Özdemir, İLİTAM yalanını unutturmayacağız!
STKDin-Bir-Sen Genel Başkanı Yusuf Özdemir, Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar’ın İLİTAM ile ilgili din görevlilerini yanıltan açıklamalarını hiçbir din görevlisinin unutmaması gerektiğini, belirterek basın açıklaması yaptı.
DiniHaberler.com.tr: Din-Bir-Sen Genel Başkanı Yusuf Özdemir, Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar’ın İLİTAM ile ilgili din görevlilerini yanıltan açıklamalarını hiçbir din görevlisinin unutmaması gerektiğini, belirterek basın açıklaması yaptı. Açıklamasında, İLİTAM ve Rotasyon üzerinden prim yapmaya çalışan yetkili sendika Diyanet-Sen’in doğruluk, dürüstlük ve erdem kavramları üzerinden açıklamalarda bulunarak ‘İLİTAM’ı hallettik. Diyanet-Sen mağdur olan kardeşlerimizin dertlerine çözüm bulmak için çalışırken, taşın altına elini sokmadan sadece menfaat sendikacılığı yapanlara üzülüyorum. Din görevlisi kimliğini yok sayarcasına, verilen emekleri itibarsızlaştırmaya hiç kimse kalkışmamalı.’ Açıklamalarında bulunmuştu, ifadelerini kullanarak şöyle dedi: “Bugün geldiğimiz noktada kimin menfaat sendikacılığı yaptığı ortaya çıktı. Hangi sendikanın din görevlisi kimliğini yok saydığını bütün din görevlileri gördü, dedi.
Özdemir, açıklamasında şunları söyledi: “Sendikal hareketleri incelediğiniz zaman dünyada hiçbir sendikanın gerçek dışı beyanlarla ne üyelerini ne de mensubu bulunduğu iş kolunu aldatmadığını görebilirsiniz. Ancak ülkemizdeki sendikal hareketler bakımından gelinen nokta son derece üzüntü vericidir. Özellikle Peygamber varislerini yanıltarak prim elde etmeye yönelik girişimler düşündürücüdür. Bu noktada Diyanet camiasının gelişen olayları iyi incelemesi ve kendi menfaatleri için bir değerlendirme yapması gerekir. Gerçek dışı beyanlarla, ‘yaptım, oluyor’ gibi çıkışlarla yürütülen sendikacılığın din görevlilerine yarar yerine zarar vermesi kaçınılmazdır.
Üzülerek söylüyorum ki, tüzüğünde belirtilen kuruluş amacını unutarak yapılan sendikacılık dünya literatüründe ‘Sarı Sendikacılık’ olarak adlandırılmaktadır. Ne yazık ki, Diyanet-Sen’in bugünkü durumu da bunun açık bir örneğidir. Üyelerinin haklarını korumak ve kollamak, problemlerine çözüm üretmek yerine gerçek dışı beyanlarda bulunmak suretiyle kandırmayı seçen Diyanet-Sen, ülkemizdeki sendikacılık açısından endişe verici bir duruma gelmiştir. Gerçek dışı söylemleriyle din görevlilerini aldatanlar ne yazık ki, Peygamber verisi görüntümüze gölge düşürmüştür.”
Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar’ın İLİTAM ve Rotasyon üzerinden Diyanet camiasını aldattığını belirten Özdemir, Bayraktutar’ın, isim vermeden üstü kapalı olarak Din-Bir-Sen’e yönelik ağır sözler sarf ettiğini, ancak ağzından çıkan her sözün altında kalarak pejmürdeye döndüğünü söyleyerek şöyle devam etti: “Sayın Bayraktutar, Din-Bir-Sen’den ve bütün din görevlilerinden özür dileyene kadar açıklamalarımıza devam edeceğiz. Sendikalar erdemli olmak zorundadır. Sendikal mücadele hak ve hukuk gözetilerek yapılmalıdır. Erdemli olamayan, hak ve hukuk kavramlarını yıpratanlar o koltuğu bırakmak zorundadır. Din-Bir-Sen olarak ilkelerimizden taviz vermedik. Bizim abdestimizden şüphemiz yok. Bu nedenle dik duruyoruz. Bu nedenle açık ve net konuşuyoruz. Utanacak bir şeyimiz olmadığı için başımız dik, alnımız açık yürüyoruz.”
İlginizi Çekebilir
Hocamızın yanındayız!
ÇEDES programı kapsamında okullarda ‘manevi danışmanlık’ yapan din görevlilerinin sistematik bir şekilde hedef alınmasına Mil-Diyanet Sen’den sert tepki geldi.
BİR MÜFTÜYE İFTİRA ATMAK BU KADAR KOLAY OLMAMALI
Bir okulda din derslerine giren Şanlıurfa’nın Akçakale ilçe Müftüsü, çirkin bir iftiraya maruz kalarak çıkarıldığı mahkemece tutuklandı ve cezaevine gönderildi.
Siz hangi milletten hangi dindensiniz
Diyanet-Sen Balıkesir Şube Başkanı Mehmet Akif Gerboğa, KKTC' de Din Görevlisi Ahmet İşçi'nin yaz Kur’an Kursu’nda çocuklara Kur’an öğrettiği için polis tarafından tutuklanmasını ve yapılan hukuk dışı uygulamayı şiddetle kınadığını belirterek “49 yıl önce Kıbrıs Barış Harekatı ile Türk askeri, adayı Yunan işgalinden kurtardı ancak bir kesimi Milletine ve İslama düşmanlıktan kurtaramadık” dedi.
İHL’DEN DEPREM BÖLGESİNE YARDIM KAMPANYASI
6 Şubat tarihinde Türkiye yüzyılın felaketiyle sarsıldı. Aziz Türk Milleti bu yaraları hız bir şekilde sarmak adına yoğun bir çabanın içerisindedir. Çekmeköy Şehit Ömer Halisdemir Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Ortaokulu’da bu kapsamda önemli bir kampanya başlatarak deprem bölgesine yardım etmeyi amaçlıyor.
Menzil Cemaati kapılarını depremzedelere açtı!
Menzil Cemaati, Adıyaman'daki depremzedeler, Menzil Köyü'nde bulunan Buhara Evleri'nin kapılarını açtı. Depremzedeler tam kapasite ile evlerde misafir edilmeye başlandı.
Kur'an'ı yakan kafir cezasız mı kalacak?
Mil-Diyanet Sen Giresun Şubesi Başkanı Celalettin Ocak, İsveç'teki Türkiye Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim'i 'ifade özgürlüğü' bahanesine sığınarak yakan Danimarkalı siyasetçi Rasmus Paludan’a tepki gösterdi.