4-6 Yaş Grubu Kur’an Kursu Öğreticilerine Yönelik

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
4-6 Yaş Grubu Kur’an Kursu Öğreticilerine Yönelik
Eğitime ara verilen bu süreçte, çocuklarımızın zamanı en verimli şekilde değerlendirmeleri noktasında gerekli hassasiyeti göstermemiz büyük önem arz etmektedir.

Diyanet İşleri Başkanlığından 4-6 Yaş grubu Kur'an Kursu Öğreticilerine gönderilen bilgi notu:

Değerli Öğreticiler!

Bütün dünyayı etkisi altına alan koronavirüs (Covid-19) nedeniyle insanlık ailesi büyük bir sınav vermektedir. Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de salgınla mücadele ve salgının muhtemel etkilerinin azaltılması kapsamında farklı tedbirler alınmıştır. Bu çerçevede Başkanlığımızca alınan tedbirler kapsamında Kur’an kurslarımızdaki eğitimlere de ara verilmiştir.

Değerli Öğreticiler!

Eğitime ara verilen bu süreçte, çocuklarımızın zamanı en verimli şekilde değerlendirmeleri noktasında gerekli hassasiyeti göstermemiz büyük önem arz etmektedir. Bu çerçevede:

  1. Her şeyin başının sağlık olduğu, bu sürecin geçici bir süreç olduğu, hayatın normale döneceği vurgulanmalıdır. Bununla birlikte, yetkililer tarafından salgınla ilgili korunma tedbirleri hakkında gerekli bilgilendirme ve hatırlatmalar yapılmalıdır.
  2. Her öğretici, imkânlar ölçüsünde bu dönemin en verimli şekilde geçirilmesi amacıyla, eğitim çalışmalarını yürütmelidir.
  3. Müftülük-Kurs yöneticisi-öğreticilerin sürecin işleyişine ilişkin birbirleriyle iletişimi ve görüş alışverişi etkin kullanılmalıdır.
  4. Velilerle sürekli iletişim halinde olunmalı, öğrencilerin bu dönemi daha iyi nasıl değerlendirebilecekleri konusunda gerekli rehberlikte bulunulmalıdır.
  5. Eğitim materyalleri de göz önünde bulundurularak günlük/haftalık etkinlik modelleri velilerle paylaşılmalı, mümkün olduğunca öğrencilerin yapmaları sağlanmalıdır. Bu çerçevede 4-6 yaş grubu Kur’an Kursları Etkinlik Kitabı II’den faydalanılabilir.
  6. Kur’an kurslarımızda öğretilen dua ve sureler velilere gönderilmeli ve öğrencilerin tekrarlamaları sağlanmalıdır.
  7. 31.03.2020 Salı gününden itibaren 4-6 yaş grubu çocukların din eğitimine katkı sağlaması noktasında Diyanet TV’de hafta içi her akşam 17:00’de çocuk saatinde ve Diyanet Çocuk Youtube kanalında yayınlanmakta olan programların öğrenciler tarafından takip edilmesi hususunda velilerin öğreticiler tarafından bilgilendirilmesi sağlanmalıdır.
  8. Diyanet TV’de hafta içi her sabah saat 10:30-11:45 saatleri arasında yayınlanan “Yeni Güne Merhaba” programı Salı günleri 4-6 yaş grubu öğreticiler ile velilerine yönelik olarak gerçekleştirilecektir. Bu bağlamda yine 4-6 yaş grubu çocukların din eğitimine katkı sağlaması amacıyla söz konusu programın 4-6 yaş öğreticileri ve velileri tarafından izlenilmesi sağlanmalıdır.
  9. Başkanlık yayınlarından kitap tavsiyesinde bulunulmalıdır.
  10. Beslenme ve uyku sağlığına dikkat edilmesi için velilerde farkındalık oluşturulmalıdır.
  11. Çocukların evde aile bireyleriyle namaz kılması hususu teşvik edilmelidir.
  12. Öğrencilerin gelişimlerine uygun kitap-dergi, oyun, film etkinlikleri konusunda  gerekli rehberlikte bulunulmalıdır.
  13. Çocukların aileleri ile birlikte yapabilecekleri etkinliklerle ilgili rehberlikte bulunulmalıdır.

Diyanet Duyurular Sayfamız için TIKLAYINIZ

 

Diyanetliler Platformu  Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

Dini Haberler Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

Kaynak:Dini Haberler

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 1
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Diyanet'ten Basın AçıklamasıÖnceki Haber

Diyanet'ten Basın Açıklaması

MEB Ücretli Öğretmenlerin Mağduriyetlerini GidermelidirSonraki Haber

MEB Ücretli Öğretmenlerin Mağduriyetleri...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!