Tokat Müftüğünden Örnek Proje

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
0
Tokat Müftüsü Ahmet Erdem, kentte başlattıkları ‘Cami Öğrenci Evi’ projesi kapsamında, yurtsuz kalan öğrencilere, 25 cami yakınında oluşturdukları evlerde sahip çıktıklarını söyledi.

TOKAT Müftülüğü’nce başlatılan “Cami Öğrenci Evi” projesi kapsamında, kent merkezindeki 25 cami yakınında kiralanan öğrenci evlerinde 20’si kız 120 üniversite öğrencisine sıcak yuva imkânı sunuldu. Tokat Müftüsü Ahmet Erdem, proje fikrinin, 2014 yılındaki “Cami ve Gençlik” konusunun işlendiği Cami ve Din Görevlileri Haftası’nda çıktığını söyledi. Din adamlarının görevinin aynı zamanda gençlere sahip çıkmak olduğunu ifade eden Erdem, gençlerin Allah’ın emaneti olduğu düşüncesiyle bu projeyi hayata geçirdiklerini kaydetti.

‘ELHAMDÜLİLLAH

Erdem, “Burada asıl olan cami ile öğrenciyi bütünleştirmek. Hiç kopmayacak bir gönül bağı oluşturmak ki bu oluştu, Elhamdülillah. Şimdi düşünün, üniversite de okuyan bir öğrenci diyecek ki ‘Tokat’ta A Cami cemaati bizim kiramızı ödedi. B Cami Öğrenci Evi’nde kaldık.’ Türkiye’de değişik yerlerde görev aldıklarında kendilerine sorulduğu zaman siz öğrenciyken nerede kaldınız? ‘Biz Tokat’ta Cami Öğrenci Evi’nde kaldık’ diyecekler ve bu hiç unutulmayacak. Aynı şekilde o caminin imamı da müezzini de böylece sahip çıktıkları gençlerin gönüllerinde bir taht kurmuş olacaklar” dedi. 

Kentte yaklaşık 30 bin kadar üniversite öğrencisinin bulunduğunu belirten Erdem, “Onlar Tokat’ın, bizlerin misafirleri. O gençlerin üniversiteyi bitirdiği zaman Tokat’tan memnun bir şekilde memleketlerine dönmeleri bizim bir gayemizdir. Aynı zamanda gençlerin bir tuzağa düşmemeleri, manen bir boşlukta kalmamaları da bizim bir gayemiz” diye konuştu.

gencler-bize-emanet.jpg

‘CAMİ KAPILARINDA PARA TOPLAMIYORUZ’

İLK etapta öğrencilerin ev kiralarını ödediklerini anlatan Erdem, “Kesinlikle öğrencilerden herhangi bir ücret almıyoruz. Cami kapılarında para toplamıyoruz. Niçin? Çünkü bu gençleri rencide etmeyeceğiz. ‘Cami kapılarında bizim için para topluyorlar’ demeyecekler. Kendi camileri için de bu kiraya yardımcı olanlar var. Onlar bir liste yapılmıştır, tespit edilmiştir” dedi.

gencler-bize-allahin-emaneti.jpgKaynak: Gazete Vahdet

Anahtar Kelimeler:

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Diyanet'ten 5 kıtaya Kur'an hizmetiÖnceki Haber

Diyanet'ten 5 kıtaya Kur'an hizmeti

Dinç, Asıl temeli 1 Kasım'da atacağızSonraki Haber

Dinç, Asıl temeli 1 Kasım'da atacağız

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!