TDVS\'den Fahri ve Vekiller için Başbakan\'a Mektup

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
0
Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Hazım Zeki Sergi tarafından kaleme alınarak Başbakan Ahmet Davutoğluna gönderilen mektupta, Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde görev yapan Geçici Kur\'an Kursu Öğreticileri ile Vekil İmam Hatiplerin kadroya alınması talep edildi.

DiniHaberler.com.tr:     Kamu kurum ve kuruluşlarında alt işveren tarafından istihdam edilen taşeron çalışanlarının kadroya geçirilmesine ilişkin kanun tasarısı çalışmalarının tamamlandığı, tarafınızdan ilan edilerek kadroya geçirilmeleri ve kamuya alınma müjdesi taşeron çalışanlarını sevindirmiştir.

Taşeronlarla benzer konumda çalışanlarda beklenti içerisine girerek ümitle açıklamanın kapsamına dahil edilmelerini beklemişlerdi. Bu beklenti içerisinde olan Diyanet İşleri Başkanlığında vekil İmam-Hatip ve Fahri Kuran Kursu öğreticileri yapılan açıklamalar karşısında büyük bir hayal kırıklığı yaşamışlardır. Kamu kurumlarında aslı işlerde çalışan taşeronlarla aynı konumda aslı işlerde hizmet veren vekil ve fahri görev yapanlarında taşeronlar kadar hakkı olduğu bir hakikattir.

Aynı kurum içinde aynı işi yapan ancak tabi oldukları yasal mevzuatın farklı olması nedeniyle; maaşları, emeklilik hakları, iş güvenceleri, sosyal ve özlük hakları farklı olan kamu görevlileri bulunmaktadır. Dolayısıyla hazırlanmış olan kanun taslağının, taşeron işçileri kadroya almak dışında, kamudaki çok başlı ve karmaşık istihdam yapısını değiştirmeyeceği açıktır.

Ayrıca fahri K.K. öğreticiliği görevlerinde istihdam edilen çalışanların sigorta primlerinin birkaç günle geçiştirilerek yatırılması bir emek sömürüsüdür. Haklarının yenilmesidir. Bu insanların sosyal sigorta primleri eksik yatırılarak çalıştırılması da ayrı bir sıkıntı ve günahtır. İnsan emeğine değer vermeme Diyanet İşleri Başkanlığına yakışmamaktadır. 

Bu itibarla benzer konumda aslı işlerde çalıştırılan Diyanet İşleri Başkanlığında vekil ve fahri olarak istihdam edilen personelin Taşeron işçilerin kadroya alınması ile ilgili hazırlanıp meclise sunulacak taslağa dâhil edilmelerini, vekil ve fahrilere de bir müjde verilmesini ve eksik yatırılan sigorta primlerinin yatırılmasının sağlanmasını saygılarımızla bilgilerinize arz ederiz.

Hazım Zeki SERGİ
Türk Diyanet Vakıf-Sen
Genel Başkanı  

 

 

 

Anahtar Kelimeler:

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Din-Bir-Sen, Ege Bölge Toplantısı İzmir’de yaptı.Önceki Haber

Din-Bir-Sen, Ege Bölge Toplantısı İzmir’...

Müftülük ve Milli Eğitim ele ele: Okul-cami bütünleşmesi projesi!Sonraki Haber

Müftülük ve Milli Eğitim ele ele: Okul-c...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!