4-6 Yaş Kur'an Kursu Öğrencilerinden Muhteşem Kapanış

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
4-6 Yaş Kur'an Kursu Öğrencilerinden Muhteşem Kapanış
Buca Müftülüğü bünyesinde yer alan 4-6 yaş Kur’an Kursları tarafından düzenlenen yıl sonu kapanış programında; Öğrenciler rengârenk gösterileriyle izleyenlerini coşturdu.

Buca Müftülüğü bünyesinde yer alan 4-6 yaş Kur’an Kursları tarafından düzenlenen yıl sonu kapanış programında; Öğrenciler rengârenk gösterileriyle izleyenlerini coşturdu.

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği program başlamadan salon doldu ve misafirler 4-6 yaş öğrencilerinin gösterilerini saatlerce ayakta izlemek zorunda kaldılar.

4 ve 6 yaş Kur’an Kursları öğrencilerinin gösterilerinde milli ve manevi değerlerimiz ön planda yer aldı. Programa Sultan Fatih 4-6 Yaş Kuran Kursu öğrencilerinin okuduğu Kuran-ı Kerim tilaveti ile başladı;

Daha sonra Ufuk 4-6 Yaş Kuran Kursu öğrencilerinin öncülüğünde saygı duruşunun ardından İstiklal Marşını okundu.

İzmir İl Müftü Vekili Sayın Muharrem GÜL açılış konuşmasında; “Diyanet İşleri başkanlığı 4-6 Yaş grubu Kur’an Kurslarının Türkiye genelinde yaygınlaştırılması için gayret sarfesiyor. 4-6 Yaş Kur’an Kurslarının yaygınlaşması konusunda İzmir genelinde önem veriyoruz. Buca Müftülüğü, İzmir genelinde İlçe Müftülükleri arasında en çok öğrencisi olan Müftülüğümüz. İlçeler arasında birinci sırada yer alıyor. En yakın takipçisi Bayraklı Müftülüğü. Kurslarımızda eğitim kalitesinin yükseltilmesi ve şartlarının iyileştirilmesi için bizler Diyanet olarak elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Bu programın hazırlanmasında emeği geçen 4-6 Yaş Kur’ân Kursu Öğrencilerine, Öğretmenlerimize müteşekkirim ayrıca katkılarından dolayı Buca Gençlik Derneğine ayrıca teşekkür ediyorum.”

Daha sonra Buca’da bulunan 4-6 Yaş Kur’an Kurslarının tanıtımı için sahne alan Buca Müftülüğü Gençlik Koordinatörü ve Buca Gençlik Derneği Yönetim Kurulu başkanı Yücel Erdoğan; “ Buca Müftülüğü bünyesinde ilk açılan 4-6 Yaş Kur’an Kursumuz Ravza 4-6 Yaş Kur’an Kursu. Daha sonra onu Abil Efendi 4-6 Yaş Kur’an Kursu derken bugün Müftülüğümüz bünyesinde 34 sınıftan oluşan yirmi 4-6 Yaş Kur’an Kursumuz var. Bunlardan 3 sınıfını Suriyeli öğrenciler oluşturuyorlar. Önümüzdeki yıla da en az 5 tane 4-6 Yaş Kur’an Kursu açılacak inşallah. Bu kurslarda görev alan ve emek sarfeden fedakâr öğreticilerimize teşekkür ediyoruz.”

Daha sonra sahne alan Yıkıkkemer 4-6 Yaş Kur’ân Kursu Öğrencileri, Kabeyi tavaf yaptılar ve ardından duasını okudular sonra, Ahmet Melahat Mutlubaş 4-6 Yaş Kur’ân Kursu Öğrencileri cemaatle namaz tatbikini gerçekleştirdiler.

Diyanetliler Platformu  Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

Ravza 4-6 Yaş Kur’ân Kursu Öğrencileri Sevginin Sultanları gösterimi, ardından Ayyıldız 4-6 Yaş Kur’ân Kursu Öğrencileri Bayrak Rondu gösterisi, Sultan Fatih 4-6 Yaş Kur’ân Kursu Öğrencileri Öğretmen ve Öğrenci gösterisini sundular.

Zeytintepe 4-6 Yaş Kur’ân Kursu Öğrencileri tarafından Asker Rondu gösterimi izleyiciler tarafından büyük alkış aldı. Yeni Cami 4-6 yaş Kuran Kursu öğrencileri tarafından  Değerlerimiz gösteriminin ardından Abil Efendi 4-6 Yaş Kur’ân Kursu Öğrencileri muhteşem İslam büyükleri gösterisini sundular. Zafer 4-6 Yaş Kur’ân Kursu Öğrencileri Esmaül Hüsna okunmasının ardından Ayyıldız 4-6 Yaş Kur’ân Kursu Öğrencileri Sakarya şiirini okudular.

Ahmet Melahat Mutlubaş 4-6 Yaş Kur’ân Kursu Öğrencilerinin Terazi oyunu gösterimi; Ravza Kuran Kursu öğrencilerinin Hacivat-Karagöz Orta oyunu gösteriminin ardından Sultan Fatih 4-6 Yaş Kur’ân Kursunda okuyan Suriyeli öğrencilerimiz tarafından Arapça koro dinletisi sunuldu. Son olarak Nene Hatun 4-6 Yaş Kur’ân Kursu Öğrencilerinin Mehteran Gösterisi izleyicilerin büyük beğenisini topladı.

Programın gösteri bölümü son olarak 4-6 Yaş Kur’an Kursu öğrencilerinin resimlerinden oluşan Kursların tanıtım filmiyle son buldu.

Diyanet Duyurular Sayfamız için TIKLAYINIZ

4-6 yaş Öğrencilerinin yaptıkları bu gösteriler Buca müftülüğü ve öğretmenlerinin fedakar çalışmalarıyla ortaya çıkmıştır. Bu çalışma Eğitimin bir parçasıdır. Bu vesile ile kendini ifade edebilen ve özgüveni gelişen bir nesil yetiştirmek amacıyla faaliyet gösteren 4-6 Yaş Kur’an Kurslarımız da Eğitimin, öğretmen, veli ve öğrenci üçgeninden oluşan bir alan olduğunu ve bu alanda birlikte hareket edilmesi gerektiği hususunu vurgulamak amacıyla yıllık etkinlik programlarımızdan biridir.

Programın sonunda gösterilerin hazırlanmasında emeği geçen Zehra Vural, Ayşe Toku, Betül Koç hocalarımza çiçek takdiminde duygulu anlar yaşandı.

Öğrenci ve Öğretmenlerin hep birlikte sahne aldıkları fotoğraf çekimiyle program son buldu.

Dini Haberler Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

 

 

DAHA FAZLA GÖRSEL İÇİN TIKLAYINIZ

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Ramazan ayının Mü'minlere ikramlarıÖnceki Haber

Ramazan ayının Mü'minlere ikramları

DGS 2018 başvuruları ne zaman bitiyor? DGS başvurusu nasıl yapılır?Sonraki Haber

DGS 2018 başvuruları ne zaman bitiyor? D...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!