
Osmanlıdan bugüne ülkemizde ve birçok islam ülkesinde kutlanan kandil geceleri birlik ve berabeliğe önemli katkılar sunuyor.
Ülkemizde Diyanet İşleri Başkanlığınca 90 bine yakın camilerde bu gecelerde büyük programlar icra ediliyor.
Son dönemlerde sosyal medyada da varlığını hissettiren Diyanet ve Diyanet İşleri Başkanı miraç kandili münasebetiyle dikkat çeken bir mesaj yayımladı.
Başkan Erbaş mesajında; Miraç hadisesinden kısa kısa bahsederek bu gün miraçtan anlamamız gereken noktalara temas ederek;
“Miraç; ferdi, toplumu ve bütün insanlığı yücelten ve yükselten değerlerle buluşarak, zamanın önemini idrak ve sorumluluk bilinci ile her türlü kötülüklerden arınma ve ilahi emirlere teslimiyet göstererek, yüce mertebelere ulaşma azmini kuşanmaktır.”
Miraç; günde 5 vakit namaz ile yükselişin manası, hikmeti, hakikati ve evrensel mesajlarını yaşayarak Âlemlerin rabbinin sonsuz rahmet ve merhametine ulaşmaktır.
Miraç, paylaşma, dayanışma, sevgi, saygı ve güzel ahlak gibi değerlerle insani yükseliş için büyük bir fırsat; merhameti azalan kalplerin, eşref-i mahlûkat olma bilinci zayıflayan insanın yeniden dirilişi için en büyük imkândır.
Miraç; varoluşun gaye ve hikmetini anlayarak, kendisi, çevresi ve Rabbiyle barışık, huzur ve güven içinde bir hayatın; kan, gözyaşı, işgal, yoksulluk ve sefaletin olmadığı bir dünyanın inşası için çalışmaktır.
Mümin yüreklerin manevi duygu ve hislerle coştuğu bu gecelerde, bütün insanlığın huzuru ve iyiliği için yapacağımız içten ve samimi dualarımız, miracın bize sunduğu en büyük imkândır.
Mescidi Aksa özgür değilse..
Başkan Erbaşın mesajında en dikkat çeken bölüm ise Kudüs’ün özgürlüğü olduğu. Erbaş mesajında;
"Miracın bize hatırlattığı değerlerin en önemlisi elbette Mescid-i Aksa’dır. Mescidi Aksa özgür değilse Müslümanların ruh ve gönül özgürlüğü de yok demektir." ifadelerine yer verdi.
Başkan Erbaş mesajının sonunda;
Bu mukaddes gecenin, Mescid-i Aksa bilincini, özlemini ve gayretini artırarak, miracın mabedinin selametine, işgal ve zulmün bertaraf edilmesine vesile olmasını temenni ediyorum.
Kullukta ve insani değerlerde en yüce mertebelere yükselişi simgeleyen Miraç Gecesinin, zihinlerimize berraklık, kalplerimize ferahlık, akıllarımıza genişlik ve hayatımıza huzur getirmesi dileği ile aziz milletimizin ve bütün İslam âleminin Miraç Gecesini tebrik ediyor, bu gecenin bütün Müslümanların birlik, beraberlik ve kardeşliğinin pekişmesini ve insanlığın barış, huzur ve hidayetine vesile olmasını Yüce Rabbimizden niyaz ediyorum. dedi.
Diyanetliler Platformu Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ
Dini Haberler Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ
Diyanet Duyurular Sayfamız için TIKLAYINIZ
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN
Yorum Yazın