Kuramer\'den 90 Bin Tl\'lik Yarışma
MEDYA“KURAMER YAYIN ve ARAŞTIRMA ÖDÜLLERİ” uygulamasını başlattı.
KURAMER, Kur’an merkezli akademik ve ilmî yayınları ve araştırmaları teşvik etmek ve desteklemek amacıyla “KURAMER YAYIN ve ARAŞTIRMA ÖDÜLLERİ” uygulamasını başlatmış bulunmaktadır.
KURAMER, 2016 yılından itibaren her yıl, aşağıda sayılan alanlarda bir konuyu Kur’an-ı Kerîm merkezli olarak inceleyen kitap olarak yayınlanmış çalışmalar ile henüz yayınlanmamış akademik-ilmî araştırmalar arasından Seçici Kurul tarafından belirlenen birer çalışmaya başarı ödülü verecek, ayrıca iki araştırmayı da teşvik ödülü ile ödüllendirecektir.
- Ödüller, Kur’an İlimleri, Tefsir, Hadis, Fıkıh, Kelâm, Tasavvuf, Din Bilimleri, Toplum Bilimleri, Tarih, Felsefe gibi alanlarda yer alan herhangi bir konuyu Kur’an-ı Kerîm’le ilişki içinde ele alan çalışmalara verilecektir.
- “KURAMER Yayın Ödülü”, her yıl, Türkiye’de bir önceki yıl içinde yukarıda belirtilen alanlarda yayınlanmış telif kitaplar arasından Seçici Kurul tarafından belirlenecek bir kitaba verilecektir.
- “KURAMER Araştırma” ödülü, her yıl Mayıs ayının sonuna kadar KURAMER’E tevdi edilen henüz yayınlanmamış araştırmalar arasından Seçici Kurul tarafından belirlenecek bir araştırmaya verilecek, ayrıca iki araştırmaya da “KURAMER Araştırma Teşvik Ödülü” verilecektir.
- “KURAMER Araştırma Ödülü” ve “KURAMER Araştırma Teşvik Ödülü” alan araştırmaların yayın hakları KURAMER’e ait olacak, KURAMER tarafından yayınlandığında da ayrıca telif hakları ödenecektir.
- KURAMER Bilim, Çalışma ve Danışma heyetlerinde yer alan ilim adamları arasından oluşturulan Seçici Kurul, her yıl Eylül ayının ilk haftasında ödül sahiplerini açıklayacak, Ekim ayının ilk yarısında da düzenlenecek bir törenle ödüller sahiplerine tevdi edilecektir.
- KURAMER bünyesinde yürütülen araştırma projeleri kapsamında yapılan çalışmalar ödüller için yapılan değerlendirmeye alınmayacaktır.
- “KURAMER Yayın Ödülü”nün tutarı 30.000 TL,
- “KURAMER Araştırma Ödülü” tutarı 30.000 TL,
- “Araştırma Teşvik Ödülü” nün tutarı 15.000 x 2 : 30.000 TL dir.
- Ödüller T.C. vatandaşı araştırmacılara verilecek olup “Kuramer Yayın Ödülü”nde Türkçe yayınlar değerlendirmeye alınacaktır. “KURAMER Araştırma Ödülü” ile “Araştırma Teşvik Ödülü” ne katılacak çalışmalar ise Türkçe, Arapça veya Batı dillerinde (İngilizce, Fransızca, Almanca) olabilir.
- Araştırmanın hacmi asgari 150 sayfa / takriben 50.000 kelime olacaktır.
Başvuru:
Kur’an İlimleri, Tefsir, Hadis, Fıkıh, Kelâm, Tasavvuf, Din Bilimleri, Toplum Bilimleri, Tarih, Felsefe gibi alanlarda yer alan herhangi bir konuyu Kur’an-ı Kerîm’le ilişki içinde ele alan ve yukarıdaki şartları taşıyıp 2015 yılı içinde kitap olarak yayınlan çalışmaların Ocak 2016 ayı sonuna kadar, yayınlanmamış araştırmaların da Mayıs 2016 ayı sonuna kadar Merkezimize ulaştırılması gerekmektedir.
Akademisyen ve araştırmacılara duyurulur. 12.11.2015
İletişim ve Sorularınız İçin:
Tel : (0216) 474 0860/1918
E-Mail : odul@kuramer.org
İlginizi Çekebilir
Sokak röportajı saçmalığına ne zaman son verilecek?
Irkçılar, sokak röportajı sırasında başında üşüştükleri Suriyeli çocuklara küfretti ve saldırı girişiminde bulundu.
Tesettürden vazgeçme
Genç Dergisi medyanın görmezden geldiği mütesettir kadınların hikayesini okuyucularına aktarıyor.
Metaverse “intibak” sağlanabilecek bir ortam mıdır?
Manisa İl Müftülüğü “metaverse” konusunda aceleci sonuçlara varmış!
Türkiye'yi ayağa kaldıracak gelişme! Hepsi işin içindeymiş
Sabah gazetesi yazarı Dilek Güngör, TL'ye erişmekte zorlanan Londralı bankaların, Türkiye'de iş yapan bazı şirketleri paravan olarak kullandığını, Türk şirketlerin buradan TL krediyi çekip, Londra'daki bankaya taşıdıklarını ya da dolar hesaplarını TL'ye çevirtip, Londra'da mevduat hesabı açtıklarını hatırlattı. "Londra'da bire 10 faizi alan bizim şirketler bu alışverişten memnundu. Fakat Londra'ya ulaştırdıkları TL'ler sonra Türkiye'de spekülatif işlemlerde kullanılıyordu" diyen Güngör, "Yine mi Brütüsler!" başlıklı yazısında, "Son dönemde bizim Brütüs'lerin (yine aynı isimler) o çetelere her an kullanacakları TL'yi park etmeye başladığını duyuyorum. Hem de öyle az buz rakamlar değil… Şirketler arasında Türkiye'nin dev holdinglerini mi ararsınız, gıdacılarını mı, limancılarını mı, inşaatçılarını mı… Büyükler 500'er milyon TL'nin üzerinde parayı göndermişler. Biraz daha küçükler 250'şer milyon TL" ifadelerini kullandı.
Yazarlarımızdan Abdullatif Acar'ın Yeni Kitabı Çıktı
Huzur ve saadete ulaşmak her insanın en öncelikli hedeflerindendir. Ancak her nedense bunu hep yanlış yerlerde arıyoruz. Nefsimizin doyumsuz arzuları, şeytanın telkinleri, heva ve hevesimiz bizi yanıltıyor. Anlık düşünüyor ve karar veriyoruz.
Robert Kolej’den Boğaziçi’ne .... -II
Boğaziçi tartışmalarından yola çıkılarak kültürel iktidarın serencamını görmek mümkün…