Moskova Ulu Camii'nde Kur’an Dünyası sergisi gerçekleşti
DÜNYAKatar işbirliğiyle "Kuran Dünyası" sergisi 9 Kasım Cumartesi günü Moskova’daki Ulu Cami'de açıldı.
Saraha News sitesinin aktardığına göre, Rusya ve Katar’ın ortak projesi doğrultusunda “Kuran Dünyası” sergisi ve “İslami Sinema Haftası” festivali 9 Kasım’da Moskova Ulu Cami’de başladı ve 24 Kasım'a kadar devam edecek.
Moskova Uluslararası Kur’an Okuma Yarışması düzenleme komitesi başkanı ve Rusya Müslümanları Din İdaresi başkan yardımcısı Ruşen Abyasev, bu serginin çocuklara ve yetişkinlere yönelik özel programlar içereceğini açıkladı. Ziyaretçilerin Peygamber Efendimiz (s.a.v) dönemindeki Mekke ve Medine atmosferini yaşama fırsatı bulacaklarını ekledi.
Ruşen Abyasev serginin yanısıra İslami film yapımlarının sergilenmesi amacıyla İslami Sinema Haftası festivalinin de sergiyle eşzamanlı olarak Moskova Ulu camiinde gerçekleşeceğini ifade etti.
Moskova'da Kur'an-ı Kerim Festivali Düzenlenecek
22. Moskova Uluslararası Kur’an Kıraatı Yarışması’nın 9 Afrika ülkesinin de aralarında bulunduğu 30’dan fazla ülkeden kârilerin katılımyla 6-8 Kasım 2024 tarihleri arasında, Moskova Ulu Cami’de gerçekleştirildiğini de belirtmek gerekir.
Diyanet Duyurular Sayfamız için TIKLAYINIZ
Diyanetliler Platformu Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ
Dini Haberler Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ
İlginizi Çekebilir
Mescid-i Aksa’da 100 bin kişinin katılımıyla Kur’an-ı Kerim hatim edildi
28 Mart Cuma günü 100 binden fazla Filistinli Mescid-i Aksa’da yatsı ve teravih namazlarını kılarak Kur’an hatim ettiler.
Dünya Müslüman Alimler Birliği’nin Gazze fetvası
Dünya Müslüman Alimler Birliği’ne bağlı İçtihat ve Fetva Komitesi, “İslam ülkeleri yönetimlerinin Gazze’deki savaşa ilişkin yükümlülükleriyle ilgili fetvası” başlığıyla açıklama yayımladı.
Filistinli kadınlar benzeri görülmemiş İsrail şiddetine maruz kalıyor
İsrail'in Gazze'ye yönelik savaşının yükünü Filistinli kadınlar çekmektedir: 12.000'den fazla kişi öldürülmüş, binlerce kişi yerinden edilmiş ve gözaltında yaygın kötü muamele rapor edilmiştir.
Mahmud Abbas Yönetimi'nin Cenin'deki son kumarı nasıl sonunu getirebilir?
Filistin Yönetimi, diğer Filistinlileri öldürerek halka işgalle işbirliği yaptığını da göstermiş oluyor.
Asya ülkesinden Türkiye'ye olay savunma sanayi teklifi, Siz teknolojinin liderisiniz
Bangladeş’in geçici hükümet başkanı Muhammed Yunus, Türkiye'den savunma sanayii alanında destek istedi.
Soğuktan donarak ölmek
Gazze'de açlık kol gezerken ve çocuklar hava koşullarından korunamazken, zaten fiziksel olarak zayıf düşmüş durumdalar; bu da onları hipotermiyle mücadele edemez hale getiriyor.