Türkiye Kadın Din Görevlileri Hafızlık Yarışması Finali Yapıldı
<p> VI.<br/><br/> Türkiye Kadın Din Görevlileri Hafızlık Yarışması Finali Malatya'da Yapıldı2014 yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası kutlama etkinlikleri çerçevesinde Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiy
VI.
Türkiye Kadın Din Görevlileri Hafızlık Yarışması Finali Malatya'da Yapıldı2014 yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası kutlama etkinlikleri çerçevesinde Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfınca düzenlenen “VI. Türkiye Kadın Din Görevlileri Hafızlık Yarışması Finali” 06.07.
2014 Pazar günü İlimiz Söğütlü Camii’nde yapıldı.Yarışmaya Yüksek Seçici Kurul Üyeleri, Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Hafız Osman ŞAHİN, Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Üyeleri Halil TENGER ve Ali ÖZGELEN, Samsun Ondokuz Mayıs Ü. İlahiyat Fak.
Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr.
Hatice ŞAHİN ve İstanbul İl Vaizi Meral GÜNEL, İl Müftümüz Ümit ÇİMEN, Müftü Yardımcılarımız, bölgelerinde birinci olan 9 kadın Kur’an Kursu Öğreticisi ve çok sayıda vatandaş katıldı.İl Müftümüz Ümit ÇİMEN yaptığı açılış konuşmasında, “Sevgili Kardeşlerim; Bizi biz yapan değerleri inşa eden yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim’dir. Kur’an-ı Kerim Allah’ın insanlığa son hitabı, Hz.
Peygamber (s.a.v.
)’in en önemli, en büyük mirası ve mucizesidir. Bin yıldır bu topraklarda omuz omuza, diz dize, gönül gönüle birbirimizi sevmişsek, kardeş olmuşsak, iri olmuşsak, diri olmuşsak, bir olmuşsak, bunu inşa eden hiç şüphesiz Kur’an-ı Kerimdir. Allah Teâlâ Kur’an-ı Kerim’de “Ey iman edenler! Eğer siz Allah’a yardım ederseniz (emrini tutar, dinini uygularsanız), O da size yardım eder ve ayaklarınızı sağlam bastırır.
” (Muhammed Suresi-7) buyurmuştur. Bizler Kur’an’a hizmet idealini zirveye çıkarmış bu idealin şekillendirdiği ve tarihe iz bırakmış bir kültür ve medeniyet inşa etmiş bir milletin evlatlarıyız. Ruhunu bu idealin ve medeniyetin oluşturduğu ve insanlığa insani değerleri öğreten ve yüz akımız olan bir tarihin çocuklarıyız.
Hiç unutmayalım ki Kur’an-ı Kerim’i elinden bırakmayanları Allah da bırakmaz. Kur’an-ı Kerim’i unutmayanları Allah da unutmaz ve Kur’an’a hizmet edenlerin elinden tutar. İşte bugün burada yarışacak olan bu hocalarımız, inşallah bu medeniyetin, bu milletin yeni neslini, bu tarihin yeni mirasçılarını yetiştirecek.
Ben, onları tebrik ediyorum.” dediDiyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu ve Yüksek Seçici Kurul Başkanı Hafız Osman ŞAHİN ise konuşmasında, “Bugün dünyaya ve yeryüzündeki Müslümanların acı haline baktığımız zaman hep Kur’an’dan koptuğumuz için, Kur’an’a sımsıkı sarılmadığımız için, hayatımıza Kur’an’la yön vermediğimiz içindir. Çünkü tarih de bunu göstermiştir ki Kur’an’a sarıldığımız dönemlerde millet olarak da Müslümanlar olarak da hep izzetle ve şerefle yaşamış bir toplumuz.
Allah, bu milletimizi Kur’an’la payidar eylesin, Kur’an’dan ayırmasın. Nesillerimizin, yavrularımızın gönüllerini Kur’an’ın o coşkusuyla, heyecanıyla doldursun.” dedi.
Yarışmada, Kocaeli’den Meryem DEMİR birinci, Afyonkarahisar’dan Hafize AYDIN ikinci ve Bartın’dan Sultan AKGÜL üçüncü oldu. Türkiye Diyanet Vakfı Malatya Şubesi tarafından Birincilik ödülü olarak Meryem DEMİR’e 5, ikincilik ödülü olarak Hafize AYDIN’a 3, üçüncülük ödülü olarak Sultan AKGÜL’e 2 ve diğer yarışmacılara ise birer çeyrek altın hediye edildi. Ayrıca tüm yarışmacılara Türkiye Diyanet Vakfı Malatya Şube Başkanlığı Yönetim Kurulu Üyesi Sadettin ÇEVİK tarafından da birer çeyrek altın takdim edildi.
İl Müftümüz Ümit ÇİMEN kapanış konuşmasında ise; “Katılımlarından dolayı Yüksek Seçici Kurul Başkanımız ve değerli üyelerine, yarışmacılarımıza, yarışmayı izlemeye gelen herkese ve yarışmanın sorunsuz olarak yapılmasında emeği geçen başta Müftü Yardımcımız İhsan Mesut AKBAŞ ve Tertip Komitesine teşekkür ediyorum.” dedi.(Kaynak: Malatya Müftülüğü).
Kaynak [ Okunma Sayısı: 222 ]
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN
Yorum Yazın