Gürcü Chabsdhvili Güneş İsmini Alarak Müslüman Oldu
Gürcistan uyruklu Mzia Chabsdhvili (36), Pazar Müftülüğü`ne müracaat ederek Müslüman oldu.Mzia yeni ismini Güneş olarak değiştirdi. MziaKelimeyi şahadet getirerek İhtida Belgesi’ni V
Gürcistan uyruklu Mzia Chabsdhvili (36), Pazar Müftülüğü`ne müracaat ederek Müslüman oldu.
Mzia yeni ismini Güneş olarak değiştirdi. MziaKelimeyi şahadet getirerek İhtida Belgesi’ni Veri Hazırlama Kısım İşletmeni İsmail Akdemirci`den alan Mzia (Güneş) Chabsdhvili "Yüksek öğrenimimi Anakara`da tamamladım. Ankara ve Pazar`da uzun süre kaldım.
Pazar`da Müslüman arkadaşlar edindim ve Türkiye`de yaşadığım 6 yıl içerisinde İslam dinini tanıma fırsatı buldum. Gördüğüm ilgi ve sıcaklık sonucunda hem Türk hem de Müslüman olmaya karar verdim. Müslüman olduktan Sonra ismimi değiştirdim ve Gürcüce Mzia’nın Türkçe’deki karşılığı olan Güneş ismini aldım" diye konuştu.
Pazar Müftülüğü VHKİ görevlisi İsmail Akdemirci’de Gürcistan uyruklu 36 yaşındaki Mzia Chabsdhvılı İslamiyetçi araştırarak kendi isteğiyle Müslüman olmasından memnuniyet duyduklarını ifade ederek, "Hıristiyanlık dininden Müslümanlığa geçen ve ismini Güneş olarak değiştiren kardeşimize bundan sonraki hayatında mutluluklar diliyoruz. Dinimizin kurallarını öğrenme konusunda müftülüğümüz kendisine her türlü yardımı yapacaktır. Bu konuda bilgi sahibi olması içnde kendisine Kuran-ı Kerim hediye ettik" dedi.
(Muhabir 53).
Kaynak [ Okunma Sayısı: 300 ]
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN
Yorum Yazın