Amerika Diyanet Merkezi Mart ayında açılacak
Türkiye Diyanet Vakfı katkılarıyla ABD’ deki Müslümanları aynı çatı altında buluşturacak olan Amerika Diyanet Merkezi Mart ayında açılacak.
ABD'deki Müslümanları aynı çatı altında buluşturacak ve ilk Türk İslam Merkezi olma özelliği taşıyan Merkez’de İslam dininin temel kaynaklarına dayalı doğru ve güncel bilgiyle toplumun din konusunda aydınlatılması, inanç, ibadet ve ahlak esaslarıyla ilgili topluma rehberlik edilmesi, adalet, barış, müsamaha ve karşılıklı anlayış temelinde ilişkiler geliştirilmesi amacıyla çeşitli çalışmalar yürütülecek.
ABD'deki çift minareli ilk cami
Cami merkezli bir kompleks olan Amerika Diyanet Merkezi'nde kültür merkezi, cemiyet binası, konuk evi ve geleneksek Türk evleri bulunuyor.
Yapının en merkezi binası olan cami ise 16. yüzyıl dönemi Osmanlı mimarisine uygun inşa edildi. ABD'deki iki minareli tek cami olacak ibadethanede avlu da dahil aynı anda üç bin kişi ibadet edebilecek. Bin 879 metrekare alan üzerine oturan caminin altında 300 metrekare genişliğinde İslam Eserleri Müzesi yer alıyor.
Külliye içinde Selçuklu mimarisine uygun inşa edilen kültür merkezinde ise kütüphane, konferans ve sergi salonu, toplantı salonu ve resepsiyon alanı bulunuyor. Kültür merkezi içindeki İslam Araştırmaları Merkezi'nde ise Türkiye'den ABD'ye lisans ve lisansüstü eğitim için gidecek öğrencilere danışmanlık hizmeti sunulacak.
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN
Yorum Yazın