Öcalan'dan HDP heyetine veto!
GÜNCELÇözüm sürecinin baltalanmasına hayıflanan Öcalan, kendisini ziyaret etmek isteyen HDP'lileri veto etti.
Tırmanan terör saldırılarıyla birlikte İmralı ziyaretleri askıya alınan HDP heyetine,Abdullah Öcalan'ın da açık tavır koyduğu ve çözüm sürecinin kesintiye uğramasına sebep olan gelişmelerden HDP'yi de sorumlu tuttuğu ortaya çıktı.
Öcalan'ın, ''benim hal hatır sorma görüşmelerine ihtiyacım yok. Hasbihal için ziyaret edecekseniz bana gelmeyin''mesajı gönderdiği öğrenildi. Terör örgütü ile arasına mesafe koymadığı için İmralı'ya gidişlerine izin verilmeyen HDP heyetine, çözüm sürecini iyi yönetemedikleri gerekçesiyle Öcalan'ın da tepki gösterdiği ve süreci rayına oturtacak adımlar atılmadığı takdirde görüşme yapmak istemediği belirtildi.
ÇÖZÜM KONUŞMUYORSUNUZ
Ulaşılan kaynaklar, Öcalan'ın, çözüm sürecini donduran gelişmelerden sürecin tüm aktörlerini sorumlu tuttuğu, bu kapsamda HDP ve PKK'ya yönelik önemli eleştiriler dile getirdiğini vurguladılar. Öcalan'ın, seçim öncesi ve sonrası HDP'den yapılan ve AK Partiile koalisyon seçeneğini sıfırlayan sert açıklamalarından da rahatsız olduğu kaydedildi.
Kaynak : Akşam-Haber7
İlginizi Çekebilir
Türkiye'nin ünlü cemaati vatandaşın malına çökmeye başladı, Yetmedi ölümle tehdit ettiler
Türkiye'nin ünlü cemaati vatandaşın malına çökmeye başladı. Duruma itiraz eden vatandaş bu kez ölümle tehdit edilmeye başlandı.
Emeklilere tek seferliğine 27 bin lira verecekler
Diyanet'in caiz olmadığına yönelik fetva verdiği emekli promosyonlarıyla ilgili önemli bir gelişme yaşandı.
Solak medya yine çuvalladı! ‘Fetva’ manipülasyonu ellerinde patladı
Başını CHP yandaşlarının çektiği solak medyanın organize bir biçimde Diyanet İşleri Başkanlığını hedef alarak yıllar önce yayınlanan Fetva üzerinden alçak bir manipülasyona imza attı. CHP yandaşı medyanın söz konusu iddiası Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM) tarafından yalanlandı.
Ramazan Bayramı yarın başlıyor
Müslümanlar için büyük öneme sahip Ramazan Bayramı, yarın başlayacak.
Zorlu Holding CEO'su Köksal görevinden istifa etti
Ramazan tebriğinden rahatsız olan ve büyük tepki çeken Zorlu Holding CEO'su Bekir Cem Köksal'ın görevinden istifa ettiği öğrenildi.
Cem Köksal gözaltına alındı
Ramazan tebriğinden rahatsız olan Zorlu Holding CEO'su Cem Köksal hakkında soruşturma başlatılmıştı. Köksal'ın gözaltına alındığı bildirildi.