Adana’da, Diyanet Sendika Başkanlarından Dünya Rakı Günü! Festivaline Tepki

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
0
Adana’da Diyanet Çalışanları Sendika İl Başkanları ,Diyanet-Sen Adana Şube Başkanı Veysel Akkoç ve Türk Diyanet Vakıf Sen Adana Şubesi Başkanı Ayhan Arabacı, Din-Bir-Sen Adana İl Başkanı Mustafa Işık , Din Görevlileri Birliği Derneği (Din-Bir-Der) Adana Şube Başkanı Bilal Düzbayır ve Hak Bir Sen Adana İl Başkanı Veda Uşak, Şalgam suyuyla ünlü Adana’da, “Dünya Rakı Festivali” adı altında skandal bir organizasyona tepki gösterdiler.

Nüfusu bakımından Türkiye’nin altıncı büyük şehri olan Adana’da, “Dünya Rakı Festivali” bu yılda düzenleneceği ortaya çıktı.

12- 13 Aralık’ta yapılacak olan sözde festivalin, şehir merkezindeki en işlek noktalardan biri olan Ali Münif Yeğenağa Caddesi üzerinde bulunan tarihi Kazancılar Çarşısı’nda yapılacağı öğrenildi. Sözde festivalin duyurusu ise şimdiden sosyal medyada yayılmaya başladı.

Adana Faliyet Gösteren Sendika Başkan Temsilcileri “Dünya Rakı Festivali” ilgili açıklamaları;

DİYANET SEN ADANA

Diyanet-Sen Adana Şube Başkanı Veysel Akkoç;Rakı fetivaline dur diyoruz: Adananın tarihi mekanlarından olan kazancılar çarşısında her yıl aralık ayında düzenlenen " Dünya rakı günü festivalinin" bu yılda aynı mekanda düzenleneceği öğrenildi, adananın en işlek caddesinin meyhaneye çevrilmesini kınıyoruz.

Ve yetkililerden bu rezalete dur demelerini istiyoruz. 12-13 aralık tarihlerinde festival adı altında bir rezalet işleniyor. Bu hem toplum hemde dinimiz açısından çok çirkin ve kabul edilemez bir durumdur. Bu organzeyi düzenleyenlerin bu caddede hem ibadet hane olan caminin hemde ilim yuvası olan okulumuzun olduğunu hatırlatıyor, bu yanlışlarından geri adım atmalarını bekliyoruz.

Yüce Allah buyuruyor ki" Ey iman edenler içki kumar dikili taşlar vefal okları şeytan işi birer pisliktir bunlardan kaçınız ki kurtuluşa eresiniz" ayetinde yasaklanan içkinin festival adı altında meşru gösterilmesi kabul edilemez. İslama aykırı olan bu tür faaliyetlerin alenen yapılmasını şiddetle kınıyoruz. Ve diyoruz ki %98'i Müslüman olan bir ülkede bu rezaletler yapılmamalıdır.

Daha önceki yıllarda bu mekanda rakı festivali yapılıp sabah namazına gelen cemaatin ve okula giden öğrencilerin bu rezaleti görüp tepki gösterdiklerini biliyoruz. Adana’mızda bu ve benzeri rezaletlerin bir daha olmaması için 71.000 üyesi bulunan Diyanet sen adana şubesi adına, üyelerimiz adına yetkilere sesleniyor, bu çirkin festivalin iptal edileceğini bekliyor, bu rezaleti kınıyor, Müslümanlara saygı gösterilmesini istiyoruz.

TÜRK DİYANET VAKIF SEN ADANA

Türk Diyanet Vakıf Sen Adana Şubesi Başkanı Ayhan Arabacı, “REZALET” olarak tanımlayarak şunları söyledi: “100 metre ileride okul var. Sabah çocuklar okula giderken bu rezilliğin hepsini görecek. Ayrıca okulun karşısında da Ulu Camii var. Sabah cami cemaati çok rahatsız olacak. böyle bir rezillik olmaması için Büyükşehir Belediyesi’nin daha da duyarlı olması lazım.”dedi

Rabbimizin maide suresi 90. ayetinde buyurduğu yasağa rağmen alenen yapılan bu faaliyeti kınıyoruz. Adana’mızın en işlek caddelerinden biri olan Ali Münif Caddesi üzerinde ki Kazancılar Çarşısında yapılacağı ilan edilen ve geçen sene de yapılan “dünya rakı festivali” etkinliğinin bir an önce iptal edilmesini arzu ediyoruz. Yüzde doksan dokuzu Müslüman olarak kabul edilen ülkemizde İslam’a aykırı faaliyetlerin yapılmasını asla kabul etmiyoruz. Hele hele bu faaliyetlerin alenen yapılması kabul edilecek bir durum değildir.

DİN BİR SEN ADANA

Adana'da düzenlenmek istenen rakı festivalinin, toplumu ifsat edici ve alkol kullanımını teşvik etmeye yönelik bir girişim olduğuna dikkat çeken Din birsen Adana İl başkanı Mustafa Işık, etkinliğin engellenmesi için yetkilileri göreve çağırdı.

Başkan Mustafa Organizasyonun bir an önce iptal edilmesini isteyen Düzbayır, “Biz nesillerimizin heba olmalarını istemiyoruz. Ülke politikalarının da imhaya yönelik değil ıslaha yönelik olmasını arzu ediyoruz. Binaenaleyh devlet ve hükümet yetkilileri, bu işe bir an önce el atmalı ve muhtemel bir rezillik tehlikesinin önüne geçmelidir. Bu konuda herhangi bir girişimde bulunulmadığı taktirde, Sivil Toplum Kuruluşlarımızı harekete geçireceğimizi ve daha sert tepki vereceğimizi ifade etmek istiyoruz.” diyerek açıklamasını sonlandırdı.

DİN BİR DER ADANA

Din Görevlileri Birliği Derneği (Din-Bir-Der) Adana Şube Başkanı Bilal Düzbayır ;Zikredilen faaliyetin yapılacağı yerin hemen yanında bir camii bulunmakta, az ilerisinde evlatlarımızın gittiği okul bulunmaktadır. Geçen sene bu faaliyete şahit olanların ifade ettiğine göre sabahın 7’sine kadar sürdüğü ve sabah namazına gelen cemaatin bu olayı gördüğü ve tepki verdiği söyleniyor. Aynı şekilde sabah okula giden evlatlarımızın yollarda sarhoş insanlara şahit olduğu söylendi. Nesillerimizi korumakla görevli olan biz Müslümanlar, bu rezil faaliyete göz yumamayız. Aklı ve nesli bozan ve Rabbimizin yasaklamış olduğu alkollü içeceklerin reklamlarının bu şekilde yapılması özendirici bir davranıştır. Nesli ve aileleri yok etmeye yönelik bir faaliyettir. Devletimizin buna bir dur demesi gerekmektedir. Ecdadımızın şehit kanlarıyla bize hediye ettiği güzel Adanamızın, ecdadımızın yaşantısına yakışmayan bu tür faaliyetlere ev sahipliği yapacak olması bizi derinden üzmüştür. Bu rezil organizasyonun yapılacağı mekan, Adanamızın en eski camisi olan Ulu camii ve külliyesinin hemen yanıdır. Adanamızın kurucuları olan Ramazanoğulllarının mezarlarının hemen yakınıdır.

12-13 Aralıkta yapılması planlanan bu organizasyonun bir an önce iptal edilmesini istiyoruz. Biz nesillerimizi seviyoruz ve heba olmalarını istemiyoruz. Ülke politikalarımızın da imhaya yönelik değil ıslaha yönelik olmasını istiyoruz. Binaenaleyh hükümetimiz tarafından bu rezillik engellenmelidir. Bu konuda herhangi bir girişimde bulunulmadığı taktirde sivil toplum kuruluşlarımızı harekete geçireceğimizi ve daha sert tepki vereceğimizi ifade etmek istiyoruz. Son olarak Rabbimizin ayetine kulak veriyoruz: “Şeytan, içki ve kumarla sizin aranıza düşmanlık ve kin sokmak ve sizi Allah'ı anmaktan ve namazdan alıkoymak ister. Artık bunlardan vazgeçtiniz değil mi?”

HAK BİR SEN ADANA

Hak Bir Sen  Adana İl Başkanı Veda Uşak “Yeşilay ile duyarlı STK'lar bu rezalete “DUR” demek için adım atsın”

“Rakı festivali rezaletine ‘DUR' diyen bir yetkili yok” ifadelerini kullanan Ş.K. isimli esnaf da, herkese açık bir cadde ile çarşıda aleni içki içilmesini eleştirdi. Başta Yeşilay olmak üzere kentteki duyarlı STK'lar ile vatandaşları tepki vermeye davet eden Ş.K, “Sosyal medya üzerinden şimdiden duyuru ve reklamları yapılan ve şehrin göbeğinde düzenlenmesi planlanan içki festivalinin yasal olmadığını düşünüyorum. Ama ne hikmetse bu festival her yıl aynı mekânda yapılmakta, Adana'mızdaki hiçbir yetkili de buna karışmamaktadır.”dedi.

Öte yandan, bu yıl 12-13 Aralık tarihlerinde yapılacağı belirtilen rakı festivalini, bazı lokantalar ve içecek firmalarının organize ettiği belirtiliyor.

Haber : A. Tokdemir

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kertenkele Öğretmen OlduÖnceki Haber

Kertenkele Öğretmen Oldu

TDV’den 108 ülkeden 720 öğrenciye Türkiye’de eğitim imkanıSonraki Haber

TDV’den 108 ülkeden 720 öğrenciye Türkiy...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!