AMERİKA KATİL, KATİL !.
" Yahut ( onların durumu), gökten sağanak halinde boşanan içinde yoğun karanlıklar, gürültü ve yıldırımlar bulunan yağmura tutulmuş kimselerin durumu gibidir. O münafıklar yıldırımlardan gelecek ölüm korkusuyla parmaklarını kulaklarına tıkarlar. Halbuki Allah, kâfirleri çepe çevre kuşatmıştır." ( Bakara sûresi, âyet 19 )
" Allah'ın kullarından dilediğine peygamberlik ihsan etmesini kıskandıkları için Allah'ın indirdiğini ( Kur'an'ı) inkâr ederek kendilerini harcamaları ne kötü bir şeydir! Böylece onlar, gazap üstüne gazaba uğradılar. Ayrıca kâfirler için alçaltıcı bir azap vardır." ( Bakara sûresi, âyet 90 )
Hakikaten, ehli salip, dünkü zamanlarda, Müslümanların önünü kesmek istemişler, Kur'anî emirlerin yayılmasını, insanlara ulaşmasını, bir Kur'an medeniyetinin tahakkukunu önlemeye çalışmışlardı.
Yani, Bizans kralları, Pers imparatorları, Cengiz orduları, Haçlı sürüleri, Osmanlı devletinin üstüne üstüne gelen amansız, inançsız birleşik ordular, Çanakkale ve Milli Mücadele sıralarında vuku bulan saldırganlıklar!..
Bu gün öyle değil midir?.. Fransa, İngiliz ve diğer Batılı ülkeler doğrudan saldırmasa da, kapitalizmin ağa babası olan Amerika firavunlarını destekleyerek, Orta Doğu'ya, tüm İslam ülkelerine ve Türkiye'ye fırsat vermemektedirler. Onun içindir ki,
Rahametli, aşık Mahzuni, " Amerika katil katil" diye kaset yaptığında, bu beste ve güftesini CD'lere okuduğunda, neler düşünmüştük neler!.. Yani,
Mahzuni baba, " solcudur" " sosyalisttir" de, onun için " Amerika katil katil" diye beste ve güfte yapmıştır, düşüncesine kapılmıştık.
Ve bu gün anladık ki; komünizm, sosyalizm, komüntern her ne kadar Rusya'dan çıkmış olsa da, Marksçı, Leninci, Maocu gençler türemiş olsa da, asıl zihniyeti bozuk, insanlığı bedbaht eden, ülkeleri içten içe kemiren kafiri billahın Amerika olduğunu anladık ve ona göre düşüncemiz , fikriyatımız değişmiş oldu.
Yani, bu sözlerimle, bizim Rusçu olduğumuz arlaşılmamalı. Bizim anlayışımız " KÜFÜR TEK MİLLETTİR" anlayışıdır. Ama,
Mahzuni babanın ifade ettiği gibi, Amerika katilleri, bu gün Orta Doğu'yu, tüm Müslüman milletleri mahvı perişan etmekte, bakıyorsunuz, Irak'ta ırz, namus koymamış, bakıyorsunuz, Suudi'nin alın terleri oluk oluk ABD'ye akmakta, bir bakıyorsunuz Afgan'da kan gövdeyi götürmektedir.
Yani, Türk askerleri, " Afrin"de, sadece Pkk. militanları ile mi kavgalı, cihad yapmaktadır? Hayır, hayır!.. Milletimiz büyük bir sınavdan geçmekte, milletimizin azimli, iradeli duruşu sayesinde, ülkemiz parçalanmamaktadır!..
Türkiye milleti ile, ordusu ile, hep birlikte, yek vücudu Afrin olsun, Caraplus olsun, yarınlarda da Münbiç olsun, üç, beş bin soytarı ile, aldatılmış ile savaş yapmayacak, baştan başa " Amerika katili ile boğuşmakta ve boğuşacaktır!..
Bir kere, Afrin'de, militanların silahlarına, stratejik donanımlarına iyi bakmak lazımdır!.. Oradaki kümelenmiş militanların, " Karga avlayacak" " Pat der" bir silahları bile bulunmamaktadır.
Onun içindir ki, katil Amerika, militanları, imansızları oraya toplamış, hedef göstermiş, ellerine envaı çeşit silahlarda vermiş, " haydi meydan sizindir" emri ile, teröristlerle, askerimizi çarpıştırmaktadır.
Sanırım, katil Amerika, teröristlerin ellerinde bulunan silahları da bedava, ücretsiz vermiş değildir!.. Çünkü, onların işleri ve güçleri sadece silahlı talim değil, her çeşit uyuşturucu, afyon. eroin ve kokain imalatı da onların asıl işleridir.
Teröristlerin, paraları, topladıkları haraçları yine katil Amerika'ya akmakta, maalesef, tüm Orta Doğu ülkelerini sömürdüğü gibi, teröristleri de haraca bağlamıştır.
Şimdi, Mahzuni Babayı rahmetle anma zamanı gelmiştir, diyorum.. Onun enterasan türküleri, deyişleri, besteleri ve güfteleri bulunmaktadır. Ama, ne hazindir ki, Mahzuni baba, " Amerika katil katil" diye sazın teline vurur iken, bizim insanımız da, kalkıp bunu oyun havası zannederek, halay çekmiş, göbek atarak oynamıştır.
Yıllar önce, Mahzuni babanın bir TRT. proğramını dikkatle takip etmiş, dinlemiştim. Diyordu ki: " Ben, susuz Urfa, yolsuz Maraş", diye söyledim, bizim insanımızda, kalkıp göbek attı bu sitemi, bu kınamayı yanlış anladı " diyordu.. Onun içindir ki,
" Amerika katil katil!" derken, ustayı bir kere daha rahmetle anıyor, düşüncesi, mezhebi ne olursa olsun, ona bu heyecanından dolayı dua ediyorum!.. Şu ayeti kerimeye dikkat çekmek istiyorum:
" ( Bedir'de) karşı karşıya gelen şu iki gurubun halinde sizin için büyük bir ibret vardır. Biri Allah yolunda çarpışan bir gurup, diğeri ise bunları apaçık kendilerinin iki misli gören kâfir bir gurup. Allah dilediğini yardımı ile destekler. Elbette bunda basiret sahipleri için büyük bir ibret vardır." ( Âl-i İmrân sûresi, âyet 13 )
Netice olarak;
Amerika katildir!.. Hem de insanlığın katili!.. Afgan'da ölen insanların katili, Bosna'da öyle, Mısır'da Sisi'nin patronu, Yemen'de hakeza!..
Irak'ta tecavüze uğrayan hanımların; ğayri meşru çocukların müsebbibi, Suriye topraklarının baştan sona talan edilmesine, oraya, her çeşit teröristlerin konuşlanmasına sebep olan ülke katil Amerika'dır.
Yani, dünkü zamanlar da, İslam'a güç yetiremeyen Ebu Lehep'ler, Ebu Cehil'ler, Firavun'lar, Nemrud'lar; günümüzde D. Trump gibi akıllı geçinen, dünyayı yönettiğini zanneden bir biçare ile karşı karşıya gelmiştir.
Çünkü, bu zavallının hareketleri fevri, duruşu, oturuşu, kalkışı sersemce, " ot yemiş balık" gibi, ne yaptığını bilmemekte, bakıyorsunuz, bir Kudüs'e yönelmekte, bakıyorsunuz ülkemize diş gıcırdatmakta, daha olmadı, İran'la restleşmekte, daha olmadı Kore ülkesine ültimatom yağdırmaktadır!..
Hani, yağmursuz, tepe tepe bulurlar olur. Gök gürler, yıldırımlar çakar, şimşekler, yeri göğü aydınlatır ama, arkası boştur. Ne yağmur vardır, ne rahmet inmesi!.. Tıpkı, fos, yağmursuz bulutlar gibi, D. Trump, esiyor, gürlüyor, el kol sallıyor ama, netice de, yeniden sıcacık, yumuşacık koltuğuna oturuyor ve " boş verin, bu işler bana göre değil" diyerek, züğürt tesellisinde bulunuyor..
Ve bizde, diyoruz ki, Mahzuni babanın ifade etmiş olduğu gibi: " Amerika katil katil!" sözünü tekraren okuyor, gel ulan D. Trump, geleceğin var ise, göreceğin vardır, diyoruz!.. Selam ve dua ile..
Şerafeettin Özdemir
Facebook Yorum
Yorum Yazın