Engelli kardeşlerimiz için yapılan düzenlemeler israf değil haktır

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
0
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, ülke genelinde engellilere yönelik faaliyet yürüten çeşitli dernek, vakıf ve kuruluşların temsilcileriyle yemekli toplantıda bir araya geldi.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, ülke genelinde engellilere yönelik faaliyet yürüten çeşitli dernek, vakıf ve kuruluşların temsilcileriyle yemekli toplantıda bir araya geldi.

 

 

 

Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen çalıştaya katılan dernek temsilcilerinin sorunlarını dinleyen Başkan Görmez, engellilere yönelik yürütülen hizmetlerin manevi değeri yüksek, mukaddes bir görev olduğunu dile getirdi.

Geçtiğimiz günlerde kamuoyunda büyük yankı bulan Kudüs ziyaretine de değinen Başkan Görmez, “Önceki hafta altı günlük Kudüs programımız vardı. Gazze’de beni üniversiteye götürdüler. Gittiğimizde bir sınıfta 120 işitme engelli öğrenci ders görüyordu. Sizlerin engelli kardeşlerimize yönelik yürüttüğünüz hizmet manevi değeri yüksek mukaddes bir görevdir. Her birinize toplum olarak teşekkür ediyoruz” dedi.

Hz. Peygamberin engellilere yönelik hizmetlere büyük önem verdiğini dile getiren Başkan Görmez, şunları söyledi;

“Konuşma engelli birine bir kelime dahi yardımcı olmak sadakadır…”

Peygamber Efendimiz Medine’ye giderken yerini görme engelli Abdullah İbn-u Mektum’a bırakmıştır. Bugün bazı kitaplarda görme engelli birinin arkasında namaz kılmanın mekruh olduğu yazıyor. Bizler bugün Efendimizin yerini Abdullah İbn-u Mektum’a bıraktığını unutuyoruz. Peygamberimiz engelliler konusuna o kadar çok önem vermiş ki, biz ümmeti olarak Efendimiz kadar önem verememişiz. Konuşma engelli birine bir kelime dahi yardımcı olmak sadakadır. Yürüme engelli birine yardımcı olmak sadakadır. Bunu 1400 yıl önce Efendimiz söylemiştir. Sizler bugün engelli kardeşlerimiz için alfabe çıkarıyorsunuz. Onların okumasını sağlıyorsunuz.

“Engelliler konusunda toplumda bir bilinç oluşturmak son derece önemlidir…”

Engelliler konusunda önemli olan toplumda bir bilinç oluşturmaktır. Bizler Diyanet İşleri Başkanlığı olarak bu konuda yoğun bir çaba içinde olduk. Öncelikle kendi müftülerimiz, vaizlerimiz, imamlarımızda bilinç oluşması için çaba sarf ettik. Sonra hem camilerimizde hem de yayınlarımızda öncülük ettik. Hedefe tam olarak henüz ulaşamasak ta bu yolda ciddi bir gayret içindeyiz.

“Engelli kardeşlerimiz için yapılan düzenlemeler israf değil, haktır…”

Engelli kardeşlerimizin erişebilirlik meselesi Türkiye’de çok önemlidir. Bir şehirde büyük bir cami yapılsa ve o şehirde sadece bir tek engelli kardeşimiz olsa, o kardeşimiz için cami düzenlense bu israf olmaz. Engelli kardeşlerimiz için yapılan düzenlemeler israf değil, haktır.

“Engelli bir kardeşimizin ‘Ben neden dünyaya böyle geldim’ sorusuna din cevap vermelidir…”

Engelli bir kardeşimizin ‘Ben neden dünyaya böyle geldim’ sorusuna din cevap vermelidir. Diyanet İşleri Başkanı olarak benim bu soruya cevap vermem lazım. Engelliler teolojisini çok iyi ortaya koymamız gerekir. Buna ek olarak engelli haklarını da gerek kamu spotlarıyla gerek yürütülen hizmetlerle topluma anlatarak çok iyi ortaya koymak gerekir.

Sabah saatlerinde yapılan sunumların ardından gerçekleşen toplantıya, Türkiye genelinde faaliyet yürüten on dört vakıf, dernek ve sivil toplum kuruluşunun temsilcileri katıldı.

 

Kaynak Diyanet İşleri Başkanlığı [ Okunma Sayısı: 73 ]

 

Anahtar Kelimeler:

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Yazar Emine ŞENLİKOĞLU Siverekte.Önceki Haber

Yazar Emine ŞENLİKOĞLU Siverekte.

TBMM Başkanı Çiçek ten Diyanet’e veda ziyaretiSonraki Haber

TBMM Başkanı Çiçek ten Diyanet’e veda zi...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!