2015 Kadın Din Görevlileri arası Kur’an-ı Kerimi En Güzel Okuyan Elif Şimşek Oldu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
0
Kadın Din Görevlileri arası “Kur’an-ı Kerimi Güzel Okuma” yarışması Türkiye Finali Bilecik'te Gerçekleşti

BİLECİK MERKEZ KAYIBOYU CAMİİNDE KUR’AN ZİYAFETİ

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 2015 yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle, görevlilere yönelik etkinlikler çerçevesinde Kadın Din Görevlileri arasında “Kur’an-ı Kerimi Güzel Okuma” yarışması Türkiye Finali Bilecik Merkez Kayıboyu Camiinde yapıldı.Bu yıl yedincisi düzenlenen yarışmaya, Bilecik İl Valisi Ahmet Hamdi Nayir,Bilecik İl Müftüsü Necati Akkuş, Jüri Üyeleri olarak; Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme Kurul Üyeleri, Halil Tenger ve Bayram Yılmaz, Aile ve Dini Rehberlik Daire Başkanı Sedide Akbulut, Osmangazi Üniversitesi  İlahiyat F. Öğretim Üyesi Doç. Dr. Fatma  Asiye Sonat, Ondakuz Mayıs Ü. İlahiyat F. Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hatice Şahin, bölgelerinde birinci olan  9 bölge temsilcisinin yanısıra çok sayıda Kur’an sevdalısı dinleyici katıldı.

Yarışma İl Müftüsü Necati Akkuş’un selamlama konuşmasıyla başladı. Müftü Akkuş selamlama konuşmasında; “Kur’an-ı Kerim nurdur. Kur’an-ı Kerim huzurdur. Kur’an-ı Kerim berekettir. Kur’an-ı Kerim hidayettir. Kur’an-ı Kerim dünyada ve ahirette huzur ve saadettir. Peygamber Efendimiz (s.a.v) buyuruyorlar ki; ‘Bu Kur’an ile Allah Teala bazı kavimileri O’na yapıştıklarından dolayı, O’na tabi olduklarından dolayı aziz eder. Bazı kavimleri de O’ndan uzaklaşıp yüz çevirdiklerinden dolayı rezil eder’. Cenab-ı Hakka şükürler olsun ki ecdadımız, Kur’ana yapışarak izzeti bulmuşlar ve bize miras olarak bu güzel vatanı hediye etmişlerdir. Cenab-ı Hak Kur’an ile dünya ve ahiret izzetini yaşamaya bizleri muktedir kılsın inşallah.

Bu vesileyle ben, bu yarışma finalinin kuruluşumuz ve  kurtuluşumuzun şehri olan Bilecik’te, Şeyh Edebali Hazretlerinin, Dursun Fakih Hazretlerinin, Ertuğrulgazi Hazretlerinin huzurlarında Bilecik’te yapılmasından dolayı, bu konuda Bilecik’imizi tensip buyuran başta Sayın Diyanet İşleri Başkanımıza, Din Hizmetleri Genel Müdürlüğümüze, Cami Hizmetleri Genel Başkanlığımıza ve tüm emeği geçenlere, şu an aramızda bulunan basın mensuplarımıza, siz değerli katılımcılara ve değerli dinleyicilerimize sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Hepinize sevgi, saygı ve muhabbetlerimi arzediyorum. Allah’a emanet olunuz.” Dedi.

Bilecik İl Valisi Ahmet Hamdi Nayir’de yaptığı konuşmasına;  “İlim rütbesi rrütbelerin en yükseği. Eğer bu ilim bize Yaratıcımızı ve yaratılış gayemizi öğretiyorsa onun büyüklüğü artık tartışılmaz olur” diyerek başladı”. Vali Nayir konuşmasının devamında şunları söyledi; “Ne mutlu sizlere ki, Kur’an ilmiyle meşgul olan, Kur’an öğrenen ve öğreten, vaktini Kur’an ile geçirmeye çalışan, buradaki Kur’an ziyafetine iştirak  ederek bu programı zenginleştiren kişiler olarak insanların en hayırlılarısınız.

Bu topraklar, Osmanlının kuruluşuna ve Kurtuluş Savaşımızın önemli dönemlerine şehadet etmiş topraklardır. Bu topraklarda doğan büyüyen ve altıyyüz kusur sene hüküm sürecek olan bir cihan devletinin kurulmasına vesile olan Osmangazi Hazretlerinin, Kur’ana olan saygısını buradaki herkes çok net bilmektedir. Misafir  olduğu odada duvarda asılı diye gece sabaha kadar uyumayan bir ceddin torunları olarak bizler bu programlarda, hem onları anmak hem de  Yaratıcımızın bizden talaplarini anlamak bakımından güzel fırsatlar elde ediyoruz.

Temennim ve dileğim o ki, bu duygunun yeni yetişen gençlerimize aktararak, bu faaliyetlerimizin geleceğimizde iz bırakacak şekilde devam edip gitmesi. Bu faaliyetin İlimizde düzenlenmesinden duyduğum mutluluğu tekrar ifade ederek hepinizi saygıyla selamlıyorum.”

Açılış konuşmalarının ardından yarışmaya geçildi. Jüri üyelerinin değerlendirmeleri sonucunda;

Birinci: İstanbul Bölgesini temsil eden, İstanbul Ümraniye Mustafa Avni Kız kur’an Kursu Öğreticisi Elif Şimşek

İkinci: Konya  Bölgesini temsil eden, Kayseri Kocasinan Nuri Bahçeci Kur’an Kursu Öğreticisi Kevser Genç

Üçüncü: Uşak Bölgesini temsil eden, Isparta Merkez Deregümü Köyü Kur’an Kursu Öğreticisi Cemile Alpsümer oldu.

Yarışmalarda dereceye giren görevlilere ödülleri, Camiler ve Din Görevlileri Haftası açılış merasiminde takdim edilecek olması yanısıra il Müftlüğü tarafından hazırlanan çeşitli hediyeler verildi.

İstanbul Bölgesini temsil eden Elif Şimşek Hocahanımın kendisine takdim edilen hediyeleri, Şırnak Bölgesini temsil eden Hediye Eroğlu Hocahanıma vermesi duygulu anların yaşanmasına vesile oldu.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Büyük fıkıh alimi Vehbe Zuhayli vefat ettiÖnceki Haber

Büyük fıkıh alimi Vehbe Zuhayli vefat et...

Şırnak ve Silopi'de 2 hain saldırı: 5 şehitSonraki Haber

Şırnak ve Silopi'de 2 hain saldırı: 5 şe...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!