Piyango kumardır harama bulaşmayın
FETVALARMilli Piyango çekilişine sayılı günler kala, gazete ve televizyon reklamları ile vatandaşlar kumar bataklığına çekilmeye çalışılırken, ilahiyatçılardan “Harama bulaşmayın” uyarısı geldi.
Milli Piyango çekilişine sayılı günler kala kumar kurumu, gazete, televizyon, radyo ve sosyal medya reklamları ile vatandaşları kumar batağına çekme çalışmalarına hız verdi. Gazetemize konuşan Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Ali Güldemir ve Din Bir-Sen Genel Başkanı Yusuf Özdemir ise piyangonun bir kumar olduğuna dikkati çekerek vatandaşlara “Harama bulaşmayın” uyarısında bulundu
Toplum çürütülüyor
Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Ali Güldemir, “Milli Piyango devlet eliyle bu ülkenin vatandaşına oynatılmak istenen büyük çoğunluğu da buna alet edilen büyük bir kumardır. Milli piyangonun, insanların bir araya gelip iddia için iskambil kağıdı oynamasından, at yarışı veya iddiadan herhangi bir farkı yoktur. Toplumumuzu bu tür pisliklerden arındırmamız gerekir. Din görevlisi kardeşlerim camilerde bu konunun önemine binaen vaazlarında söz ediyor. Fakat bakkallarda, marketlerde, büfelerde, seyyar satıcılarda piyango bileti satışı yapılıyor. Bu da toplumumuzu çürüten bir durum. Toplumda insanlar elinin emeğinin karşılığını almak yerine bedavadan, çalışmadan çok para kazanma hayali ile toplumsal psikolojimizi bozan bir uygulamadır” tepkisini gösterdi.
Haramın millisi olmaz!
Din Bir-Sen Genel Başkanı Yusuf Özdemir ise, “Ekonomik krizi bahane ederek, insanlara bir umut tacirliği yapılıyor. Milli Piyango ve diğer şans oyunları dinimiz tarafından yasaklanmış bir kumardır. Kumar da, şans oyunları da bir sömürü düzenidir. Bir aldatmacadır. Önce bu Milli Piyango’nun isminin değiştirilmesi gerekiyor. Çünkü faizin, kumarın ve haramın millisi olmaz. Kesinlikle bu kumar oyunundan vazgeçilmesi gerekiyor” dedi.
Diyanet Duyurular Sayfamız için TIKLAYINIZ
Diyanetliler Platformu Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ
Dini Haberler Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ
İlginizi Çekebilir
Otel banyolarında kullandığımız fazla şampuanları almak caiz mi?
Son dönemde otellere turizm anlamında büyük ilgi var. Peki otellerde kullandığımız diş macunu, sabun, şampuan vb. şeylerden artanları hediye, hatıra veya daha sonra kullanmak üzere yanımıza alabilir miyiz? İşte cevabı...
Sihirin hakikati var mıdır?
Bu işlerle uğraşanların dinî bakımdan durumları nedir?
Hayrettin Karaman'dan kripto para fetvası, Haramdır
Kripto paraların atası Bitcoin yeniden yükseliş trendine girerek popülerliğini sürdürürken kripto para piyasası ile ilgili tartışmalar da tüm hızıyla devam ediyor. İlahiyatçı yazar Hayrettin Karaman, "Sanal para alıp satarak para kazanmak caiz değildir" dedi.
Yengeç, ıstakoz, karides, kalamar, midye, kurbağa vs. gibi deniz ürünleri yenir mi?
Kur’an-ı Kerim’de, denizden elde edilen yiyeceklerin helal olduğu bildirilmiştir
Banka kredisiyle kurban kesilebilir mi?
Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan "faizli işlem" uyarısı.
Salgında aşı yaptırmamak kul hakkına girer
Din İşleri Yüksek Kurulu salgın döneminde aşı yaptırmamanın kul ve kamu hakkı olarak değerlendirilebileceğini açıkladı.