Müslüman temsilciler, O camilerin kapısına kilit vurun!
DÜNYADİYANET HABER- Almanya Müslümanları Merkez Konseyi Başkanı Aiman Mazyek ile İslam Konseyi Genel Sekreteri Burhan Kesici, o camilerin kapatılmasını istedi...
Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ
İslam Konseyi Genel Sekreteri Burhan Kesici, “Berlin’deki terör saldırısıyla tartışmalardaki ses tonunun çok daha sertleştiğini gayet iyi hissediyoruz ve bu havanın öyle çabuk değişmeyeceği korkusu taşıyoruz” dedi. Yabancı karşıtı parti AfD’nin güçlenmesiyle üzerlerindeki baskının da arttığını belirten Kesici, “Terör ve şiddetle uluslararası bir sorun yaşıyoruz. Burada toplum olarak daha da bütünleşerek, şiddeti dışlamalıyız. Güvenlik birimleri şiddet vaaz eden camilere karşı önlem almalı. Bu tür camilerin iyi gözetim altına alınması ve gerekirse yasaklanması en doğrusu olur” diye konuştu.
DİN ÖZGÜRLÜĞÜNE SIĞMAZ
Aiman Mazyek de, “DEAŞ için asker toplayanlar din özgürlüğüne sığınamaz ve onların kapısına kilit vurulması gerekir” dedi.
İslambilimci Riem Spielhaus ise Berlin’de karanlık tiplerin gittiği arka avlulardaki küçük mescitlerin halen kapatılmamış olmasını eleştirdi. Spielhaus, bu sorunlu camileri Berlin’deki Müslümanların bile tanımadığını belirtti.
HOCALAR POLİSLE İŞBİRLİĞİ YAPMALI
Yeşiller milletvekili Özcan Mutlu da, cami hocalarını tehlikeli kişileri polise bildirmeye çağırdı. Bild Gazetesine konuşan Mutlu, Berlin’deki terör saldırısını yapan Anis Amri’nin Moabit semtindeki Fussilet Camisi’ne gidip geldiğini, bu caminin Alman istihbaratının gözetiminde olduğunu belirtti. Bundan ders çıkarılmasını isteyen Mutlu, “Birisinin radikal hareketlerini gören bir cami imamı, buna karşı bir şeyler yapmalı. İmamın aynı zamanda görevi bu. İmamlar güvenlik birimleriyle işbirliği yapmalı ki, buna karşı etkili mücadele edilebilsin” dedi. Kaynak: Hürriyet
İlginizi Çekebilir
Mescid-i Aksa’da 100 bin kişinin katılımıyla Kur’an-ı Kerim hatim edildi
28 Mart Cuma günü 100 binden fazla Filistinli Mescid-i Aksa’da yatsı ve teravih namazlarını kılarak Kur’an hatim ettiler.
Dünya Müslüman Alimler Birliği’nin Gazze fetvası
Dünya Müslüman Alimler Birliği’ne bağlı İçtihat ve Fetva Komitesi, “İslam ülkeleri yönetimlerinin Gazze’deki savaşa ilişkin yükümlülükleriyle ilgili fetvası” başlığıyla açıklama yayımladı.
Filistinli kadınlar benzeri görülmemiş İsrail şiddetine maruz kalıyor
İsrail'in Gazze'ye yönelik savaşının yükünü Filistinli kadınlar çekmektedir: 12.000'den fazla kişi öldürülmüş, binlerce kişi yerinden edilmiş ve gözaltında yaygın kötü muamele rapor edilmiştir.
Mahmud Abbas Yönetimi'nin Cenin'deki son kumarı nasıl sonunu getirebilir?
Filistin Yönetimi, diğer Filistinlileri öldürerek halka işgalle işbirliği yaptığını da göstermiş oluyor.
Asya ülkesinden Türkiye'ye olay savunma sanayi teklifi, Siz teknolojinin liderisiniz
Bangladeş’in geçici hükümet başkanı Muhammed Yunus, Türkiye'den savunma sanayii alanında destek istedi.
Soğuktan donarak ölmek
Gazze'de açlık kol gezerken ve çocuklar hava koşullarından korunamazken, zaten fiziksel olarak zayıf düşmüş durumdalar; bu da onları hipotermiyle mücadele edemez hale getiriyor.