2. Uluslararası Öğrenci Sempozyumu sona erdi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
0
Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) tarafından Konya’da düzenlenen \"İslam Dünyasında Din Hizmetleri ve Dini Kurumlar Sempozyumu\" sona erdi.

Necmettin Erbakan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen sempozyumun değerlendirme oturumunda konuşan Türkiye Diyanet Vakfı Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Tutkun, TDV aracılığıyla Türkiye'de eğitim gören öğrencilerin ülkelerine döndüklerinde bir liderlik ve insan kaynağı oluşturmaları için bu tür eğitimler düzenlediklerini söyledi.

Öğrencileri ülkelerine döndüklerinde din görevlileri değil, din gönüllüsü olarak görmek istediklerini vurgulayan Tutkun, İslam dünyasında yaşanan travmanın ortadan kalkması için öğrencilerin dert sahibi olması gerektiğini ifade etti. Tutkun, "Sempozyumu düzenlerken gençlerin ürettikleri bilgiyle kazanacakları bilinci önemsedik" dedi. 

İslam dünyasında ortak kaderin paylaşıldığını, komünizm ve sömürü travmasının  ardından İslamofobi sorunuyla karşı karşıya olunduğuna işaret eden Tutkun, "İslamofobi ile insanların algılarıyla oynayarak İslam insanlara kötü gösterilmeye çalışılıyor. Sömürü ve komünizm travmasının ardından dünyada yaşadığımız en büyük sorun olarak karşımıza İslamofobi çıkmış durumda. Bununla mücadele için de bir liderlik sorunu olduğu ortaya çıkıyor. Bununla mücadele için de dert sahibi insan kaynağı önem arz ediyor" diye konuştu.

20 ülkeden öğrenci ülkelerindeki din hizmetlerini anlattı

Necmettin Erbakan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Altıntaş da sempozyumda 20 tebliğ yapıldığını, sunulan tebliğlerin kitap haline getirilerek kültür hayatına kazandırılacağını söyledi.

20 ülkeden öğrencilerin kendi ülkelerinde din hizmetlerinin nasıl yapıldığını ve dini kurumları anlattıklarını vurgulayan Altındaş, şunları kaydetti:

"İslam dünyasında din hizmeti veren resmi ve özel kurumları öğrendik. Dini kurumlar arkadaşlarımızdan öğrendiğimize göre ülkelere göre farklı özellikler ve farklı yapılanmaları gösteriyor. Burada ülkelerin sosyo kültürel yapıları Müslümanların nüfusa oranı da yapılanmaları etkiliyor. Tebliğlerde dini konularda farklı ülkelerde de bazı sorunların olduğunu öğrendik. Öğrencilerimize bu güzel sunumlarından dolayı teşekkür ederim" dedi. 

“İslam liderliği eğitimi ve takım çalışması eğitimine ihtiyacımız var”

Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Nedim Serinsu da sempozyumu düzenleyen Türkiye Diyanet Vakfı'na ve Necmettin Erbakan Üniversitesi’ne teşekkür etti.

Muallim olmanın hem öğrenmek hem de öğretmek demek olduğunu belirten Serinsu, bildirilerin dili, sunuşu ve önerileriyle güzel olduğunu, böylece çalıştıkları alanlar bakımından gündemlerine ülkelerinin meselelerini koyarak meseleye farklı açıdan baktıklarını kaydetti. 

Serinsu, "Diyanet İşleri Başkanlığı, Türkiye Diyanet Vakfı ve üniversitelerin birikimi var. Bunu gençlere aktarmak lazım. Kadın eğitimi konusunda kadın görevlilerin oluşturulması gerekiyor. Bunu yaparken hizmet duygusu ve adanmışlık konusu önemli. Gençlerin ve çocukların eğitilmesi gerekiyor. İslam liderliği eğitimi ve takım çalışması eğitimine ihtiyacımız var. Bunları arkadaşlardan öğrendik. Yüce Allah'ımıza niyahetsiz şükürler edelim,  bugünleri gösterdi. 20 arkadaşımız hepsi ülkelerinin nurudur. Allah da Nur'unu tamamlar. Bu gençler gidip ülkelerine hizmet edecekler. Birbirimize sahip çıkarak dualar edelim" ifadelerini kullandı.

"İslam Dünyasında Din Hizmetleri ve Dini Kurumlar” başlığıyla düzenlenen 2. Uluslararası Öğrenci Sempozyum, plaket takdimi ve hatıra fotoğrafının ardından sona erdi. 

2. Uluslararası Öğrenci Sempozyumu sona erdi 2. Uluslararası Öğrenci Sempozyumu sona erdi 2. Uluslararası Öğrenci Sempozyumu sona erdi 2. Uluslararası Öğrenci Sempozyumu sona erdi 2. Uluslararası Öğrenci Sempozyumu sona erdi 2. Uluslararası Öğrenci Sempozyumu sona erdi2. Uluslararası Öğrenci Sempozyumu sona erdi 2. Uluslararası Öğrenci Sempozyumu sona erdi 2. Uluslararası Öğrenci Sempozyumu sona erdi 2. Uluslararası Öğrenci Sempozyumu sona erdi 2. Uluslararası Öğrenci Sempozyumu sona erdi 2. Uluslararası Öğrenci Sempozyumu sona erdi2. Uluslararası Öğrenci Sempozyumu sona erdi 2. Uluslararası Öğrenci Sempozyumu sona erdi

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
2016 Yılında MBSTS Yapılacak mı?Önceki Haber

2016 Yılında MBSTS Yapılacak mı?

55 bin açıktan atama yapılacakSonraki Haber

55 bin açıktan atama yapılacak

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!