Mehmet Görmez, 15 Temmuz gecesi yaşadıklarını anlattı
Son dakika... Eski Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Habertürk TV'de Didem Arslan Yılmaz'ın moderatörlüğünde yayınlanan 15 Temmuz özel programında, o gece yaşadıklarını anlattı. Camilerden sala okunması sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştüğünü söyleyen Görmez, "Salalar yetmez, vatandaşları meydanlara davet edin" dediğini söyledi
Eski Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, 15 Temmuz hain darbe girişiminde yaşadıklarını, hakkındaki iddiaları, darbe haberini aldığı andan, salaların okunmasına kadar geçen zamanda tüm yaşananları Habertürk TV’de anlattı.
Habertürk TV’de Didem Arslan Yılmaz'ın moderatörlüğünde yayınlanan 15 Temmuz Özel Programı'na katılan Görmez, Habertürk TV Genel Yayın Yönetmeni Selçuk Tepeli, Habertürk Ankara Temsilcisi Bülent Aydemir, Habertürk yazarları Muharrem Sarıkaya, Nagehan Alçı, Nihal Bengisu Karaca, eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı, eski Genelkurmay İstihbarat Daire Başkanı İsmail Hakkı Pekin, emekli Askeri Savcı Ahmet Zeki Üçok ve gazeteci Nedim Şener'in sorularını yanıtladı.
Güvenlik boyutunda olmasa bile nasihat vermek adına bazı FETÖ üyeleri ile bir araya geldiğini açıklayan Mehmet Görmez, “Güvenlik boyutundan haberdar değil ise çıkan hilafı sulh ile çözmek için gösterdiğim bir çaba var. Ama bu resmi bir çaba değil. Benimle görüşen insanlarla konuşarak nasihat ederek teşebbüslerim olmuştur” dedi.
Diyanet Duyurular Sayfamız için TIKLAYINIZ
NEDEN MİT’TEYDİ?
Darbe girişiminin başladığı saatlerde neden MİT Müsteşarlığı'nda olduğunu da anlatan Görmez, şunları söyledi:
“Hemen o geceden 1 hafta önce Suriye muhalefetini liderliğinde iş yapan İslam Alimi Muaz el Hatip bana geldi ve özellikle Suriye içinden DAİŞ merkezli tehlikeleri haber aldığını hatta çok uzun şekilde benimle paylaştı. MİT Müsteşarı’ndan acil koduyla randevu talep etti. Cuma günü 08:30'da randevu verdi. Sunum sırasında müsteşarın önüne çok hızlı notlar geliyordu. Bölünüyordu. Sayın Müsteşar, Sayın Başbakanımız ile telefonda görüşür görüşmez çok ani bir çıkışla 'siz buradan ayrılmayın dua edin' dedi ve bizi terk etti.”
Diyanetliler Platformu Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ
15 Temmuz hain darbe girişimini eşinden öğrendiğini dile getiren Mehmet Görmez, ilerleyen saatlerde darbecilerin kendisine telefonla ulaşmaya çalıştığını söyledi. Görmez, “Karanlık bir ses beni telefonla aradı. 'Bu gece çok önemli şeyler olacak beni dinleyin' dedi. 'Siz kimsiniz?' dedim 'ben bir vatandaş' dedi. Öndeki arkadaş telefonda yerimizi tespit etmeye çalışıyorlar dedi” ifadelerini kullandı.
Darbe girişimini eşimden öğrendim
15 Temmuz hain darbe girişimini eşinden öğrendiğini dile getiren Mehmet Görmez, ilerleyen saatlerde darbecilerin kendisine telefonla ulaşmaya çalıştığını söyledi. Görmez, “Karanlık bir ses beni telefonla aradı. 'Bu gece çok önemli şeyler olacak beni dinleyin' dedi. 'Siz kimsiniz?' dedim 'ben bir vatandaş' dedi. Öndeki arkadaş telefonda yerimizi tespit etmeye çalışıyorlar dedi” ifadelerini kullandı.
“SALALAR YETMEZ, MEYDANLARA DAVET EDİN”
Tedbir için aracıyla sürekli hareket halinde olan Görmez, camilerden sala okunmasına başlanması sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmek için özel kalemini aradı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşen Mehmet Görmez, salaların yetmeyeceğini, vatandaşları meydanlara çağırması gerektiğini sözlerine ekledi. Görmez’in Erdoğan ile yaptığı bu görüşmenin ardından sala okuyan 120 bin din görevlisi vatandaşları meydanlara çağırmaya başladı.
Görmez şunları söyledi:
“60 sala gazimiz var bizim. 120 bin din görevlimizin manevi bir orduya dönüşmesi bizim için önemlidir. 60 sala gazimiz vardır, hepsi için dava açıldı. Kırklareli’nde, Muğla’da, Adana’da, Antalya’da ve muhtelif yerlerde…”
Görmez, 17-25 Aralık’tan sonra ‘FETÖ ile görüştü’ iddiaları hakkında önemli açıklamalarda bulundu.
Görmez'den FETÖ'cüye: Ülkeye bu kötülüğü yapmayın
İşte Görmez’in o açıklamaları:
"Efendim Diyanet İşleri Başkanlığında oturan bir hoca, eğer konunun güvenlik boyutlarından haberdar değilse, Türkiye’de ortaya çıkan herhangi bir ihtilafı sulh ile barış ile çözmek için üstüne düşeni yapar. Doğrusu zaman zaman dershane hareketleri döneminde diyanet işleri başkanı olarak ülkemizde bu ayrılık olmasın diye gösterdiğim bir çaba var. Ama bu çaba böyle bir toplantı falan değil, sadece insanlarla konuşarak, bana ziyarete gelenlerle paylaşarak, bu ülkeye bu kötülüğü yapmayın diyerek, nasihatte bulunarak böyle bir şey olmuştur. Fakat olayın güvenlik boyutunu, bu noktada daima ben öz eleştiri yaptım. Tabi gönül ister ki, keşke bütün MGK’larda din rengine bürünmüş bu tür yapılanmalar hakkında diyanet işleri başkanı da çağrılıp, arka plan bilgileri verilebilirdi.
FETÖ’nün en çok zarar vermek istediği kurumun Diyanet olduğunu çok sonra öğrendik
Soru: Sayın Görmez kimlerle görüştünüz? Örneğin Şerif Ali Tekalan’la görüştünüz mü?
Doğrudur. Geldi, kendisi… Son zamanlarda, sıkıştığı zamanlarda bazı şeyler anlattı. Ben de kendisine nasihatlerde bulundum. Böyle yanlış hareketlerle, devletin kurumlarına sızarak, bu tür yanlışlıklar yapmamaları gerektiğini izah ettim. Aslında şunu açıkça ifade etmek isterim, 2012’den itibaren, FETÖ’nün Ankara’da en çok zarar vermek istediği kurumun Diyanet İşleri Başkanlığı olduğunu biz de çok sonra öğrendik. Tek tek maddeler halinde, Mercedes krizinden tutun, fetva krizine kadar… Bu krizlerin tamamının bir algı operasyonu olduğunu daha sonra öğrendik.
Diyanet Duyurular Sayfamız için TIKLAYINIZ
Diyanetliler Platformu Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ
Dini Haberler Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN
Yorum Yazın