© Dini Haberler 2020

Hafızlık yarışması Türkiye birincisi Gaziantep'ten

Diyanet İşleri Başkanlığınca Kur’an kursu öğrencileri arasında düzenlenen hafızlık yarışmasının Türkiye finali gerçekleştirildi.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından her yıl Türkiye geneli Kur'an kursları arası düzenlenen Hafızlık ve Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması’nın Türkiye finali yapıldı.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında çevrimiçi gerçekleştirilen Türkiye finalinde, bölgelerinde birinci olan hafızlar Türkiye birinciliği için ter döktü.

Komisyon üyelerinin değerlendirmesi sonucunda, yarışmaya Güneydoğu Anadolu Bölge birincisi olarak katılan Gaziantep Hoşgör Fatih Kur’an Kursu öğrencisi Hafız İshak Mermer birinci oldu.

Türkiye birincisi Hafız İshak Mermer’in sevincini paylaşan Gaziantep İl Müftüsü Dr. Hüseyin Hazırlar, “Böyle güzel hafızlarımızı yetiştirerek bu güzel heyecanı yaşamamıza vesile olan kurs hocalarımıza çok teşekkür ediyorum. Büyük gayret göstererek bu başarıya imza atan hafızımızın çok daha güzel başarılar elde edeceğine inanıyorum.” dedi.

İshak Mermer’in ailesini de telefonla arayarak tebrik eden İl Müftüsü Hazırlar, Hafız Mermer’e hediye takdiminde bulundu.

Diyanet Duyurular Sayfamız için TIKLAYINIZ

 

Diyanetliler Platformu  Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

Dini Haberler Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

İlginizi Çekebilir

Ayyıldız’ın İncileri Hafızlık Yarışmalarına Damga Vurdu

İzmir Birinci Bölge İmam Hatip Ortaokulları ve Liseler arası “Genç Muhafızlar” Hafızlık Yarışması İl Finali’nde iki birincilik, iki ikincilik ve bir üçüncülük elde ederek hafızlık eğitiminin yükselen yıldızı olmaya devam ediyor.

İzmir 46 Hafızıyla Taçlandı

Buca Ayyıldız Hafızlık Kur'an Kursu 46 Hafızıyla ilk icazet merasimini gerçekleştirdi.

Diyanet Yine Şaşırtmadı!

Bu güne kadar Kuran okumasını öğrenme fırsatı bulamamış vatandaşlara Diyanetin  görevlileri (İmam-Müezzin,Kuran Kursu Öğreticisi)  2 ay haftada 6 saat olarak online Kuran Eğitimi verecekler.

Kur'an Kursu Öğreticilerinden Sayın Cumhurbaşkanımıza Mektup

Pandemi sürecinde verilen her türlü görevi başarıyla yerine getiren,özellikle vefa, izalosyon ekiplerinde fiilen gönüllü olarak görev yapan, yapmaya devam eden Diyanet Kuran Kursu öğreticilerine maalesef  2. Sınıf vatandaş muamelesi yapılmaya devam ediyor.

Üniversite öğrencisi uzaktan eğitimle hafız oldu

Van Tuşba İlçe Müftülüğüne bağlı Üniversite Camii Kur’an Kursu'nda hafızlık eğitimi alan üniversite öğrencisi, hafızlığını uzaktan eğitimle tamamladı.

4-6 yaş grubu öğrenciler uzaktan eğitimle Kur’an öğrendi

Bingöl Solhan İlçe Müftülüğüne bağlı 4-6 yaş Kur’an kurslarında devam eden uzaktan eğitimlerle, toplamda 70 öğrenci Kur’an-ı Kerim öğrenerek okumaya başladı.

TÜM HABERLER