İsrail'in Mescid-i Aksa'daki saldırıları sürüyor
DÜNYAMescid-i Aksa'ya yönelik ihlallerini sürdüren işgal güçleri 5'i çocuk 7 Filistinliyi gözaltına aldı
İsrail işgal güçlerinin Doğu Kudüs'te 5'i çocuk 7 Filistinliyi gözaltına aldığı bildirildi.
İsrail Polis Sözcüsü Luba Samri, yaptığı yazılı açıklamada, El-İsaviyye Mahallesi'nde "düzeni bozmak" suçlamasıyla haklarında yakalama kararı bulunan iki kişinin gözaltına alındığı sırada İsrail polisine taş atıldığını, polisin müdahalesi sonucu 5 çocuğun gözaltına alındığını ifade etti.
Doğu Kudüs'te dün İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırılarını protesto etmek isteyen Filistinli göstericiler ile İsrail polisi arasında çıkan olaylarda da 11 Filistinli gözaltına alınmıştı.
Yahudiler için yılbaşı olarak kabul edilen "Roş Aşana" tatili nedeniyle yaklaşık 50 Yahudi yerleşimci, Tarım Bakanı Uri Ariel eşliğinde pazar günü Mescid-i Aksa'ya girmiş, yerleşimcilerin buraya alınmasını protesto eden ve içeri girmek isteyen Filistinlilere ses bombası, göz yaşartıcı gaz ve plastik mermiyle müdahale edilmişti. Müdahale sırasında aralarında kadınların da bulunduğu çok sayıda kişi yaralanmıştı.
İsrail işgal güçleri salı sabahı da postallarıyla Mescid-i Aksa'nın etrafı camekanla çevrili minberinin yakınına kadar girmiş ve çatısına çıkmıştı.
Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlallerin ardından gerilimin yükseldiği Kudüs'te, İsrail askerleri ile Filistinliler arasında arbede yaşanıyor.
Dünya Bülteni/ Haber Merkezi
İlginizi Çekebilir
Mescid-i Aksa’da 100 bin kişinin katılımıyla Kur’an-ı Kerim hatim edildi
28 Mart Cuma günü 100 binden fazla Filistinli Mescid-i Aksa’da yatsı ve teravih namazlarını kılarak Kur’an hatim ettiler.
Dünya Müslüman Alimler Birliği’nin Gazze fetvası
Dünya Müslüman Alimler Birliği’ne bağlı İçtihat ve Fetva Komitesi, “İslam ülkeleri yönetimlerinin Gazze’deki savaşa ilişkin yükümlülükleriyle ilgili fetvası” başlığıyla açıklama yayımladı.
Filistinli kadınlar benzeri görülmemiş İsrail şiddetine maruz kalıyor
İsrail'in Gazze'ye yönelik savaşının yükünü Filistinli kadınlar çekmektedir: 12.000'den fazla kişi öldürülmüş, binlerce kişi yerinden edilmiş ve gözaltında yaygın kötü muamele rapor edilmiştir.
Mahmud Abbas Yönetimi'nin Cenin'deki son kumarı nasıl sonunu getirebilir?
Filistin Yönetimi, diğer Filistinlileri öldürerek halka işgalle işbirliği yaptığını da göstermiş oluyor.
Asya ülkesinden Türkiye'ye olay savunma sanayi teklifi, Siz teknolojinin liderisiniz
Bangladeş’in geçici hükümet başkanı Muhammed Yunus, Türkiye'den savunma sanayii alanında destek istedi.
Soğuktan donarak ölmek
Gazze'de açlık kol gezerken ve çocuklar hava koşullarından korunamazken, zaten fiziksel olarak zayıf düşmüş durumdalar; bu da onları hipotermiyle mücadele edemez hale getiriyor.