Emir Sultan da Sabah namazı Buluşması

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
0
2015 yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri çerçevesinde Cumartesi sabahı Emirsultan Camii’nde, cemaatin yoğun katılımı ile sabah namazı buluşması gerçekleştirildi.

Yıldırım İlçe Müftüsü Osman ŞEN, sabah namazı öncesinde yaptığı vaazında;

"Başkanlığımızca bu yıl ki Camiler Haftamızın ana teması "Camiler ve Namazla Arınma" olarak belirlenmiştir. Hafta boyunca bu konu etrafında faaliyetlergerçekleştirilecektir" dedi. 
Camiler Rahman’ın evleridir, camiye namaz kılmak üzere gelenler de Allah’ın misafirleridir, Bu bakımdan Yüce Rabbimiz de misafirlerine manevi ikramlarda bulunacağını" belirterek; 
"Bu ikramların, günah kirlerinden arınmak, huzurlu ve mutlu ruh ve gönül dünyasına kavuşmak, Allah’ın hoşnutluğuna kazanmak, O'nun daha da hayırlı ve iyi bir kulu olarak iki dünyanın felah ve saadet yoluna girmek olduğunu" vurguladı. 
TevbeSûresi'nin 18. Ayet-i Celilesinde zikredilen "Mescitlerin İmarı" na da değinen Yıldırım Müftümüz; konunun çok iyi anlaşılması gerektiğini, Âyetteki "İMÂR" dan gayenin, sadece çok paralar harcayarak süslü, ama çoğunluğu içi ve çevresiyle birlikte estetik ve mimari özellikleri taşımayan, cemaat sayısı bakımından da maalesef çoğu fakir ve garip kalan büyük yapılar inşa etmek olmadığını" dile getirdi.
"Mescidlerinİmârı" nın tam olarak gerçekleşebilmesi için kadınların, gençlerin ve çocukların da camilere gelmelerinin teşvik edilerek tekrar kendilerine yer açılmasına, cemaat sayılarının arttırılmasına önem vermek gerekir.
Camilerin, mimarî özellikleri taşıyan, yaşayan hayatın bütün ihtiyaçlarına ve sorunlarına cevap verebilecek şekilde üniteleri ve donanımları bulunan, birer külliyelere, ilim, irfan ve kültür merkezlerine dönüştürülmesi gerekir. " diyen Yıldırım Müftümüz, konuyla ilgili olarak Peygambar Efendimiz (S.A.V.)'in devrindeki uygulamalarından, İslâm tarihinden, dikkat çeken ve yol gösteren örnekler verdi. 
"Cennet Vatanımızın tapuları olan Camilerimiz inşa edilirken caminin yerinin, büyüklüğünün ve mimari özelliklerinin, camide yer alması gereken üniteleri gibi hususlarının tesbitinde, mahallî şartlarının ve ihtiyaçlarının dikkate alınması gerektiğini" ifade eden Müftü Osman ŞEN konuşmasını şöyle tamamladı: 
"Bin bir zahmetle toplanan yardımların iyi, plânlı ve yerli yerinde değerlendirilmesi gerekir. Böylece çok daha az masraflarla, cemaati de usandırmadan, israfa girmeden, daha estetik, mimari özellikler taşıyan, ihtiyaçları daha iyi karşılayan, ihtiyaç kadar Camiler ve Kur'an Kursları inşa edilmelidir. Bunun için de mutlaka gerekli mevzuat düzenlemeleri yapılarak, konu belirli kriterlere bağlanmalıdır."
Sabah namazı buluşması, sabah namazından sonra Emirsultan Camii görevlileri tarafından huşû içinde okunan ve dinlenen Kur'anı Kerim, zikirler, salâtü selamlardan sonra, bir dua ile sona erdi.

Anahtar Kelimeler:

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
AÖF sınav Tarihleri belli OlduÖnceki Haber

AÖF sınav Tarihleri belli Oldu

ŞAŞOĞLU’ndan 60 Yatak Kapasiteli Kız Kur'an KursuSonraki Haber

ŞAŞOĞLU’ndan 60 Yatak Kapasiteli Kız Kur...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!