Adana’da Hafızlık diploma ve taç töreni düzenlendi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
0
17 Aralık 2015 Perşembe günü Adana Ramazanoğlu Cami Konferans Salonunda 6 erkek, 12 kız olmak üzere toplam 18 Hafız öğrenci için mezuniyet ve diploma merasimi düzenlendi.
Çukurova Müftülüğüne bağlı Yatılı Hacı Hüseyin Bilen Kız Kur’an Kursundan 12 öğrenci ve M.Ali Baytan Erkek Kur’an Kursunda ise 6 öğrenci için diploma ve taç merasimi düzenlendi.
 
Hafızların aileleri, yakınları ve Adana halkının heyecanla takip ettiği merasime, Adana Vali Yardımcısı Şükrü Çakır, İl Müftüsü Arif Gökce, İlçe Müftüleri, Kuran Kursu öğreticileri, öğrenciler ve çok sayıda davetliler katıldı.
 
Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programın açılış konuşmasını yapan İlçe Müftüsü Hüseyin Gün: “Kur'an Kerimin son ilahi dinin kitabı olduğunu, kıyamete kadar da insanlara hidayet rehberi olduğunu, bu dine gönül veren Müslümanların da hayatlarında Kur'an-ı canlı tutarak hem dünya hem de ahiret hayatında mutlu olacaklarını vurguladı. Hafız olmak zordur ama bu evlatlarımız zoru başardılar onları bu güzel ve mutlu günlerinden dolayı tebrik ediyorum. Kendilerini yetiştiren ailelerini ve hocalarını da tebrik ediyorum. Bundan sonraki hayatlarında da başarılar dilerim." dedi.
 
İl Müftüsü Arif Gökce konuşmasında, “Veda haccında peygamberimiz Kur’an’a öyle bir vurgu yaptı ki; Kur’an bugün hala tazeliğini korumakta ve müminlerin manevi dünyasında gücünü devam ettirmektedir.
“Ey insanlar size öyle bir şey bırakıyorum ki ona sarıldığınız müddetçe asla sapıtmayacaksınız, şaşırmayacaksınız, dalâlete düşmeyeceksiniz, birbirinize girmeyeceksiniz; O da Allah’ın kitabı Kur’an’ı Kerim’dir” demiştir. Rasulullah’ın son günlerinde vasiyeti olarak algılanacak bu söz kıyamete kadar büyük önem arz etmektedir.
 
Peygamber efendimiz Kur’an’dan çok az ayeti açıklama gereği duymuştur. Çünkü Kur’an, Kitabı-ı Mübin’dir. O dönemde Toplumun her kesimi Kur’anı rahatlıkla anlayabiliyordu. Peygamber efendimiz yaşayan Kur’an’dı. Kendisi, sözlü uyarılardan daha çok aile ve sosyal hayatıyla bizzat sahabeye örnek oluyordu.
 
Şimdi bu yavrularımızda Kur’an’ı hıfz ettiklerinden dolayı Allah meleklerin kanatlarıyla onları korusun, inşallah mana ve yaşantısıyla da kendilerini yetiştirerek; ailelerine, topluma, milletimize ve tüm insanlık âlemine hayırlı insanlar haline gelmeleri temennisiyle, hepsini tebrik ediyorum.” dedi.
Daha sonra Adana Vali Yardımcısı Şükrü Çakır ise konuşmalarında şunları söyledi.  
 
 “Çukurova Müftülüğümüze bağlı olan Kur’an Kurslarımızda eğitim gören öğrencilerimiz, gecesini gündüzüne katarak, dinimizin kutsal kitabı Kur’an’ı hıfz ederek, kalplerine, beyinlerine nakşederek icazet alma liyakatini kazanmışlardır. Ben öncelikle Çukurova müftülüğümüzü, eğitimlerinde görev alan değerli hoca arkadaşlarımı, onlara destek olan hayır sahiplerini annelerini babalarını kutluyorum.
 
Bu Işıklara, bu nura, bu eğitime hepimizin milletçe ihtiyacı var. Dolayısıyla İl Müftümüz Bu Mikrofondan bütün samimiyetiyle, içtenliği ile hepimize, Adanalılara çağrı yaparak, “Hafız Olmuşum” şiiriyle gönüllerimize neşe serpti.

Vali yardımcısı Şükrü Çakır’ın konuşması sonrasında, Programın yapılmasında maddi desteklerini esirgemeyen İş adamlarına teşekkürün bir nişanesi olarak plaketleri takdim edildi.

 
Daha sonra Öğrencilere, Protokol üyeleri ve eşleri ile birlikte diplomalarını ve ödüllerini takdim etti.
 
Program ilahiler, piyes gösterisi,  şiir, taç takma merasimi ve Emekli Müftü Mehmet Barışın yaptığı dua ile son buldu.
Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Çocuğunuzu Yanlış EğitiyorsunuzÖnceki Haber

Çocuğunuzu Yanlış Eğitiyorsunuz

0Sonraki Haber

0

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!