4-6 yaşlara Elif-Be Kitabı Çıktı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
0
Diyanet\'ten 4-6 yaş grubu alfabe kitabı bekleniyor. Müftülükler 4-6 yaş, yaz kurslarında ve yetişkinlerde kullanılabilecek bir kitabı satışa sundu.

Grup sayfamıza katılmak için tikla.gif

Diyanet İşleri başkanlığı şimdiye kadar öğretici kitaplarına yönelik 2 kitap yayınladı ve kurslarda bu kitaplarla ders yapılıyor. Geçen sene 1. dönem Kur'an Kursları öğretici kitabı 1 çıkarıldı, 3. dönem ise Kur'an Kursları öğretici kitabı 2 çıkarıldı. 2. kitabın baskısı yetişmediği için kurs öğreticileri kitabı internetten indirip fotokopi usulü derslerini işlediler.  Bu yıl sene başında Kur'an Kursları etkinlik kitabı 1 ve 2. kitapları yayınlanarak 2015-2016 Eğitim Öğretim yılı başında kurs öğreticilerine dağıtıldı.

Öğreticilere yönelik kitaplar hazırlandı ve derslerde kullanıyor ama öğrencilere yönelik bir kitap olmadığı için öğreticilerimiz dertli. Diyanet'in 4-6 yaşlara yönelik alif-be kitabı olmadığı için öğreticilerde farklı yayınları kullanmak zorunda kaldılar. Ve genel olarak her kurs kitabını farklı yayınlardan aldı.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Yaz kurslarında, Cami derslerinde, ihtiyaç odaklı Kur'an Kurslarında eğitim kitaplarının tamamını ücretsiz dağıtıyor. 4-6 Yaş Kur'an Kurslarında kullanılacak elif-bâ kitabını da ücretsiz dağıtmasını beklerken Müftülüklere satılmak üzere TDV yayınlarına ait "PARÇADAN BÜTÜNE ELİF-BÂ" kitabı ücretli olarak geldi.

Ankara Dini yayınları aradığımızda "2015 yılı bitiyor, Diyanette 4-6 yaş Kurslarına yönelik bir kitap basımı yok, 2016'da olabilir" cevabını aldık. 

Fakat bu arada 2. dönem kursları başladıktan sonra Müftülüklere bir elif-bâ kitabı geldi.

Kitabın ismi: PARÇADAN BÜTÜNE YENİ ELİF-BA

Yayın Kuruluşu: TDV

Hazırlayan: Müftü Mustafa Kara ve Fatma Nur Kara 

Fiyatı: 4 TL

İrtibat e-posta: bilgi@diyanetvakfiyayin.com.tr

"Parçadan Bütüne Elif-Bâ" kitabı 4-6 yaş Kur'an Kurslarında, yaz kurslarında ve İhtiyaç odaklı Kur'an Kurslarında okutulabilir.

Kitab güzel hazırlanmış fakat Kitabın müftülüklerde parayla satılmasını değil, Diyanet'in diğer kitapları gibi ücretsiz dağıtılması gerekmez mi?

Umarız bu konuya yakında bir açıklık gelir...

Grup sayfamıza katılmak için tikla.gif

 

Kaynak: Dinihaberler.com.tr

 

Yasal Uyarı: Yayınlanan yazı ve haberin tüm hakları Dinihaberler.com.tr'ye aittir. Özel izin alınmadan yazı ve haber hiçbir şekilde kullanılamaz. Ancak yazı ve haberin bir kısmı aktif link verilerek alıntılanabilir.  Açık kaynak göstermeden yapılan alıntılar için yasal takip uygulanacaktır.

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 1
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 1
    ÜZGÜN
  • 1
    KIZGIN
Tevhidî Yolda Çağın Sahabesi: Öncü NesilÖnceki Haber

Tevhidî Yolda Çağın Sahabesi: Öncü Nesil

Sakarya\'da 4-6 Yaş ve Görme Engelliler Kur\'an Kursu açıldı…Sonraki Haber

Sakarya\'da 4-6 Yaş ve Görme Engelliler...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!