İslam İşbirliği Teşkilatı'na Mescid-i Aksa çağrısı
DÜNYATunus'taki Nahda Hareketi, İslam İşbirliği Teşkilatı'nı İsrail'in Aksa saldırısını görüşmek üzere acil toplantıya çağırdı
Tunus'ta Nahda Hareketinin, İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırılarını görüşmek üzere İslam İşbirliği Teşkilatı'nı (İİT) acil toplantıya çağırdığı bildirildi.
Hareketin lideri Raşid el-Gannuşi imzasıyla yayımlanan açıklamada, İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırılarına karşı konulması için İİT acil toplantıya çağrıldı.
"Müslümanların en büyük mukaddesatından birine yapılan siyonistlerin bu sömürgeci saldırısını kesin bir şekilde reddediyoruz" denilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"Silahsız kadın, çocuk ve erkeklerden oluşan onlarca kişiyi yaralayan siyonistlerin Mescid-i Aksa'ya saldırıları üçüncü gününde sürüyor. Uluslararası toplumun, insanlık, uluslararası anlaşmalar ve tüm örflerin ayaklar altına alındığı bu saldırıları yalnızca izleyen konumunu derhal terk etmesi gerekiyor."
Yahudiler için yılbaşı olarak kabul edilen "Roş Aşana" tatili nedeniyle yaklaşık 50 Yahudi yerleşimci, Tarım Bakanı Uri Ariel eşliğinde pazar günü Mescid-i Aksa'ya girmiş, yerleşimcilerin Mescid-i Aksa'ya alınmasını protesto eden ve içeri girmek isteyen Filistinlilerin üzerine, İsrail askerleri ses bombası, göz yaşartıcı gaz ve plastik mermi sıkarak müdahale etmişti. Müdahale sırasında aralarında kadınların da bulunduğu çok sayıda kişi yaralanmıştı.
Dünya Bülteni/ Haber Merkezi
İlginizi Çekebilir
Mescid-i Aksa’da 100 bin kişinin katılımıyla Kur’an-ı Kerim hatim edildi
28 Mart Cuma günü 100 binden fazla Filistinli Mescid-i Aksa’da yatsı ve teravih namazlarını kılarak Kur’an hatim ettiler.
Dünya Müslüman Alimler Birliği’nin Gazze fetvası
Dünya Müslüman Alimler Birliği’ne bağlı İçtihat ve Fetva Komitesi, “İslam ülkeleri yönetimlerinin Gazze’deki savaşa ilişkin yükümlülükleriyle ilgili fetvası” başlığıyla açıklama yayımladı.
Filistinli kadınlar benzeri görülmemiş İsrail şiddetine maruz kalıyor
İsrail'in Gazze'ye yönelik savaşının yükünü Filistinli kadınlar çekmektedir: 12.000'den fazla kişi öldürülmüş, binlerce kişi yerinden edilmiş ve gözaltında yaygın kötü muamele rapor edilmiştir.
Mahmud Abbas Yönetimi'nin Cenin'deki son kumarı nasıl sonunu getirebilir?
Filistin Yönetimi, diğer Filistinlileri öldürerek halka işgalle işbirliği yaptığını da göstermiş oluyor.
Asya ülkesinden Türkiye'ye olay savunma sanayi teklifi, Siz teknolojinin liderisiniz
Bangladeş’in geçici hükümet başkanı Muhammed Yunus, Türkiye'den savunma sanayii alanında destek istedi.
Soğuktan donarak ölmek
Gazze'de açlık kol gezerken ve çocuklar hava koşullarından korunamazken, zaten fiziksel olarak zayıf düşmüş durumdalar; bu da onları hipotermiyle mücadele edemez hale getiriyor.