© Dini Haberler 2020

Doktorlara müjdeli haber

Başbakan Davutoğlu, Tıp Bayramı dolayısıyla doktorlara maaş zammı, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ise, terör mağduru Silopi ve Cizreli gençlere iş vaadinde bulundu.

Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

DiniHaberler.com.tr:   Van’da konuşan Başbakan Davutoğlu’ndan, Tıp Bayramı’nda müjdeli haber. Hekimlerin emekli aylıklarının artırılacağını açıkladı. Buna göre; en düşük emekli doktor aylığı, 2 bin 100 TL’den 3 bin 100 TL’ye yükselecek.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Van’da düzenlenen Tıp Bayramı etkinliğinde konuşma yaptı. Davutoğlu, hekim ve diş hekimlerinin emekli aylıklarının artırılacağını söyledi.Davutoğlu, “Sağlık çalışanlarımızın özlük haklarına yönelik iyileştirici düzenlemeler yapıyoruz. Kamudan emekli olan hekim ve diş hekimlerimizin emekli aylıklarının, devlet memurlarına göre düşük kaldığının farkındayız. Yapılan yasal düzenlemeyle hekim ve diş hekimleri için emekli aylıklarının 2 bin 100 liradan 3 bin 100 liraya, uzman hekimlerde ise 2 bin 580 liradan 3 bin 250 liraya çıkarılmasını sağlayacağız” diye konuştu.

EMEKLİLİK YAŞI YÜKSELTİLECEK

Davutoğlu, hekimlerin emeklilik yaşının da 67’ye yükseltileceğini ifade etti. Davutoğlu, “Emeklilik şartlarında çok ciddi bir düzenlemeye bu anlamda gidiyoruz. Ayrıca, sağlık çalışanları için de emekli maaşı artışları için yeni bir çalışma yapacağız. Bu haktan halen emekli olanlar ile kanun yürürlüğe girdikten sonra emekli olacaklar da yararlanacak. Ayrıca, hekim ve diş hekimlerinin dul ve yetimlerinin de söz konusu artıştan yararlanmalarını sağlayacağız” dedi.

SAĞLIK ÇALIŞANLARINA YÖNELİK ŞİDDET

Sağlık çalışanlarına yönelik şiddete karşı önlemler aldıklarını belirten Davutoğlu, “Hazırladığımız genelge ve eylem planıyla sağlık çalışanlarına şiddet uygulayan hasta ve hasta yakınları, kolluk güçlerinin yetkisinde olan gözaltı uygulamasına maruz kalacaklar. Sağlık çalışanlarımızın maruz kaldığı şiddet olaylarında yaşadıkları travmanın en aza indirilmesi için de tedbirler alıyoruz. Bu tür olaylarda yasal işlemlerin takibi amacıyla ifadelerin çalıştıkları sağlık tesisinde alınmasına yönelik gerekli tedbirleri, kararları aldık” diye konuştu.

‘TUTUKLAMA YASAĞINI KALDIRIYORUZ’

“Bakanlıklar arasında imzalanacak protokol ile sağlık tesislerinden ve özel güvenlik personeli koordinasyonundan polisimiz doğrudan sorumlu olacak. Sağlıkta şiddet olaylarının yüzde 70’ini sözel şiddet kapsamında tehdit ve hakaretin oluşturduğunu tespit ettik. Sağlık çalışanlarımızı korumak amacıyla TCK’da yapılacak düzenlemeyle var olan tutuklama yasağını kaldırıyoruz. Yani hizmet eden, şifa dağıtmaya çalışan sağlık çalışanlarına tehdit ve hakaret edenler de bundan sonra tutuklama cezası alacaklar.”

‘Van, Diyarbakır, Mardin eşkıyaya bırakılmayacak’

Başbakan Ahmet Davutoğlu Tıp Bayramı kutlaması için gittiği Van’da, 500 yataklı Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin açılışında konuşma yaptı: Halkı sokağa çağıran şiddet yanlılarının çağrılarını boşa çıkarttığınız için Allah sizden razı olsun. Ülkemizin yanında yer almanız, teröre destek veren dış güçlere de ders olmuştur. Bu eşkıyalara karşı dimdik karşı durduğunuz için sizlere teşekkür ediyorum. Van, Diyarbakır, Mardin eşkıyalara bırakılmayacaktır. Bunlar belediyecilik yapmıyor. Onların yıktığını daha iyi inşa edeceğiz. Terör örgütleri yıkmak için varsa biz inşa etmek için varız.

Cizre ve Silopi’de 3 bin 200 kişiye iş

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Konya Milletvekili Abdullah Ağralı, Şırnak Valisi Ali İhsan Su ile birlikte istişare toplantılarını yapmak üzere Silopi’ye geldi. “Esnafla ilgili çalışmalarımız devam edecek” diyen Bakan Yılmaz, “İstihdama ilişkin gençlere ilişkin çalışmalarımız devam ediyor. Silopi’de 400 gencimizi toplum yararına çalışmadan başlamıştık. Buna 800 gencimizi daha ilave ediyoruz. 21 Mart itibari ile 800 gencimiz daha 9 ay boyunca çalışma imkanına kavuşmuş olacak. Bu çalışmalar tamamlanır tamamlanmaz Silopi bir örnek olacak. Silopi’de ne yaptıysak Cizre’de de  benzer çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Cizre ilçemizde 2 bin gencimize toplum yararına çalışma imkanı sağladık. Onlarda 21’ince başlayacaklar göreve. Mesleki eğitimlerde vereceğiz. Daha iyi daha yaşanılabilir bir Silopi ve Şırnak’ı el birliği ile oluşturacağız.” şekilnde konuştu. Kaynak: Gazete Vahdet

 

 

 

Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

DiniHaberler.com.tr:  

İlginizi Çekebilir

1 Ocak’tan itibaren geçerli olacak asgari ücret 17 bin 2 TL

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, "700 lirası asgari ücret desteği olmak üzere 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren geçerli olacak net asgari ücreti 17 bin 2 lira belirlemiş bulunmaktayız” dedi.

Memur ve emekli maaşına yapılacak zam oranı netleşti

SGK emekli zammı, memur maaş zammı için 5 aylık enflasyon farkı belli oldu. TÜİK'in Kasım ayı enflasyon oranının açıklamasıyla refah payı hariç Ocak emekli zammı büyük oranda netleşti. Rakamlar Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun masasında da yer alacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan, milyonlarca emekliye 5 bin lira ikramiye müjdesi!

Milyonlarca emeklinin beklediği müjdeyi Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine toplantısı sonrası verdi. Erdoğan emeklilere 5 bin TL ödeme yapılacağını duyurdu. Peki emekliye 5 bin lira ikramiye ne zaman ödenecek? En düşük emekli maaşı ne kadar olacak? Memur emekli zammı ne kadar?

Memur ve emekli zammında oran belli oldu

Milyonlarca memur ve emeklinin beklediği eylül ayı enflasyon rakamları bugün TÜİK tarafından açıklandı. Böylece emekli ve memur maaşlarına yansıyacak 3 aylık enflasyon farkı da refah payı hariç olarak kesinlik kazandı.

10 bin polis alımı yapılacak

Emniyet Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, 10 bin polis alımı gerçekleştirileceği belirtildi.

Karayolları 3 bin sürekli işçi alımı yapacak

Karayolları Genel Müdürlüğü 3 bin işçi alımı yapacak. 3 bin işçi alımı için başvuru tarihleri ve şartları belli oldu. Karayolları Genel Müdürlüğü işçi alımı başvuruları ne zaman yapılacak? Başvuru şartları neler? İşte konuya ilişkin detaylar...

TÜM HABERLER