Geçici Kur\'an Kursu Öğretici ve Vekil İmamların Dramı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
0
Geçici Öğretici ve Vekil İmamlar, Türkiye\'nin dört bir tarafında bu vazifeyi gerçekleştirmeye çalışan isimsiz kahramanlardır diyen Psikolojik Danışman Mustafa Toplu, Geçici Kur\'an Kursu Öğreticileri ile Vekil İmam-Hatiplerin dramını kaleme aldı.
Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ
 
DiniHaberler.com.tr: GEÇİCİ KUR'AN KURSU ÖĞRETİCİLERİ VE VEKİL İMAMLARIN DRAMI

Kimlik bunalımı denilince, kişilerin kendilerini hangi kimliğe dahil edeceklerini bilememesi, kimliğin çeşitli nedenlerden dolayı kayıp olması gibi tanımlamalar akla gelir. Bireysel kimlik bunalımı olabileceği gibi toplumsal kimlik bunalımı da olabilir. Toplumsal kimlik bunalımı yaşayan toplumlar dini ve kültürel olarak ne kendidir ne de başkasıdır. Ne kendi olabilmiştir ne de başkası olabilmiştir.

Toplumsal kimlik bunalımı yaşayan toplumlardaki bireylerin inandıklarını söyledikleri teolojik ve etik dinamiklerle, yaşantıları bir biriyle çelişir. Kendi kültürel, dini ve ahlaki değerlerinden uzaklaşan toplumlar intihar, madde bağımlılığı, boşanma, gasp, cinayet ve daha da ötesi terör gibi birçok toplumsal problemler ile mücadele etmek zorunda kalır.

Devlet İstatistik Enstitüsü (DİE) verilerine göre Türkiye de 1990’lı yıllardan başlayarak boşanma oranları giderek artmıştır. 2011 yılında boşanan çiftlerin sayısı bir önceki yıla göre %1,3 artarak 120.117’ye yükselmiştir.2015 yılında ise boşanma oranlarında %7 lik bir artış gerçekleşmiştir.

Devlet İstatistik Enstitüsü (DİE) verilerine göre son 10 yılda Türkiye’deki intihar oranları 2 bin 300’den 2 bin 816’ya yükselerek %35 lik bir artış göstermiştir.

Türkiye'de uyuşturucu kullanımı ve bağımlılığı 2014 yılında %17, bonzai kullanımındaki artış ise %38 dir. 2014 yılında 648 kişi doğrudan veya dolaylı olarak uyuşturucuya bağlı nedenlerle hayatını kaybetmiştir.

Toplumların kendi insani, dini ve kültürel değerlerinden uzaklaşması “terör” gibi çok ciddi sosyal problemleri de netice verebilmektedir. Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde yaşanılan terörün başlıca nedenlerinden birisi, bu boşluktan yararlanan illegal kişi, grup ya da Türkiye’nin düşmanı olan ülkelerin bölgede karmaşa çıkarmasıdır.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde yaşanılan terörün tek çaresi “İSLAM KARDEŞLİĞİ” dir. Çünkü bir elinde Kur’an olanın, diğer elinde molotof olmaz; bir elinde Kur’an olanın diğer elinde silah olmaz, taş olmaz. Ellerine silah verilen, ellerine molotof, taş verilen çocuklarımıza Kur’an vermeliyiz. Nefret ve nifak tohumu ekilmeye çalışılan masum yüreklere Hazret-i Peygamberin sevgi, saygı, merhamet, şefkat mesajını nakşetmeliyiz. Sonuç olarak, manevi boşluğun neticesinde ortaya çıkan bireysel ve toplumsal sorunlara ve toplumun maruz kaldığı ahlak ve kimlik bunalımına karşı, Kur’an’ın ortaya koyduğu ilahi düsturlarla mücadele ederek, yaşanabilir bir toplum inşa etmek mecburiyetindeyiz.

GEÇİCİ KUR’AN KURSU ÖĞRETİCİLERİ VE VEKİL İMAMLAR, Türkiye’nin dört bir tarafında bu vazifeyi gerçekleştirmeye çalışan isimsiz kahramanlardır. Sosyo-ekonomik olarak çok zor şartlar altında vazifesini yapmaya çalışan bu isimsiz kahramanlar kendilerine uzanacak yardım elini inançla ve ümit ile beklemektedirler.

GEÇİCİ KUR’AN KURSU ÖĞRETİCİLERİ VE VEKİL İMAMLAR, asgari ücretin çok çok altında bir ücretle kutsi vazifelerini yapmaya çalışıyorlar. İş güvenceleri bulunmamaktadır. Sigortaları aylık 1 ay çalışmalarına rağmen 10 gün olarak yatırılması nedeniyle sosyal ve sağlık haklardan yararlanamamaktadırlar.

GEÇİCİ KUR’AN KURSU ÖĞRETİCİSİ VE VEKİL İMAM olarak vazifesini yapmaya çalışan bu isimsiz kahramanlar KPSS+DHPT sınavlarına girmiş, müftülüklerce yapılan mülakatları geçmiş, çoğu ön lisans ilahiyat, İlahiyat ve Hafızlardan oluşan liyakatli kişilerdir.

Ancak iş güvencelerinin ve sosyo-ekonomik haklarının olmaması nedeniyle aile bütünlükleri bozulanlar, boşananlar çok olmuş. Bu durum beraberinde parçalanmış aileleri ortaya çıkarmış.4-5 senedir her sene KPSS+DHPT sınavları ve müftülüklerin yaptıkları mülakatlara girip çıkmaktan psikolojileri alt üst olmuş.

Doğu ve Güneydoğuda görev yapan GEÇİCİ KUR’AN KURSU ÖĞRETİCİLERİ VE VEKİL İMAMLAR terör örgütlerinin tehditleriyle karşılamış ve can güvenliklerinin bulunmamasına rağmen vazifelerine devam etmişler. Ancak bütün bunlar bu fedakar kahraman kardeşlerimizin bireysel ve sosyal hayatlarını altüst etmiş.

Sonuç olarak; GEÇİCİ KUR’AN KURSU ÖĞRETİCİLERİ VE VEKİL İMAM olarak görevlerini çok zor şartlar altında yapmaya çalışan bu kahramanlar seslerinin duyulmasını ve hükümetin kendilerine yardım elini uzatmasını istiyorlar. Mağduriyetlerinin gidirilmesini ve iş güvencelerinin, sosyo-ekonomik haklarının verilmesini istiyorlar.

Mustafa TOPLU

Uzman Psikolojik Danışman

 

 

Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

 

 

DiniHaberler.com.tr

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Görme Engelli Minik Enes, Kur’an’ı 1 Ayda ÖğrendiÖnceki Haber

Görme Engelli Minik Enes, Kur’an’ı 1 Ayd...

Rockçı İmam Ahmet Muhsin Tüzer\'den çarpıcı açıklamalarSonraki Haber

Rockçı İmam Ahmet Muhsin Tüzer\'den çarp...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!