TÜRK DİYANET VAKIF-SEN, Cumhurbaşkanımızın Hassasiyetlerini Önemsiyoruz

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
TÜRK DİYANET VAKIF-SEN, Cumhurbaşkanımızın Hassasiyetlerini Önemsiyoruz
Türkiye’de kendilerine din adamı diyen şarlatanların türediğine dikkat çeken Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal “ Günümüzde yazılı, görsel ve sosyal medya kanalıyla, çeşitli sözde sivil toplum kuruluşları adıyla, kendilerine hoca, din adamı dedirterek ve o kisveyle dün olduğu gibi bugün de bir sürü şarlatan türemiştir.

Türkiye’de kendilerine din adamı diyen şarlatanların türediğine dikkat çeken Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal “ Günümüzde yazılı, görsel ve sosyal medya kanalıyla, çeşitli sözde sivil toplum kuruluşları adıyla, kendilerine hoca, din adamı dedirterek ve o kisveyle dün olduğu gibi bugün de bir sürü şarlatan türemiştir. Nereden ve kimlerden beslendikleri belli olmayan bu tipler, yine milletimizin asırlardır oluşmuş safiyane din duygularını kullanmaya ve kendi sapkın görüşlerini hakim kılmaya çalışmaktadırlar. Böylelikle toplumda hem yüce dinimiz İslam adına bilgi kirliliği, hem de kin ve nefret duygularıyla vatandaşlarımızın ayrışmasına sebep olmaktadırlar.  ” dedi.

Bu yaşananları ibretle takip ettiklerini kaydeden  Ünal “ Bu tipleri ibretle ve esefle takip ediyoruz. Şu unutulmamalıdır ki bu tiplemeler dün olduğu gibi bugün de Yüce Dinimiz İslam’la şereflenen büyük Türk Milletimizi kendi sapkın görüşlerinin peşine götüremeyeceklerdir. Buna asla ve asla izin vermeyeceğiz. Gerek 15 Temmuz ihaneti, gerekse bu tür şarlatanların yaptıkları Diyanet’in toplumda etkinliğinin daha fazla olması gerektiği, bu tür olumsuzlukları önlemek için teşhis ve tedavi yöntemlerinin belirlenmesinin zaruretini ortaya koymaktadır.” Şeklinde konuştu.

Sayın cumhurbaşkanını bu anlamda son açıklamalarını önemsediklerini kaydeden Nuri Ünal sözlerini şöyle sürdürdü: Türk Diyanet Vakıf-Sen olarak, son din İslam’ın doğru, anlaşılır ve samimi bir şekilde bütün açıklığıyla Sevgili Peygamberimiz’in uyguladığı şekilde toplumun aydınlatılmasında Diyanet İşleri Başkanlığı’mızın daha etkin olması yönünde katkılarımızı sunacağımızı bir kez daha beyan ediyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın konu ile ilgili hassasiyetlerini önemsiyoruz.

Doğru din anlayışının insanımıza anlatılması için; Diyanet İşleri Başkanlığımızın yetkililerini, yetişmiş kadrolarını, çalışanları arasında farklı algılamalara sebep olmadan, ötekileştirmeden, dışlamadan, yok saymadan her ortamda aktif olmaları yönünde istifade etmeye davet ediyoruz.

Türk Diyanet Vakıf-Sen
Basın Bürosu

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Diyanet harekete geçti, Eylem planı hazırlanıyorÖnceki Haber

Diyanet harekete geçti, Eylem planı hazı...

Diyanet-Sen: Kadınlar zulüm görürken dünya üç maymunu oynuyorSonraki Haber

Diyanet-Sen: Kadınlar zulüm görürken dün...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!