Almanya Milli Görüş bin mülteci aileye sahip çıkıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
0
Almanya Milli Görüş Teşkilatı İGMG, acil tedbir paketi ile bin mülteci ailenin bakımını üstleneceğini bildirdi.

Almanya Milli Görüş Teşkilatı İGMG'nin internet sitesinde bildirildiğine göre, teşkilata bağlı 600'den fazla cami ve kurumu bin mülteci ailenin bakımını üstlenecek. İGMG Genel Sekreteri Bekir Altaş tarafından yapılan açıklamada, Avrupa ve Almanya'daki cami ve diğer kuruluşlardan herbirinin en az bir ailenin bakımını üstleneceklerini belirtti.

Böylece yaklaşık olarak 4 bin mültecinin bakımının sağlanacağı ifade edilen açıklamada, mültecilere yalnızca barınma, gıda yardımı değil, aynı zamanda resmi başvurularının yapılmasında, resmi işlerin takibinde, kiralık ev bulma, iş arama ya da çocuklarının eğitimi gibi hayatın tüm alanlarını kaplayan geniş çaplı yardımlar yapılacağı bildirildi.

Milli Görüşe bağlı yardım derneği Hasene'nin Başkanı Mesud Gülbahar, önümüzdeki Kurban Bayramında, ilk defa Almanya'nın kurban kampanyasına dahil edileceğini, çok sayıda başvuru nedeniyle bu yıl Almanya'da da kurban eti dağıtımı gerçekleştirileceğini söyledi.

Genel Sekreter Altaş açıklamasında ayrıca şu ifadelere yer verdi: 'İmkân olan her yerde bütün cami cemiyetlerini mobilize edeceğiz, yardım çağrılarında bulunacağız ve mültecilere destek olacağız. IGMG’ye ait birçok bina hâlihazırda mülteci barınağı olarak kullanılıyor, birçok yerde de belediyelerle görüşmelere devam ediliyor'.

İGMG internet sitesinde yayınlanan açıklamada Altaş ve Gülbahar, Müslümanların mültecilere sahip çıkmadığı yönündeki eleştirileri de geri çevirerek, bu eleştirilerin gerçekleri yansıtmadığını kaydettiler. Altaş ve Gülbahar'ın ortak açıklamasında şu sözler yeraldı: 'Müslümanlar yurt içinde ve dışında birçok yönden oldukça aktif. Viyana’da bir IGMG cemiyeti 200 mültecinin bakımını üstlenmiş durumda. Yeni mültecilerin geldiği her yerde Müslümanlar ellerinde kumanya paketleriyle istasyonlarda onları karşılıyor. Bunların haricinde yüzlerce irili ufaklı proje Müslümanlar tarafından Almanya içerisinde yürütülmeye devam ediyor'.

Dünya Bülteni / Haber Merkezi

 
Anahtar Kelimeler:

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
DGS yerleştirme sonuçları açıklandıÖnceki Haber

DGS yerleştirme sonuçları açıklandı

Özel okul teşvik yerleştirme sonuçları açıklandıSonraki Haber

Özel okul teşvik yerleştirme sonuçları a...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!